Taka smutna myśl mnie naszła ze C&R bardziej będzie przeszkadzać w ewentualnej potyczce z tymi hipokrytami niż pomagać.
Użytkownik gajosik edytował ten post 20 maj 2022 - 12:09
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 20 maj 2022 - 12:02
Użytkownik gajosik edytował ten post 20 maj 2022 - 12:09
Napisano 20 maj 2022 - 12:14
Napisano 20 maj 2022 - 16:00
I to jest argument, Vako. Przy następnych wyborach trzeba głosować na wędkujących polityków, bez względu na przynależność do obozu politycznego. Jak wszyscy wędkarze tak zrobią i przekonają swoje rodziny, to już będzie siła. Ach, marzenia jeszcze nie są zabronione.
Użytkownik Novis edytował ten post 20 maj 2022 - 16:01
Napisano 20 maj 2022 - 16:36
No to mamy pierwszy kraj z zakazem wędkarstwa. Właśnie kolega mi powiedział że w Kolumbii wprowadzili konstytucyjny zakaz wędkarstwa że względu na męczenie ryb.
Kurła, już chciałem napisać że chyba kumpel był po dobrym kolumbijskim lolu ale sprawdziłem w googlach i jednak to prawda:
Colombia bans sports fishing citing animal cruelty | The City Paper Bogotá
https://thecitypaper...nconstitutional.
Yes, the Colombian Supreme Court banned sport fishing. What does that mean? - Animals 24-7
Napisano 29 maj 2022 - 10:08
Zaraz się odezwą wszystkie ekofikołki znad Wisły, że jak tam można to i u nas też...
Choć powielanie poj.... ustaw polskich parlamentarzystów (w tym przypadku osobisty pomysł starszego pana żyjącego z kotkiem) innym krajom przychodzi w oporem. Od kilku lat w kraju nad Wisłą, osoba która nie ukończyła 18 lat nie może przebywać z myśliwym na polowaniu. Jesteśmy jedynym krajem na świecie mającym taki zapis w prawie.
ps w rzeźni, w/g polskich przepisów, można pracować od 16 roku życia....
Użytkownik Paweł nizinny edytował ten post 29 maj 2022 - 10:14
Napisano 29 maj 2022 - 20:24
No to mamy pierwszy kraj z zakazem wędkarstwa. Właśnie kolega mi powiedział że w Kolumbii wprowadzili konstytucyjny zakaz wędkarstwa że względu na męczenie ryb.
Co ty piszesz, mieliśmy z kolega polecieć tam na tydzień przy okazji bycia w Argentynie...
Napisano 30 maj 2022 - 04:05
Napisano 30 maj 2022 - 08:19
Co ty piszesz, mieliśmy z kolega polecieć tam na tydzień przy okazji bycia w Argentynie...
To chyba ma wejść w życie od 23 ale jeszcze nie jest klepnięte. Ponoć mają to oprotestować, poza tym rządy tam się dość szybko zmieniają. Może dojdą do jakiegoś porozumienia bo w Kolumbii działa sporo firm które czerpią zyski z wędkarstwa. Ja póki co w najbliższym czasie się tam nie wybieram, może za kilka lat więc do tego czasu się okaże co będzie.
Użytkownik wujek edytował ten post 30 maj 2022 - 08:20
Napisano 30 maj 2022 - 09:48
U nas do tego nie dojdzie na bank .
Przecież betony stracili by prace z dnia na dzień .
Będą powoli podnosić wymiary ochronne , kombinować z łowiskami i składkami .
Im więcej zmian bałaganu dla nich lepiej .
Część łowisk tych najlepszych pójdzie pod młotek wraz z terenami przyległymi ., stanice , ośrodki wędkarskie .
Napisano 30 maj 2022 - 15:55
Napisano 30 maj 2022 - 16:11
Poważnie, przepisałbyś komuś wędkowanie w PL jako terapię w przypadku depresji czy stresu. To chyba tylko w celu nasilenia objawówO ile dobrze pamiętam to w UK wędkarstwo jest rekomendowane przez NHS jako terapia dla ludzi z problemami takimi jak depresja czy stres .
Może wędkowanie tylko na receptę ??
Eko terroryzm, to jak ktoś wcześniej wspomniał, sposób na kasę ..
Użytkownik theslut edytował ten post 30 maj 2022 - 16:11
Napisano 30 maj 2022 - 16:17
Napisano 30 maj 2022 - 16:25
Poważnie, przepisałbyś komuś wędkowanie w PL jako terapię w przypadku depresji czy stresu. To chyba tylko w celu nasilenia objawów
Użytkownik S.N. edytował ten post 30 maj 2022 - 16:27
Napisano 30 maj 2022 - 16:33
Poważnie, przepisałbyś komuś wędkowanie w PL jako terapię w przypadku depresji czy stresu. To chyba tylko w celu nasilenia objawów
Niekoniecznie, można przepisać w celu uświadomienia pacjentowi , że rzeczywistość wędkarska w Polsce może być jeszcze gorsza niż np. praca w korporacji...
Napisano 30 maj 2022 - 16:58
Koszmary dzieci z wędkarskiej sieci
Napisano 03 sierpień 2022 - 00:03
Napisano 03 sierpień 2022 - 04:58
Bardzo fajny artykuł.Zabłądziłem w internecie...
I trafiłem na takie coś
https://natemat.pl/4...-sie-nad-rybami
Użytkownik Gregovsky edytował ten post 03 sierpień 2022 - 05:00
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych