Zawsze łowię tam gdzie chce i pamiętam że jak rok temu byłem ze znajomymi przeganiany z Pogorzelca to kwitowaliśmy to śmiechem. Mając wolne tylko weekendy na pewno nie będę rezygnował z łowienia w miejscu w którym zaplanowałem. Osobiście kiedyś wałkowałem temat i nie znalazłem aspektów prawnych które by tego zabraniały. Tu chodzi o czystą przyzwoitość a ja przyzwoity nie jestem, przykro mi ;] .
ZEGRZE
#4001 OFFLINE
Napisano 13 październik 2016 - 12:01
- adasio lubi to
#4002 OFFLINE
Napisano 13 październik 2016 - 14:45
Tez przerabiałem ten temat, z bezczelnymi zawodnikami którzy zauważywszy ze Sobie dłubiemy chcieli nas przegonić z miejscówki. Kij w oko, coraz rzadziej można wybrać się nad wodę wiec nikt mi nie będzie zabraniał łapania gdzie chce, tym bardziej zawodnik. Nas też straszyli PSR-em, srerem, sądem koleżeńskim PZW, w końcu jakoś sie poddali.
Wiec tez przyzwoity nie jestem i popieram kolegę cometoudge.
Użytkownik janih edytował ten post 13 październik 2016 - 14:46
- SALMOO lubi to
#4003 OFFLINE
Napisano 13 październik 2016 - 14:49
Marcin nie mieszajmy przyzwoitości z tym co prawnie może lub nie, być zarządzone.
Jak pokazuje przykład Mistrzostw Świata na Łupawie woda na której odbywają się zawody może zostać "zamknięta" na wyłączność dla uczestników imprezy i ja z tym jestem OK jeśli zostanie to odpowiednio wcześniej nagłośnione a informacja zostanie w odpowiedni sposób upubliczniona abym nie dowiedział się o tym np dopiero na wodzie od kontrolującego mnie organu.
Jeśli w przepisach organizacji sportu PZW jest wskazane zalecenie by na czas zawodów rangi MP woda była "zamknięta" to niech to się odbędzie w cywilizowany sposób a nie wystosowuje się komunikat o tytule "Ograniczenia w wędkowaniu" będący w istocie tylko pobożną prośbą organizatora umieszczoną na stronie www gdzie jak wiadomo wśród braci wędkarskiej % internetowych wędkarzy jest znikomy a co za tym idzie i informacja rozpowszechniana jest w wąskim gronie odbiorców i to chcących szukać takich informacji.
A jestem pewien że gro zwykłych wędkarzy ni interesujących się sportem wędkarskim nawet nie wie że na ZZ są w ten weekend mistrzostwa i pojadą jak zwykle na ryby i część być może da się z wody przegonić pod pretekstem zakazu wędkowania w sektorach.
Ale starczy już OT. Ciekawe jakie wyniki będą, Pogodowo szykuje się lampa i wysokie stabilne ciśnienie.
Użytkownik Bandit edytował ten post 13 październik 2016 - 14:54
#4004 OFFLINE
Napisano 13 październik 2016 - 20:33
nim zawody sportowe. Organizator zawodów musi posiadać pisemne zezwolenie
uprawnionego do rybactwa w obwodzie rybackim.
Czyli, żeby mnie wygonić muszą mi pokazać takie zezwolenie ( z tego co kojarzę to sędziowie przeganiają z miejscówek, czyli powinni mieć kopię tego zezwolenia)?
Kto jest tym uprawnionym do rybactwa w obwodzie ?
- Bandit lubi to
#4005 OFFLINE
Napisano 14 październik 2016 - 08:20
#4006 OFFLINE
Napisano 14 październik 2016 - 10:55
7. Obowiązkiem wędkarza jest opuszczenie łowiska, jeśli rozgrywane mają być na
nim zawody sportowe. Organizator zawodów musi posiadać pisemne zezwolenie
uprawnionego do rybactwa w obwodzie rybackim.
Czyli, żeby mnie wygonić muszą mi pokazać takie zezwolenie ( z tego co kojarzę to sędziowie przeganiają z miejscówek, czyli powinni mieć kopię tego zezwolenia)?
Kto jest tym uprawnionym do rybactwa w obwodzie ?
No i wyszedł mój brak elementarnej wiedzy. Kojarzyłem że jest taki zapis gdzieś ale nie sprawdziłem u źródła czyli RAPR.
Zaiste sprawa wydaje się prosta.
Uprawnionym do Rybactwa w obwodzie obecnie zgodnie z umową dzierżawy i operatem jest PZW OM, warunkiem jest posiadanie przez organizatora pozwolenia w formie papierowej i to jest podstawą do egzekwowania tego punktu regulaminu.
#4007 OFFLINE
Napisano 15 październik 2016 - 17:20
Ktoś odważył się łowić dziś w ten wiatr? Jak wyniki?
#4008 ONLINE
Napisano 15 październik 2016 - 18:42
Ryby podobno się nie zabijają...
#4009 OFFLINE
#4010 OFFLINE
Napisano 15 październik 2016 - 19:40
To szału z rybą ni było na zawodach tej rangi ?.
Niech więcej ryb zabierają ludzie z wody no i rybacy też swoje 5 groszy dokładają .
Użytkownik Szczepek2 edytował ten post 15 październik 2016 - 19:40
#4011 OFFLINE
Napisano 15 październik 2016 - 20:05
#4012 OFFLINE
Napisano 15 październik 2016 - 20:27
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#4013 OFFLINE
Napisano 15 październik 2016 - 22:09
Fajnie, na tyle troków nie padł żaden okoń powyżej 35 cm. *o*
#4014 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 00:20
#4015 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 10:29
Wyniki II tury..
http://ompzw.pl/modu...ra_t40s0sh1.pdf
Kto podjął dobrą Taktykę-połowił, o czym świadczą szczupaki kolegi z Olsztyna...
Użytkownik cyprys19 edytował ten post 16 październik 2016 - 10:52
- Dano. lubi to
#4016 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 11:44
o kurde, Maciek się ładnie wstrzelił. Co ciekawe taktyka zeszłorocznego Mistrza czyli Sławka, już w tym roku niekoniecznie się sprawdziła.
Ciekawe jak się skończy cała zabawa
Różnica w pierwszej trójce znikoma w ogólnym rozrachunku
#4017 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 15:04
#4018 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 15:09
#4019 ONLINE
Napisano 16 październik 2016 - 15:33
Wędkarskie eldorado, czego więcej chcieć?
#4020 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 15:58
kiedyś analizowałem zawody z kilku lat na zbiorniku wybitnie sandaczowym i ... tylko raz wygrały sandacze. A tak ciągle ładne okonie
Raz w życiu podczas zawodów trafiłem na drugie za pomocą sandaczy. To chyba nie jest najlepsza taktyka, żeby na zawodach nastawiać się na sandacze, chyba że zawody sandaczowe
- Bandit i cyprys19 lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych