Jak byś nie patrzył to nie Raymarine podniósł ceny. Oni mają swoje własne mapy, niestety nie dla Polski. A za 300 mógłbyś mieć aktualizację Sonar Chart.
Nowe echosondy Raymarine Element
#361 OFFLINE
Napisano 15 maj 2021 - 18:36
#362 OFFLINE
Napisano 16 maj 2021 - 04:56
#363 OFFLINE
Napisano 16 maj 2021 - 10:44
1.płać i placz
2.zmien brand
3. Niekorzystac z tego
- suhhar i Sonary i mapy lubią to
#364 OFFLINE
Napisano 17 maj 2021 - 16:00
Jest też czwarte ale regulamin forum tego zabrania
- Robert Wolf, siarq i pawlo29 lubią to
#365 OFFLINE
Napisano 03 czerwiec 2021 - 07:05
#366 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2021 - 19:43
Mam problem. Po aktualizacji element przestał pracować normalnie. Odpalam widok echa jest ok , po odpaleniu mapy sonar staje po chwili rusza i ponownie sie zatrzymuje. Po pewnym momencie sonda się restartuje . Totalna masakra. Czy jest opcja wrócić do starszej wersji jak tak to jak.
Jak tam ogarnołeś aktualizację ??? , miałem swoją aktualizować ale cały czas coś mnie powstrzymuje że mogą wystąpić problemy . Stara puki co działa , Napisz jak naprawiłeś , chyba że nie to lipa
#367 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2021 - 20:00
Mam problem. Po aktualizacji element przestał pracować normalnie. Odpalam widok echa jest ok , po odpaleniu mapy sonar staje po chwili rusza i ponownie sie zatrzymuje. Po pewnym momencie sonda się restartuje . Totalna masakra. Czy jest opcja wrócić do starszej wersji jak tak to jak.
Pisać do eljachtu, niech dają linka do poprzedniego update i zrobić downgrade softu. Na axiomach też cyrki się dzieją. Jak widać, nie tylko Navico gnioty wypuszcza softowe
#368 OFFLINE
Napisano 11 czerwiec 2021 - 14:20
#369 OFFLINE
Napisano 11 czerwiec 2021 - 16:03
U mnie po aktualizacji wszystko śmiga elegancko
To dobra wiadomość , napisz czy podłączyli wifi aby można było na tablecie oglądać a nie latać po łódce , jeszcze jak jest stabilna to ok gorzej jak kolegi łódka strach się ze środka łódki ruszyć taka k...a wywrotna
#370 OFFLINE
Napisano 11 czerwiec 2021 - 18:43
#371 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2021 - 11:06
Jak tam ogarnołeś aktualizację ??? , miałem swoją aktualizować ale cały czas coś mnie powstrzymuje że mogą wystąpić problemy . Stara puki co działa , Napisz jak naprawiłeś , chyba że nie to lipa
Niestety nie naprawiłem.
Pobrałem starszy soft ale nie da sie go zainstalować . Wywala błąd.
#372 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2021 - 11:36
#373 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2021 - 18:17
się samo zainstalowało i jest okej, więc w czym Panowie macie problem 🤔🤔 jedynie co to zeczywiscie bym się obawiał tych ich ulepszeń jak się do czegoś człowiek przyzwyczai to jak coś pozmieniają to puzniej są problemy do tego dojść i czy coś nam się nie skasuje czasami ale poza tym myślę że niema problemu z aktualizacjami też na początku miałem obawy. Jeśli takie normalne aktualizowanie jakie ja zrobiłem nie pomoże to zeczywiscie chyba coś nie tak ze sprzętem jest i wymaga reklamacji.
#374 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2021 - 18:25
Ja także jestem zwolennikiem upgrade poprzez kartę , za dużo cudów widziałem w tej materii po upie przez sieć . Brand nie ma znaczeniaWitam Czytam ostatnią waszą wypowiedź i zastanawiam się co poszło nie tak z tą aktualizacją Też niedawno zakupiłem nowego element i odrazu zaktualizowałem do najnowszej wersji i jest okej, może jakieś tam niuansy są ale ja nie widzę, sonda działa, odczyty prawidłowe, obawy są bo zawsze coś udoskonalą albo spierd... . Generalnie moim zdaniem sprzęt chodzi jak należy ale... no właśnie najlepiej zaktualizować ale nie przez jakieś wifi, smartfony itp. Ja zrobiłem to tak jak bozia kazała, pobrałem softa na kartę przez laptopa z ich strony a następnie wsadziłem kartę do echa i
się samo zainstalowało i jest okej, więc w czym Panowie macie problem jedynie co to zeczywiscie bym się obawiał tych ich ulepszeń jak się do czegoś człowiek przyzwyczai to jak coś pozmieniają to puzniej są problemy do tego dojść i czy coś nam się nie skasuje czasami ale poza tym myślę że niema problemu z aktualizacjami też na początku miałem obawy. Jeśli takie normalne aktualizowanie jakie ja zrobiłem nie pomoże to zeczywiscie chyba coś nie tak ze sprzętem jest i wymaga reklamacji.
Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka
#375 OFFLINE
Napisano 14 czerwiec 2021 - 17:12
#376 OFFLINE
Napisano 16 czerwiec 2021 - 14:25
Chłopaki... "odpaliłem" dzisiaj pierwszy raz na wodzie Elementa -wszystko cacy.
Nie mogę się dogrzebać (chyba w ustawieniach) aby na ekranie wyświetlała się wartość prędkości... -co to trzeba naklikać?
#377 OFFLINE
Napisano 16 czerwiec 2021 - 14:52
@mr-perch
możesz trochę jaśniej -jestem analfabetą cyfryzacji -po jakich zakładkach się do tego doklikam?
#378 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2021 - 06:59
#379 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2021 - 21:04
- pawlo29 lubi to
#380 OFFLINE
Napisano 27 czerwiec 2021 - 12:46
Witam Wszystkich.
Mam pytanie czy ktoś z Was na elemencie używa map C-MAP 4D ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych