może ktoś wie jaki największy szczupak był złowiony na ZZ?
ZEGRZE
#2641 OFFLINE
Napisano 23 maj 2014 - 10:25
#2642 OFFLINE
Napisano 23 maj 2014 - 10:27
#2643 OFFLINE
Napisano 23 maj 2014 - 10:41
Pływał ktoś w tym tygodniu? Czy woda dalej taka niska i dalej silny nurt czy przymkneli zapore i czekeje az woda na wisle zejdzie?
Na Rządzy była cholernie niska, trzeba było lódkę na sznurku z portu wyciągac, na Narwii woda ma normalny poziom, na Bugu było nisko, z tego co wiem to wszystko wróciło już do normy, dziś ruszam od 16.00 do niedzieli wieczorem, może przestanie wiac, bo na razie mało łba nie urwie
#2644 OFFLINE
Napisano 25 maj 2014 - 01:10
#2645 OFFLINE
Napisano 25 maj 2014 - 17:09
#2646 OFFLINE
#2647 OFFLINE
#2648 OFFLINE
Napisano 27 maj 2014 - 08:06
jak dla mnie bzdurą jest to, że "kierownice" zaliczają do części zapory.
Ciekawe dlaczego po drugiej stronie lewej kierownicy(w basenie) nie wytyczyli obrębu ochronnego?
Widać, że robią zakazy tam gdzie im się podoba i jak im się podoba a prawo interpretują też różnie w zależności od sytuacji.
#2649 OFFLINE
Napisano 27 maj 2014 - 12:44
A przez przypadek znalazłem coś takiego http://lgrzz.platfor...le/anomalyIndex jest aplikacja na telefon. CIekaw jestem jak się sprawuje ten pomysł.
#2650 OFFLINE
Napisano 27 maj 2014 - 13:39
jak dla mnie bzdurą jest to, że "kierownice" zaliczają do części zapory.
Ciekawe dlaczego po drugiej stronie lewej kierownicy(w basenie) nie wytyczyli obrębu ochronnego?
Widać, że robią zakazy tam gdzie im się podoba i jak im się podoba a prawo interpretują też różnie w zależności od sytuacji.[/quote
Jak dobrze pamiętam to kiedyś zakaz był różnie interpretowany przez kontrolujących i przeważnie od szczytu kierownicy po lini równoległej do zapory więc teraz jest lepiej i jaśniej
Użytkownik havy edytował ten post 27 maj 2014 - 13:41
#2651 OFFLINE
Napisano 27 maj 2014 - 15:46
U mnie wczoraj jedna czerwcowa rybka. Kilka okoni i niestety bardzo smutny widok martwego około metrowego szczupaka ((((
Bandit
Widziałem tego zwierza w okolicy WKSU, nie wierzyłem jak przepływałem , więc podpłynąłem i japa w dół...smutek
Szczupak wyglądał całkiem "świeżo" , podejrzewam,że padł w godzinach porannych.
Miałem nadzieję,że może daje oznaki zycia i uda się zreanimować , ale niestety było po nim.
Wyjąłem z wody i obejrzałem dokładnie ,nie miał żadnych śladów uszkodzeń(skuter, motorówka itp.).w pysku miał czysto bez śladów po hakach/kotwicach itp..Zmierzyłem z ciekawości,miał 101 cm.
Piekny zwierz , żal jak cholera.......Został w miejscu znalezienia....
FH
#2652 OFFLINE
Napisano 27 maj 2014 - 19:31
#2653 OFFLINE
Napisano 28 maj 2014 - 11:03
Dramat
#2654 OFFLINE
Napisano 28 maj 2014 - 11:57
Każdego roku widuję okazy karpi czy leszczy ,śnięte pływające po powierzchni.
Jednak były to jak do tej pory pojedyńcze przypadki.
Takiego kaczora padnietego jeszcze na ZZ nie widziałem i mam nadzieję,że więcej nie zobaczę w takiej sytuacji.
Po drugiej stronie mojej plecionki jak najbardziej ....
Zakładam ,że i tym razem jest to pojedyńczy przypadek, oby.......
Pozdrawiam
FH
#2655 ONLINE
Napisano 28 maj 2014 - 19:53
Wydawało by sie że żyjemy w dobie mody na C&R i etyki wędkarskiej....
Szarpia na potęge i zabieraja w maju sandacze...Jest takie miejsce , nie daleko zegrza , zakręcik gdzie co roku widzę to samo . Szybkie szarpanie ryba do łódki i spinka ...
Szkoda gadać
Użytkownik pablo208 edytował ten post 28 maj 2014 - 19:56
#2656 OFFLINE
Napisano 28 maj 2014 - 21:22
Śnięte ryby to po części szarpane przez pseudo wędkarzy...widzialem co prawda na odcinku narwi, panów napieprzających kogutami w trące sie karpie...
Wydawało by sie że żyjemy w dobie mody na C&R i etyki wędkarskiej....
Szarpia na potęge i zabieraja w maju sandacze...Jest takie miejsce , nie daleko zegrza , zakręcik gdzie co roku widzę to samo . Szybkie szarpanie ryba do łódki i spinka ...
Szkoda gadać
I co zrobiłeś aby z tym walczyć????
Najlepiej wylewać łzy na forum ale po PSR czy Policję nikt nie zadzwoni.
Wystarczy podpłynąć i opieprzyć to się zastanowi i pomyśli, że jednak ktoś to widzi i może nie ujdzie bezkarnie.
- buszmen lubi to
#2657 OFFLINE
Napisano 29 maj 2014 - 18:00
"
I co zrobiłeś aby z tym walczyć????
Najlepiej wylewać łzy na forum ale po PSR czy Policję nikt nie zadzwoni." - dokładnie, na forum się tylko każdy użala, jakie to nieszczęścia wokół. Albo wielka afera bo jeden szczupak zdechł, co najmniej jakby to był papież. Może zdechł ze starości po prostu....
#2658 OFFLINE
Napisano 29 maj 2014 - 18:30
Dzwonić, dzwonić, dzwonić!
Dzwoniłem już kilkukrotnie po Policję (siatki kłusowników, siatki rybaka, których 'zapomniał' zdjąć do 9ej rano, 'wędkarze', którzy podhaczali ryby w trolu i ładowali do czarnego wora...) i w każdym przypadku Policja przypływała.
- Dagon, Zander Hunter, Dienekes i 3 innych osób lubią to
#2659 OFFLINE
Napisano 31 maj 2014 - 07:33
Jutro 1 czerwca - Dzień Dziecka. W związku z tym, że stary koń już jestem sam sobie zrobię prezent i pojadę na zendery
#2660 OFFLINE
Napisano 31 maj 2014 - 10:23
Mrio to ja mam zupełnie inne doświadczenia związane z interwencjami po telefonach...
Serock kilka lat temu, dzwonimy że sieć stoi bo wpłynęliśmy nią silnikiem... Po 20 minutach zjawili się... właściciele sieci...
Wisła Warszawa, stoimy na główce w zakolu stoi koleś i ma sześć wędek rozstawionych. Podpływa Policja kontrola, rzucam lakonicznie że typ po drugiej stronie targa na kilka wędek... Usłyszałem że tak wiemy ale on łowić nie umie to nic mu nie zrobimy...
Kilka lat temu zrobiłem sporo zdjęć kolesiom łowiącym sandacze w kwietniu. Sam bym za to mało wpie...dolu nie zebrał. Nic to nie dało...
Nie wiem, może teraz wygląda to inaczej, ostatnie dwa lata praktycznie nie łowiłem na Wiśle czy Narwi... Choć szczerze wątpię aby coś się zmieniło na lepsze..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych