Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Jerkbait sie śmieje :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31921 odpowiedzi w tym temacie

#981 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

W walce z głupota nie ma wygranych, są tylko cudem ocaleni

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9643 postów
  • LokalizacjaGibraltar i okolice

Napisano 04 styczeń 2010 - 10:16

Nie wiem Robert co ty z tą GW masz... Ani to czytam, ani mnie to kręci. Nienawiść do patriotyzmu... raczej do jego żenujących namiastek obecnych medialnie wśród naszych wybrańców. Ja nie mylę patriotyzmu z wycieraniem sobie dupy Polską dla promila w kolejnym sondażu.
BTW, zaskakujące jest to, że niby 20 lat demokracji a nadal na horyzoncie nie widać nikogo, na kogo można by bez mieszanych uczuć zagłosować.

#982 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3774 postów
  • LokalizacjaAreszt Wydobywczy Istambuł

Napisano 04 styczeń 2010 - 11:14

Jeden cynik kiedyś powiedział, że „im mniej ludzie wiedzą o robieniu kiełbasy i polityki tym lepiej śpią”. To lepsze niż część prawdy. Ja czytam bardzo dużo i sam sobie wyrabiam zdanie. Jak pamiętam zawsze wybory to było wybieranie mniejszego zła. Ta antypisiwaska piana nie robi na mnie wrażenia bo kto by nie próbował zrobić porządku z tymi naszymi „bohaterami narodowymi” jak Jaruzelski czy TW Bolek, to skończy jak PiS. Co ja mam do GW i podobnych „niezależnych mediów”? Michnik sam o sobie powiedział, „wywodzę się z żydokomuny”. Mamusia zajmowała się walką z kościołem, tatuś zdrajca, brat mordercą „głupich patriotów”. Pan Walter z TVN to czołowy propagandzista PZPR, jego nieżyjący wspólnik to TW. Pan Solorz z Polsatu również. W kadrach tych mediów takich postaci jak mrówków. Przypadek? Próba zniszczenia TVP aby zaprowadzić czerwony ład medialny to ich program. Oczywiście media Rydzyka tu nie pasują i to jedyny powód nagonki na nie. Nie zastanawia Cię dlaczego cały front walki toczy się w mediach? Chodzi dokładnie o to aby manipulować masami. Chodzi o to aby ludzie głosowi jak zaprogramowani i myśleli poprawnie. Po Tusku będzie kolejny figurant bez realnej władzy a wszystkim będzie sterować „czarna materia” z tylnego siedzenia. Jak usłyszałem wypowiedz Tuska jak to rozliczy panów z ABW to leżałem na podłodze ze śmiechu. To oni mogą jego wypieprzyć na pysk w kilka dni. Ruszy maszyna propagandowa, haki i po Donku. Ja namawiam tylko do wiedzy aby zminimalizować skutki wszechobecnej manipulacji. Nie można się nie interesować polityka bo ona się nami interesuje wiec nie uciekniemy od niej. Ona decyduje jak się nam żyje i jak będą żyły nasze dzieci Łykając prawdy z Gówna Wyborczego, TVN itp. tylko sobie wyrządzamy krzywdę. Sorrki ale Twoje teksty to tekst z GW opowiedziane własnymi słowami, nic więcej. PS. Najnowszy lans GW. Ludzie inteligentni powinni odejść od wiary. Oczywiście od chrześcijańskiej bo do odchodzenia od judaizmu nie namawiają. Przypomina mi się podstawówka i obowiązkowe wycieczki do lasu w Boże Ciało. Komuna rulezz!

#983 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9643 postów

Napisano 04 styczeń 2010 - 11:26

Widzisz, Robert, trudno się z Tobą nie zgodzić, też to widzę i tez mnie to wk*** niemiłosiernie, w tym co napisałeś wyżej raczej niezgody z mojej strony nie ma. Niestety widzę też drugą stronę barykady. Niewydarzonych onanistów odgrywających się na świecie za to że ich Bóg opuścił. Wielkiego szeryfa z Krakowa który kapował podczas studiów kolegów za popalanie skrętów, a jak się jemu dobrano do d*** to biegiem schował się za immunitetem. Wielkich opozycjonistów którzy usiłowali wrobić brata bliźniaka twierdząc, że to on jest obiektem zainteresowania służb. Starych komuchów, przewrotne świnie, które dzięki układom całe lata 60, 70 i 80 żyły jak pączki w maśle, by po kilku latach ciszy wypłynąć jako wspaniali patrioci i znaleźć schronienie pod skrzydłami LPR-PiS. Tu jest właśnie chyba jedyna niezgoda. Jak rozumiem Ty uważasz że poprzedni rząd stanowił alternatywę wobec tego co się dzieje teraz, ja się nie oszukuję i sadzę ze postacie z tylniego siedzenia o których piszesz miały się równie dobrze jak i dzisiaj, rechocząc z uciechy ze tłuszcza ma igrzyska i łudzi się że ktokolwiek kogokolwiek za cokolwiek rozliczy. Ot rzucało się czasem jakąś płotkę dla uciechy ludu, macie, znajcie pańską łaskę. A w czasie gdy burki gryzły się o odpady pod stołem na stole robiono deale.

#984 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3774 postów

Napisano 04 styczeń 2010 - 12:29

Ja nie odpowiadam za układ sił w polskiej polityce i raczej ubolewam, że PiS jest alternatywą dla tej całej reszty. Mnie w PiS nie boli ani powoływanie się na patriotyzm i wiarę ale słabość intelektualna i finansowa. Z tego, że to PiS jest alternatywą cieszy się czarna materia, że tak słabego przeciwnika mają. Dlatego nie powtarzam tej antypisowskiej propagandy bo PiS nie jest naszym problemem. Problemem jest to, że tak naprawdę to Polska nie wyszła z tego czerwonego szamba i toniemy w nim po uszy. Taka jest prawda a nie te brednie jako to Polska jest potęgą. Ja do PiS mam pretensje konkretne, np. o Traktat Lizboński i tą cała UE. Dali się urobić zdrajcom, że jak nie UE to Białoruś. Jakoś nie widzę aby w Szwajcarii zapanował białoruski porządek. Niedawno jeden kolega mi napisał, że demonizuje tą UE. Ale o kilkunastu tysiącach spraw w sądach o zwrot majątków poniemieckich nie słyszała, więc o związku traktatu z tymi sprawami nie ma zielonego pojęcia. Tak to działa. Nic tylko mu życzyć aby się stał ofiarą tego burdelu a raczej zdrady. Ja oceniam wszystko po faktach. Urodziłem się w kraju będącym satelitą CCCP a umrę w imperium UE. W jednym i drugim rządziła grupa cwaniaków nie pochodzących z wyborów, wybierających między sobą przywódców. Jedni i drudzy pieprzyli głodne kawałki o tym jak do działają dla dobra ludu. Niedawno propagandziści z UE twierdzili, że kara śmierci nie jest trendy a sami zostawili sobie furtkę na taka karę i co ciekawe jest przewidziana tylko za próbę obalenia władz UE. Czołowe postaci w UE to czerwone aparatczyk do społu z cwaniaki z „Wielkiego Wschody Francji” itp. „klubów gentelmenów”. Już niedługo się wszyscy przekonają kto był oszołomem a kto idiotą. Ja nie jestem kościółkowy ale ten atak na katolików, chrześcijaństwo, kojarzy mi się nieodparcie. Nową religię znakomicie opisał Graś. „...jest instrumentem moralnego zastraszania, mającego sparaliżować wewnętrznie ludzi, wpoić im nienawiść do samych siebie, do własnego narodu, pozbawić ich poczucia dumy narodowej po to, aby uczynić z nich pozbawiona tożsamości, odciętą od korzeni, bezwolna i uległą masę łatwo manipulowalną, bezbronna wobec propagandowego nacisku i aplikowanych jej socjopolitycznych eksperymentów”. „Celem indoktrynacji jestwytworzenie negatywnego patriotyzmu polegającego na ucieczce od własnego narodowego pochodzenia ku egzystencji Europejczyków, obywateli świata, kosmopolitycznych nomadów żyjących z dnia na dzień pod czujnym okiem demoliberalnych Big Brothers, którzy ostrzegając bezustannie przed tym, co wydarzyło się w przeszłości, odwracają uwagę od tego, co sami robią dziś i będą robić jutro”.

#985 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9643 postów

Napisano 04 styczeń 2010 - 14:24

Ano, nic dodać :(
Tak to niestety wygląda i nie widać na horyzoncie alternatyw.
Ogólnie to jakby nie popatrzeć przyszłość wygląda na zupełnie prze******* :(
W sumie zastanawiam się czy można jeszcze takie rzeczy pisać, bo za chwilę za kołtuństwo i wsteczniactwo odbiorą mi dzieci do adopcji dla jakieś postępowej pary, najlepiej ze Skandynawii, tej samej płci, ale różnych gatunków, czarnej i latynowsko - żydowskiego pochodzenia :mellow: , z domieszką golden retrievera żeby było poprawnie

#986 OFFLINE   tpe

tpe

www.basshunting.blogspot.ie

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 3530 postów
  • LokalizacjaIre
  • Imię:Tomek

Napisano 04 styczeń 2010 - 14:26

A miało być śmiesznie.... :lol:

#987 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9643 postów

Napisano 04 styczeń 2010 - 14:27

A miało być śmiesznie.... :lol:

a nie jest??

Nic tylko z radości się pochlastać :mellow:

#988 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3774 postów

Napisano 04 styczeń 2010 - 15:05

Niech ten OT będzie małą ofiarą na ołtarzu wolności słowa nad którą zbierają się czarne chmur.

#989 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3774 postów

Napisano 04 styczeń 2010 - 16:24

Żeby było na temat i śmiesznie to mi się przypomniał występ Dańca, który zapytał publiczność co sądzi o tych rakietach amerykańskich. Majo być czy nie? Na widowni cisza. „No tak, nie wieta bo wam TV nie powiedziało co mata myśleć” :lol:

#990 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3774 postów

Napisano 04 styczeń 2010 - 19:31

No to mamy kolejne ciekawe samobójstwo. Mafia nie przebacza. Kto następny? :D

#991 OFFLINE   Yeah

Yeah

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 760 postów
  • LokalizacjaDar es Salaam

Napisano 04 styczeń 2010 - 22:12

No to mamy kolejne ciekawe samobójstwo. Mafia nie przebacza. Kto następny? :D

Z całym szacunkiem Robercie,
ale co w tym śmiesznego?
zdaje się, że znowu schodzimy na śliskie polityczne tematy ;)

#992 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3774 postów

Napisano 05 styczeń 2010 - 06:53

Od tragedii do farsy jest mały krok. Seria samobójstw świadków jest już farsą.

#993 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3774 postów

Napisano 05 styczeń 2010 - 11:22

Spoko, śmiesznie będzie :lol:

#994 OFFLINE   Tomek_N

Tomek_N

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1229 postów
  • LokalizacjaFrankfurt nad Menem

Napisano 05 styczeń 2010 - 11:47

Swietny filmik; a to tez ciekawe

#995 OFFLINE   Panek

Panek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2387 postów
  • Imię:Karol

Napisano 05 styczeń 2010 - 12:57

nie wiem gdzie tacy rodzice się uchowali ale mnie to po prostu przeraża :o

#996 OFFLINE   Maynard

Maynard

Cast Spinn C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1912 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 05 styczeń 2010 - 13:11

Ja już nic nawet nie próbuję wklejać, można w sposób uprawniony, dalej sączyć gorzkiego offtopa o polskiej rzeczywistości
Chociaż kabaret Limo całkiem w formie :lol:

#997 OFFLINE   lukomat

lukomat

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 2750 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Materek

Napisano 05 styczeń 2010 - 13:33

:lol: :lol: :lol: Dobre, usmialem sie. Przydalby sie jeszcze filmik o nieznanej przeszlosci Leszka Bolka. Czytam teraz ksiazke o przyczynku do jego biografii - pasjonujace.

PaNeK, przypomniala mi sie moja osiemnastka. Ta zabawa z pasem, to glupota. Najgorsze byly dziewczyny. Slabo celowaly, dostalem pare razy po nerach i juz mi sie odechcialo zabawy :unsure:

#998 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3774 postów

Napisano 05 styczeń 2010 - 16:07

Ja to chyba z księżyca jestem. Nikt mnie nie bił na osiemnastkę, moich córek też. Zresztą niech by spróbował Q... :angry:

#999 OFFLINE   Yeah

Yeah

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 760 postów
  • LokalizacjaDar es Salaam

Napisano 05 styczeń 2010 - 16:34

Dobre dobre, z przekazem :D

#1000 OFFLINE   Panek

Panek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2387 postów
  • Imię:Karol

Napisano 05 styczeń 2010 - 17:30

PaNeK, przypomniala mi sie moja osiemnastka. Ta zabawa z pasem, to glupota. Najgorsze byly dziewczyny. Slabo celowaly, dostalem pare razy po nerach i juz mi sie odechcialo zabawy :unsure:

wszystko rozumiem, ale zwykła sugestia by wystarczyła, teraz mam okres biegania z 18'nastki na 18'nastke,
jeszcze nikomu się krzywda nie stała i żaden rodzic nie trząsł innym kolegą :D

Kabaret Limo jest świetny, mi najbardziej podoba się akcja z ,,fretką z innego skeczu :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

1 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych

Dedo