ZEGRZE
#2201 OFFLINE
Napisano 24 sierpień 2013 - 22:00
50zł dniówka... http://www.wcn2013.pzw.pl/
Obawiam się, że przez internet nie wniesiesz opłaty (nie znalazłem takiej informacji), tutaj lista punktów, w których możez to zrobić: http://ompzw.pl/punk...sowych,232.html
#2202 OFFLINE
Napisano 24 sierpień 2013 - 22:25
#2203 OFFLINE
Napisano 25 sierpień 2013 - 08:49
#2204 OFFLINE
Napisano 25 sierpień 2013 - 18:46
Janusz,
50zł dniówka... http://www.wcn2013.pzw.pl/
Obawiam się, że przez internet nie wniesiesz opłaty (nie znalazłem takiej informacji), tutaj lista punktów, w których możez to zrobić: http://ompzw.pl/punk...sowych,232.html
Ja zrobiłem tak, z tej strony
http://ompzw.pl/kontakt,55.html
wpłaciłem na podany rachunek składkę wraz z trollongiem na 3 dni 200zł
w tytule przelewu wpisałem swoje imię i nazwisko oraz treść …. zezwolenie na połów w dniach nr karty wędkarskiej po zaksięgowaniu wydrukowałem potwierdzenie przelewu co prawda nie miałem kontroli ale wydaje mi się, że jest to jakaś metoda
co do wyników to mieliśmy w trollingu jedno branie na executora (na głowie został tylko ślad po zębach) i kilka brań okoń/sandacz na gumki podczas spinningowania
marek.jpg 54,19 KB 215 Ilość pobrań (zapracowany Marek)
główny cel wyjazdu to testy nowej łódki kolegi
trolling po Zegrzu.jpg 73,96 KB 232 Ilość pobrań
oraz zmiana wodnego otoczenia (na Żarnowieckie metrówki nie mogę już patrzeć )
Użytkownik @Wojti edytował ten post 25 sierpień 2013 - 21:48
- włodi lubi to
#2205 OFFLINE
Napisano 25 sierpień 2013 - 19:55
To jak na Żarnowieckie metrówki nie możesz patrzeć to dobrze że przyjechałeś na ZZ bo tu na pewno nie zobaczysz
- MaleX, Marcel, @slider@ i 4 innych osób lubią to
#2206 OFFLINE
Napisano 25 sierpień 2013 - 20:17
Ja zrobiłem tak, z tej strony
http://ompzw.pl/kontakt,55.html
wpłaciłem na podany rachunek składkę wraz z trollongiem na 3 dni 200zł
w tytule przelewu wpisałem swoje imię i nazwisko oraz treść …. zezwolenie na połów dniach nr karty wędkarskiej po zaksięgowaniu wydrukowałem potwierdzenie przelewu co prawda nie miałem kontroli ale wydaje mi się, że jest to metoda
co do wyników to mieliśmy w trollingu jedno branie na executora (na głowie został tylko ślad po zębach) i kilka brań okoń/sandacz na gumki podczas spinningowania
marek.jpg (zapracowany Marek)
główny cel wyjazdu to testy nowej łódki kolegi
oraz zmiana wodnego otoczenia (na Żarnowieckie metrówki nie mogę już patrzeć )
Mijaliśmy się na czaszy. Łódeczka prezentuje się fajnie. Żebym tylko dożył dnia że będę miał wstręt do metrowych ryb
pozdrawiam,
Jacek
#2207 OFFLINE
Napisano 25 sierpień 2013 - 21:47
Mijaliśmy się na czaszy. Łódeczka prezentuje się fajnie. Żebym tylko dożył dnia że będę miał wstręt do metrowych ryb
pozdrawiam,
Jacek
ostatnio łowiłem na Zegrzu 15 lat temu z brzegu
to co teraz widziałem na echosadzie (łącznie z bocznym sonarem),
bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło (sporo zapisów, naprawdę widzieliśmy sporo ryb, były ławice i pojedyncze "klocki" przy dnie)
presja ogromna, no i te żaglówki, motorówki i inne skutery - po wakacjach pewnie trochę spokojniej
nic dziwnego ze sporo lokalnych wędkarzy stosuje metodę żywcową (rybki, pijawki i inne cuda)
- z tego co z nimi rozmawiałem w przystani to na wyniki mocno nie narzekają - chwalili sie sumami sandaczami
no a szczupaki na ZZ przy takiej populacji suma i sandacza to raczej maja prze.... .
co do nocnego łowienia mam swoje zdanie na Zegrzu z tego co się dowiedziałem można łowić
Użytkownik @Wojti edytował ten post 25 sierpień 2013 - 22:03
#2208 OFFLINE
Napisano 26 sierpień 2013 - 00:26
- z tego co z nimi rozmawiałem w przystani to na wyniki mocno nie narzekają - chwalili sie sumami sandaczami
Tiaaa, rybonów jest full, każdy kto tylko potrafi trafić przynęta w wodę złowi jakiś okaz; suma, szczupaka, sandacza... Na okonie nikt nie poluje, a szkoda, bo to plaga na zalewie, trudno się od nich opędzić... Generalnie polecam Zalew jako najlepsze polskie łowisko ryb drapieżnych, absolutnie towar eksportowy, jednak ostatnio wolę Wisłę, bo nie mogę już znieść 40 cm okoni z Zalewu, czepiają się na wszystko, nawet na makaron typu rurki. Z wędkarskim pozdrowieniem z eldorado.
- Stachu lubi to
#2209 OFFLINE
Napisano 26 sierpień 2013 - 07:15
bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło (sporo zapisów, naprawdę widzieliśmy sporo ryb, były ławice i pojedyncze "klocki" przy dnie)
Nie umniejszając Twemu wielkiemu doświadczeniu, ale... Wojtku, przecież to nie ryby, a śmieci niesione nurtem były. W ZZ już dawno nic nie pływa poza nimi
#2210 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2013 - 20:41
Nie wiem na co narzekacie.
W nd były zawody - od groma okoni,szczupaki,bolenie i trafiły się do mierzenia sandacze.
Zegrze uczy pokory.owszem, ale nikt mi nie wmówi ze nie ma tu ryby.Nie wszyscy się chwalą fotami i opisami 'godzinnych' holi.
PS. @Wojti - szkoda ze nie napisałeś że będziesz na ZZ.pokazał bym Ci Twojego STRADIC'a jak elegancko hula
- @Wojti lubi to
#2211 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2013 - 20:49
Nie wiem na co narzekacie.
W nd były zawody - od groma okoni,szczupaki,bolenie i trafiły się do mierzenia sandacze.
Zegrze uczy pokory.owszem, ale nikt mi nie wmówi ze nie ma tu ryby.Nie wszyscy się chwalą fotami i opisami 'godzinnych' holi.
PS. @Wojti - szkoda ze nie napisałeś że będziesz na ZZ.pokazał bym Ci Twojego STRADIC'a jak elegancko hula
Nie rozpędziłeś się za mocno?
O których zawodach piszesz?
jeśli sześciomecz w Serocku to dla ścisłości był:
jeden boleń
jeden sandacz
wiem o jednym ale mógł być drugi szczupak
a uśredniony okoniowy wynik na zawodnika to ok 12szt
Czy to dobry wynik na 7h łowienia i 36 zawodników w większości z czołówki spiningistów z okręgu i na dodatek znających ZZ jak własną babę i łowiących tam od lat i na codzień? - pozostawię to każdemu do własnej oceny
Użytkownik paawelek83 edytował ten post 28 sierpień 2013 - 21:10
- Marcel i hlehle lubią to
#2212 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2013 - 21:04
Racja,pozostawmy to każdemu do własnej oceny.
To tylko pokazuje moim zdaniem, że jeśli ktoś wie gdzie i co łapać.to jednak da się coś wydłubać.
Nie twierdze że to jest eldorado.nie jest i nie bedzie z taka presją.
ps.startowałeś w tych zawodach?
#2213 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2013 - 21:08
Tak
#2214 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2013 - 21:12
Nie rozpędziłeś się za mocno?
O których zawodach piszesz?
jeśli sześciomecz w Serocku to dla ścisłości był:
jeden boleń
jeden sandacz
wiem o jednym ale mógł być drugi szczupak
a uśredniony okoniowy wynik na zawodnika to ok 12szt
Czy to dobry wynik na 7h łowienia i 36 zawodników w większości z czołówki spiningistów z okręgu i na dodatek znających ZZ jak własną babę i łowiących tam od lat i na codzień? - pozostawię to każdemu do własnej oceny
He, he... dobre
Choć bywały zawody (MP?), że szczupaków na turę było chyba więcej niż zawodników - to rzadkość
#2215 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2013 - 21:22
ZZ ma swój urok temu nie da się temu zaprzeczyć
- jednak jak się na to patrzy z perspektywy wędkarza serce
boli bo zapewne mogło by to być łowisko o wielkim potencjale ryb
- następnym razem dam znać, ze sie wybieram to zrobimy spotkanko bo co rusz ktoś do mnie pisze ze szkoda ....
Użytkownik @Wojti edytował ten post 28 sierpień 2013 - 21:25
- włodi lubi to
#2216 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2013 - 21:30
ZZ ma swój urok temu nie da się temu zaprzeczyć
- jednak jak się na to patrzy z perspektywy wędkarza serce
boli bo zapewne mogło by to być łowisko o wielkim potencjale ryb
- następnym razem dam znać, ze sie wybieram to zrobimy spotkanko bo co rusz ktoś do mnie pisze ze szkoda ....
Popieram.
Nie potrzeba wiele:
-wywalić rybaków(to jednak bardzo wiele)
-no kill drapieżników przez kilka lat(mięsiarze sami zrezygnują z takiego zbiornika bo nie będą mieli co jeść)
Zjeżdżali by się wędkarze na ZZ z całej Polski
PS. Nawet Krzysiek pewnie by się przeprosił z PZW jakby miał taką wodę pod nosem
#2217 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2013 - 21:38
Popieram.
Nie potrzeba wiele:
-wywalić rybaków(to jednak bardzo wiele)
-no kill drapieżników przez kilka lat(mięsiarze sami zrezygnują z takiego zbiornika bo nie będą mieli co jeść)
Zjeżdżali by się wędkarze na ZZ z całej Polski
PS. Nawet Krzysiek pewnie by się przeprosił z PZW jakby miał taką wodę pod nosem
Całkowicie się zgadzam.
#2218 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2013 - 22:03
Nie potrzeba wiele:
To moim zdaniem bardzo wiele... W Polsce nie ma mentalności, że jak wprowadzone są jakieś zasady, to się ich przestrzega. Każdy "wie lepiej". Czasami to zaleta, ale w tym przypadku to przekleństwo. I dlatego "Polak potrafi" i "Polak mądry po szkodzie". Szczególnie takiej dużej wody nie upilnujesz.
#2219 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2013 - 22:10
w 100% nie upilnujesz ale jak będzie całkowity zakaz zabierania ryb drapieżnych to jeden na drugiego będzie się oglądał i już nie będzie filetowania sandacza 80 cm na przystani a będzie musiał kombinować w jakiś torbach wynieść i narażać się na nieprzyjemności.
Gorzej jak zaczną wtedy łowić jazgarze po 70cm rekordowe tylko w zegrzu
Użytkownik paawelek83 edytował ten post 28 sierpień 2013 - 22:11
#2220 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2013 - 22:10
.... takiej dużej wody nie upilnujesz.
zgadzam się
- jedyna nadzieje to wychowanie nowego pokolenia z zupełnie inna mentalnością,
wówczas niczego nie trzeba będzie pilnować bo pewne rzeczy staną się oczywiste
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych