Perch 12DR, Perch 8SDR, Jaxon Holo Select 8cm, Karaś 11... Te większe są dobre jesienią.
Dzieki.
Dziś łowiłem sieci - właśnie wróciłem. Złowiłem dwie.
Od wodociągów do mostu stało kilkanaście oznaczonych baniakami.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 27 czerwiec 2013 - 22:03
Perch 12DR, Perch 8SDR, Jaxon Holo Select 8cm, Karaś 11... Te większe są dobre jesienią.
Dzieki.
Napisano 27 czerwiec 2013 - 22:14
Ale ku... stwo. Nie mogę tego przeboleć. Najbliższa duża woda koło W-wy i mozna tam siatki legalnie stawiać pod egidą naszego związku.
Napisano 28 czerwiec 2013 - 04:52
mało tego tuż przed Mistrzostwami Okręgu w Wędkarstwie Spiningowym
mało tego.. na wodzie gdzie zawody są co tydzień jakieś albo i 2x w tygodniu
Napisano 28 czerwiec 2013 - 06:09
Napisano 28 czerwiec 2013 - 06:29
Poprawcie mnie jeśli się mylę .... Od przemianowania zalewu na jezioro czy czasem siłą rzeczy nie zmienił się przepis mówiący o predkości dopuszczalnej jednostek? Kiedy robiłem motoroszefa to instruktor płakał, że od kiedy stało się jeziorem to idioci pływają na pełnej manecie kiedy chcą bo mogą. Zapewne fajnie mieć dużą łajbę i jeszcze większy motor ale znaczna część powyższych imo nadaje się poprzez swoją moc/wielkość na Bałtyk a nie na zegrzyńską kałużę. Zawsze tak było i będzie, że bezpieczeństwo zależeć będzie od prawidłowych egzekwowanych przepisów oraz od świadomości uczestników. Założę się, że wiele osób pływających na skuterach i innych jednostkach nie zdaje sobie sprawy z zagrożenia bo albo nie mają prawa na pływanie albo papier sobie kupili. To moje 3 grosze
Napisano 28 czerwiec 2013 - 06:51
To mnie zaskoczyłeś tym 30 + shaker 4,5'
Jak pożyczyłem od Maria to wieszałem max 25 i predator3 (4cale) i powiem szczerze że już się nie ładował ale był przeładowany, to jak powiesiłeś 30+ to musiałeś chyba dość delikatnie miotać takim klockiem.
Pamiętasz, jak sprawdzaliśmy, że nowe są delikatnie dowinięte? Robi różnicę na sucho i - jak widać - na wodzie.
Napisano 28 czerwiec 2013 - 08:50
Dzieki.
Cześć
Też pływałem w czwartek 7-13 i tylko jeden króciak, dzień wcześniej wieczorem jeden wymiar+ ale na trola - z ręki nie szło łapać bo wiało i łódkę znosiło.
P.S. czyli takie dwie małe bojki zaraz na prawo od portu 4 to sieci??? - właśnie obok nich trafił mi się ten sandaczyk na trola - dobrze, ze pomiędzy nimi nie przepłynąłem:)
Napisano 28 czerwiec 2013 - 09:03
Jak człowiek wreszcie może się w ten weekend wyrwać nad wodę, to się okazuje, że nie ma gdzie łódki wypożyczyć bo zawody okręgowe
Napisano 28 czerwiec 2013 - 12:04
Pomyśl o zakupie swojego sprzętu pływającego , lepiej na tym wyjdziesz za 1 tyś. zł. masz już pływadełko i zero zmartwień
Napisano 28 czerwiec 2013 - 17:35
Potwiedzam - brań bardzo dużo, ale ryby krótkie.
Krzysiek Cię uczulił po mojej 'przygodzie', po której MHX jest 4cm krótszy
Dokładnie tak, więc staram się przestrzegać rad konstruktora. Chociaż podejrzewam że kij wciąż świetnie się sprawuje w krótszym wydaniu
To mnie zaskoczyłeś tym 30 + shaker 4,5'
Jak pożyczyłem od Maria to wieszałem max 25 i predator3 (4cale) i powiem szczerze że już się nie ładował ale był przeładowany, to jak powiesiłeś 30+ to musiałeś chyba dość delikatnie miotać takim klockiem.
Mario to chyba nie jest nawet 4cm, tam będzie brakowało tyle co było w przelotce i pod omotką czyli może ze 2cm.
Tak zbrojony shaker to już było extremum dla kija i faktycznie rzuty były mocno asekuracyjne - no ale jak tu nie łowić jak reszta składu może
Użytkownik jacavip edytował ten post 28 czerwiec 2013 - 21:01
Napisano 28 czerwiec 2013 - 19:39
Krzychu pamiętam że jest dowinięty ale nie spodziewałem się że aż taką różnicę zrobi. Swoją drogą ciekawe jak się podniosło dolne cw?
Wczoraj oddałem kilka rzutów Phenixem umbx 700.... coś na końcu ale nie pamiętam w opisie był do 20g. opinia- fajny kijek ale P844-2 to kij który może nie powala lekkością, transmisją i nie kosztuje majątku ale ma coś w sobie co urzeka wędkującego.
Napisano 29 czerwiec 2013 - 19:04
Szanowni Panowie!
Mam do Was ogromną prośbę Mój chłopak - zapalony wędkarz - ma niedługo urodziny i chciałabym, żeby ten dzień spędził tak jak lubi najbardziej czyli z wędką Chciałabym zorganizować mu małą wyprawę nad Zegrze i tu moje pytania: gdzie są największe szanse na dobre wyniki? (ten sezon póki co nie jest dla niego zbyt udany więc fajnie jakby się podbudował) gdzie możemy wypożyczyć łódkę? Dopiero od niedawna mieszkamy w Warszawie i nie był nigdy nad tym jeziorem.
Jeśli chodzi o metody to mój chłopak łowi najczęściej na muchę albo spinning.
Bardzo bardzo bardzo proszę Was o pomoc:)
Napisano 29 czerwiec 2013 - 20:07
Czekał na to cały rok od poprzednich urodzin żeby połowić? Łódki masz w stanicach koła 4 i 13.
Napisano 29 czerwiec 2013 - 20:37
Weźcie łódkę z 13 - jak będzie, ponieważ często są zawody i może zbraknąć.
Regulamin: 4. Nie publikuj treści, które mogą zostać uznane za naruszające porządek prawny lub dobre obyczaje.
Użytkownik mario edytował ten post 29 czerwiec 2013 - 20:51
Napisano 29 czerwiec 2013 - 20:52
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi:) Mam nadzieję, że wędkowanie będzie udane czego i Panom życzę Pozdrawiam!
Napisano 30 czerwiec 2013 - 18:26
Szanowni Panowie!
Mam do Was ogromną prośbę Mój chłopak - zapalony wędkarz - ma niedługo urodziny i chciałabym, żeby ten dzień spędził tak jak lubi najbardziej czyli z wędką Chciałabym zorganizować mu małą wyprawę nad Zegrze i tu moje pytania: gdzie są największe szanse na dobre wyniki? (ten sezon póki co nie jest dla niego zbyt udany więc fajnie jakby się podbudował ) gdzie możemy wypożyczyć łódkę? Dopiero od niedawna mieszkamy w Warszawie i nie był nigdy nad tym jeziorem.
Jeśli chodzi o metody to mój chłopak łowi najczęściej na muchę albo spinning.
Bardzo bardzo bardzo proszę Was o pomoc:)
Koleżanko,
Jeśli chcesz aby na prawdę miło spędził czas i odpoczął to wybierz inny zbiornik niż zegrze.
Z rybą jest różnie i jeśli nie zna tego zbiornika to może się nie miło rozczarować.
Poza tym w weekendy są tam setki żaglówek i ogromnych motorówek które skutecznie uprzykrzają życie i miłe spędzanie czasu wędkarzom powodując duuuże fale, straszny hałas i tworzą niebezpieczeństwo pływając blisko wędkarzy nie zwracając na nich większej uwagi.
Piszę to bo osobiście jeśli nie był bym już przyzwyczajony do takich warunków to tego typu prezent okazał by się niewypałem a chyba nie ma nic gorszego niż nie trafiony prezent/niespodzianka.
Pozdrawiam
Paweł
Napisano 06 lipiec 2013 - 18:42
Ehhhh
Cóż tu pisać?
Na ZZ prawdopodobnie zapadł już letni marazm i ryb(drapieżnych) jak na lekarstwo.
Zanotowałem dziś kilka nieśmiałych kontaktów z rybą a ten jedyny przyzwoity został spaprany bo akurat rozmawiałem z kolegą przez telefon
Oprócz tych kilku brań uwiesił się maleńki sandaczyk.
Widziałem ale nie stety w przystani złowionego sandacza ok 60cm i kolega pochwalił mi się zdjęciem dzisiejszego szczupaka 101cm złowionym z ręki który oczywiście dalej rośnie .
Napisano 06 lipiec 2013 - 19:24
Dobrze, że do Ciebie nie dzwoniłem, bo było by na mnie A chciałem podpytać o wyniki
Atakujemy jutro od 6tej. Ostatnie 2 niedziele wyzerowałem... Do trzech raz sztuka, jak to mówią
Napisano 06 lipiec 2013 - 19:39
Ja dzisiaj naoglądałem się "Sandacze z zaporówki" i jutro będę przerabiał w praktyce zdobytą wiedzę
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych