Łodzie aluminiowe Tangiri Boat
#441 OFFLINE
Napisano 04 maj 2021 - 15:43
https://youtu.be/e_EAWKGvSp0
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
- immortal lubi to
#442 OFFLINE
Napisano 04 maj 2021 - 16:14
Może jednak warto coś przeczytać (lub obejrzeć) bardziej współczesnego zamiast oglądać "nowości" z lat 40 tych XX wieku??? Coś się chyba jednak w zawieszeniu zmieniło.
Serio? Takie jak na filmie jest twoje wyobrażenie o zawieszeniu samochodu?
Spróbuj jechać na przegląd samochodem, w którym po "amorach" zostało tylko wspomnienie a zostały się tylko sprężyny...
Mina diagnosty bezcenna...
Ale fakt, taka przyczepa może być całkiem szybka, może nawet wyprzedzić samochód
#443 OFFLINE
Napisano 04 maj 2021 - 16:59
- marcinspin i pawlo29 lubią to
#444 OFFLINE
Napisano 04 maj 2021 - 19:09
Serio? Takie jak na filmie jest twoje wyobrażenie o zawieszeniu samochodu?
Spróbuj jechać na przegląd samochodem, w którym po "amorach" zostało tylko wspomnienie a zostały się tylko sprężyny...
Mina diagnosty bezcenna...
quote]
Widzisz, zmieniło się tyle, że amortyzator nie jest już mechaniczny, a gazowy. Twój wywód co do zasady jest słuszny, ale długi. Filmik pomimo że stary, dobrze pokazuje co zmieniają kolejne elementy układanki.
Użytkownik psulek edytował ten post 04 maj 2021 - 19:10
#445 OFFLINE
Napisano 05 maj 2021 - 11:10
Mógłby ktoś pomóc w temacie?
#446 OFFLINE
Napisano 05 maj 2021 - 12:45
Panowie gdzie znajdę cennik łodzi Tangiri?
Mógłby ktoś pomóc w temacie?
Ja pisałem do nich na FB i wysłali mi ceny modelu Ortis 400. Odpisują dość szybko.
#447 OFFLINE
Napisano 05 maj 2021 - 13:49
Niby mogą , biorąc łódź razem z przyczepą zakładałem że jest dedykowana do niej .
Przecież ten producent ma gdzieś jak będziesz wodował łódź. Zapłać i wiadomo co... Dają pewnie jedną przyczepkę do wszystkich łodzi, bo komu by się chciało mieć ustalone u Suskiego czy innego producenta przyczep kilka wersji skrojonych pod różne rozmiary łodzi. Chodzi tylko o rozmiar ramy, ale wiadomo, dłuższa czy szersza to dodatkowe kilka stówek
#448 OFFLINE
Napisano 06 maj 2021 - 13:14
Witam - szybkie pytanie - czy ktoś używa elektrycznej wyciągarki w przyczepie Suski (przyczepa do łodzi Strin 460, podstawa do wyciągarki ma w niej około 8cm szerokości x 15cm długości) i mógłby polecić konkretny model do zamontowania na ww. podstawie?
#449 OFFLINE
Napisano 06 maj 2021 - 13:44
Ja sobie dziobnicę od nowa zrobiłem , tak aby awaryjnie mieć i zwykłą. Ale oddałem do cynkowania i jeszcze nie testowałem.Witam - szybkie pytanie - czy ktoś używa elektrycznej wyciągarki w przyczepie Suski (przyczepa do łodzi Strin 460, podstawa do wyciągarki ma w niej około 8cm szerokości x 15cm długości) i mógłby polecić konkretny model do zamontowania na ww. podstawie?
- M a r a s lubi to
#450 OFFLINE
Napisano 06 maj 2021 - 15:56
Ja sobie dziobnicę od nowa zrobiłem , tak aby awaryjnie mieć i zwykłą. Ale oddałem do cynkowania i jeszcze nie testowałem.
Ok, czyli jeszcze jej nie wciągałeś z elektrycznej?
Czy ta elektryczna pod takim kątem wciągania nie będzie Ci linką jeździć po gumowej dziobnicy?
- crizz100 lubi to
#451 OFFLINE
Napisano 06 maj 2021 - 16:00
Jeszcze nie wyciągałem. Możliwe że będzie po gumie jechać ale nie chciałem jej wyżej montować żeby nie rzucała się tak strasznie w oczyOk, czyli jeszcze jej nie wciągałeś z elektrycznej?
Czy ta elektryczna pod takim kątem wciągania nie będzie Ci linką jeździć po gumowej dziobnicy?
#452 OFFLINE
Napisano 10 maj 2021 - 13:51
Już przetestowana, bez problemu wciąga łódź i nie zaczepia o gumę . Jedyny problem to że ucho na łodzi jest kilka cm za wysoko i z 5 cm przed końcem przestaje ciągnąć łódź do przodu a podnosi dziobnicę do góry, spodziewałem się tego i mam rozwiązanie odwrócę wciagarkę i dam rolkę na wysokości ucha łodzi i będzie ok.Ok, czyli jeszcze jej nie wciągałeś z elektrycznej?
Wciągarka taka jak na zdjeciu
- marcinesz, wujek, kruz i 1 inna osoba lubią to
#453 OFFLINE
Napisano 10 maj 2021 - 17:01
Już przetestowana, bez problemu wciąga łódź i nie zaczepia o gumę . Jedyny problem to że ucho na łodzi jest kilka cm za wysoko i z 5 cm przed końcem przestaje ciągnąć łódź do przodu a podnosi dziobnicę do góry, spodziewałem się tego i mam rozwiązanie odwrócę wciagarkę i dam rolkę na wysokości ucha łodzi i będzie ok.
Super, dzięki za aktualizację po teście praktycznym. Ważne, że jest moc - spozycjonowanie się skoryguje i będzie dobrze :-).
#454 OFFLINE
Napisano 10 maj 2021 - 22:52
Już przetestowana, bez problemu wciąga łódź i nie zaczepia o gumę . Jedyny problem to że ucho na łodzi jest kilka cm za wysoko i z 5 cm przed końcem przestaje ciągnąć łódź do przodu a podnosi dziobnicę do góry, spodziewałem się tego i mam rozwiązanie odwrócę wciagarkę i dam rolkę na wysokości ucha łodzi i będzie ok.
Wciągarka taka jak na zdjeciu
Lukasz a mozesz pokazac jak i gdzie schowales te wszystkie przekazniki, ktore są w komplecie z wyciagarką. Chce kupic model nieco mocniejszy tzn 4500 ale brak mi pomyslu jak te wszystkie kable pochowac
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#455 OFFLINE
Napisano 11 maj 2021 - 06:11
Ja to tak upakowałem . Skrzynkę trzymam w bagażniku przy wodowaniu tylko otwieram bagażnik i podłączam kabel. Był plan aby tą skrzynię do przyczepy na stałe przykręcić ale chyba tak nie zrobię bo zaraz pewnie zginie .Lukasz a mozesz pokazac jak i gdzie schowales te wszystkie przekazniki, ktore są w komplecie z wyciagarką. Chce kupic model nieco mocniejszy tzn 4500 ale brak mi pomyslu jak te wszystkie kable pochowac
https://photos.app.g...9Se1VSZsNVyYE88
- marcinesz, Baars, M a r a s i 1 inna osoba lubią to
#456 OFFLINE
Napisano 11 maj 2021 - 10:17
Lukasz a mozesz pokazac jak i gdzie schowales te wszystkie przekazniki, ktore są w komplecie z wyciagarką. Chce kupic model nieco mocniejszy tzn 4500 ale brak mi pomyslu jak te wszystkie kable pochowac
Są modele wyciągarek zasilane z gniazda zapalniczki - wtedy, jak rozumiem, skrzynka z dodatkowym aku niepotrzebna. W tych Kangaroowinch-ach nie ma takiego rozwiązania?
#457 OFFLINE
Napisano 11 maj 2021 - 11:02
Wydaje mi się że żadne gniazdo zapalniczki nie wytrzyma takiego obciążenia za cienkie przewody w instalacji. Musiałbyś dodatkowe przewody ciągnąćSą modele wyciągarek zasilane z gniazda zapalniczki - wtedy, jak rozumiem, skrzynka z dodatkowym aku niepotrzebna. W tych Kangaroowinch-ach nie ma takiego rozwiązania?
#458 OFFLINE
Napisano 11 maj 2021 - 11:39
Wydaje mi się że żadne gniazdo zapalniczki nie wytrzyma takiego obciążenia za cienkie przewody w instalacji. Musiałbyś dodatkowe przewody ciągnąć
Łukasz, czy wiesz jaką średnicę/ przekrój mają u Ciebie te przewody ,które idą od wciągarki do skrzynki z akumulatorem.
A drugie takie bardziej ciekawskie pytanie czy podczas pracy wciągarki dotykałeś te przewody czy się grzeją.
Trzy, masz tam jakiś bezpiecznik na tym zasilaniu.
#459 OFFLINE
Napisano 11 maj 2021 - 18:21
Ja to tak upakowałem . Skrzynkę trzymam w bagażniku przy wodowaniu tylko otwieram bagażnik i podłączam kabel. Był plan aby tą skrzynię do przyczepy na stałe przykręcić ale chyba tak nie zrobię bo zaraz pewnie zginie .
https://photos.app.g...9Se1VSZsNVyYE88
Rewelacja. O takie cos mi wlasnie chodzi.
Dzieki wielkie. Tez wsadze w skrzynke i bede za kazdym razem podlączal zasilanie.
#460 OFFLINE
Napisano 11 maj 2021 - 18:50
Rewelacja. O takie cos mi wlasnie chodzi.
Dzieki wielkie. Tez wsadze w skrzynke i bede za kazdym razem podlączal zasilanie.
Krzysiek, ty masz tę wciągarkę na stałe przymocowaną do przyczepy? Ja mam ściąganą, bałbym się zwyczajnie zostawić ją na ramie. W dobie narzędzi akumulatorowych to duże ryzyko.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych