Zachęcony tym co napisał krycek w krycek rod production postanowiłem również się przedstawić.
Ale zanim to zrobię chciałbym podziękować Wam wszystkim bo zaczęło się od czytania a czytanie tego co na tym forum to wiedza bez której pewnie nigdy bym nie zaczął.
szczególnie chciałbym podziękować jednemu z Was. to forumowicz, z którym przypadkowo spotkaliśmy się na innym forum i który poświecił sporo własnego czasu na podzielenie się wiedza i podpowiadanie mi.
Dzięki PP.
Ale do rzeczy. około 2 m-ce wstecz rozpocząłem od budowy warsztaciku. Ponieważ wszystko musi się zmieścić w małym pokoiku, warsztacik musiał być nieduży i najlepiej składany i uniwersalny.
Na początku powstało coś takiego.
CDN.
#1 OFFLINE
Napisano 18 luty 2012 - 22:04
#2 OFFLINE
Napisano 18 luty 2012 - 22:20
CDN.
Załączone pliki
#3 OFFLINE
Napisano 18 luty 2012 - 22:27
Pozdrawiam.
#4 ONLINE
Napisano 18 luty 2012 - 23:22
#5 OFFLINE
Napisano 19 luty 2012 - 01:08
Gratuluję pomysłowego warsztatu i naprawdę udanych efektów
Jak czytam wątek Twój i Krycka to naprawdę trudno uwierzyć że to Wasze pierwsze kije
Pozdrawiam
ps. oczywiście oba wątki z miejsca wędrują do galerii
#6 OFFLINE
Napisano 19 luty 2012 - 10:58
#7 OFFLINE
Napisano 19 luty 2012 - 21:54
http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=17589&am p;start=0&
#8 OFFLINE
Napisano 20 luty 2012 - 07:24
Pozdrawiam
Grzesiek
#9 OFFLINE
Napisano 20 luty 2012 - 09:12
Trzeba tylko pamiętać o impregnacji rekojeści.
#10 OFFLINE
Napisano 20 luty 2012 - 10:18
Zachęcony tym co napisał krycek w krycek rod production postanowiłem również się przedstawić.
Ale zanim to zrobię chciałbym podziękować Wam wszystkim bo zaczęło się od czytania a czytanie tego co na tym forum to wiedza bez której pewnie nigdy bym nie zaczął.
szczególnie chciałbym podziękować jednemu z Was. to forumowicz, z którym przypadkowo spotkaliśmy się na innym forum i który poświecił sporo własnego czasu na podzielenie się wiedza i podpowiadanie mi.
Dzięki PP.
Dysan... powiem nieskromnie Nie ma za co
Cieszę się, że pomimo mojej mizernej jeszcze wiedzy mogłem Ci pomóc, a przede wszystkich gratuluję efektów Twojej pracy.
Jestem przekonany, że przy Twojej smykałce i zaangażowaniu niebawem ja będę prosił Ciebie o porady.
#11 OFFLINE
Napisano 20 luty 2012 - 10:51
Bardzo ładna wędeczka ,szczególnie rękojeść.Coraz bardziej podobają mi się różne konfigóracje aglomerowanego z ozdobnikami
Trzeba tylko pamiętać o impregnacji rekojeści.
Oczywiście. Aglomerat i te wstawki robią się ładniejsze po Seal corku.
A tak sobie wymyśliłem bo tańszy od normalnego, podobno trwalszy. Co prawda też cięższy. Ale może mieć to znaczenie przy kijkach typu lajt. A ze nie gustuje w rękojeściach dzielonych to jest tak.
#12 OFFLINE
Napisano 20 luty 2012 - 11:06
#13 OFFLINE
Napisano 20 luty 2012 - 12:03
Widzę że trochę Strików zdymiłeś przy projekcie i wykonaniu .
Pogratulować następnemu rodbuilerowi .
#14 OFFLINE
Napisano 20 luty 2012 - 14:40
#15 OFFLINE
Napisano 20 luty 2012 - 14:56
Czasem jezeli korek bardzo pije do dwie cienkie, szybko kładzione warstwy nie dają jeszcze poczucia śliskości.
Przy trzech warstwach będzie juz na bank ślisko, ale przyznam że w niektórych swoich kijach lubię taki efekt bo rękojeść jest fajnie nabłyszczona i optycznie taka 'tłusta' - ale nie każdemu musi to odpowiadać.
#16 OFFLINE
Napisano 20 luty 2012 - 15:12
Aglomerat mniej pije niż naturalny. dwa razy. po drugim po ok.5 min przecierałem suchą szmatka aby pozbyć się nadmiaru.Sam przymierzam sie do cork seala - ile warstw na korku nie wyglada jeszcze jak 'lakier'?
Myślę, że dla Aglomerowanego starczy 1.
#17 OFFLINE
Napisano 20 luty 2012 - 21:26
#18 OFFLINE
Napisano 24 luty 2012 - 20:56
To ugięcie MB 843-2 MHX. Po kolei 20 g, 100g, 450g.
Załączone pliki
#19 OFFLINE
Napisano 24 luty 2012 - 21:01
Załączone pliki
#20 OFFLINE
Napisano 24 luty 2012 - 21:40
Czy mi sie wydaje czy mozna by uszczknac po przelotce z obu tych kijow? Moze to lamerskie pytanie - moze przy ciezkim sprzecie nie ma to takiego znaczenia - jestem w trakcie robienia ultralighta i zaczyna mnie brac obsesja zeby zejsc z masa kija w dol plus teoretycznie szczytowka powinna byc zwinniejsza jak ma mniej przelotek.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Konsultacje pierwszego projektuNapisany przez mestre16 , 26 lis 2021 |