Januszu z Bielska......co Ty możesz wiedzieć o ZZ ???
Tylko wędkarze regularnie łowiący na tym akwenie mogą się wiarygodnie wypowiadać i Ich zdanie będzie wnosiło cokolwiek wartościowego do dyskusji. Twoja opinia nie wnosi NIC bo bladego pojęcia nie masz o realiach tu panujących i postawie OM PZW, które Nas wszystkich traktuje równo jak kryminalistów. Bardzo mało ludzi łowi okonie na żywca, ale sporo z Nas nastawia się na piękne płocie i wzdręgi w marcu i kwietniu. Niestety kolejny sezon jest dla Nas stracony przez debilny przepis zakazujący Nam połowu z łodzi przed 1 maja! Bo PSR ma za mało etatów.......to uwalmy jedną regulacja prawną wszystkich wędkarzy !!! Myślenie i metody jak za Stalina.....no ale Polsza jeszcze z tej epoki tak do końca nie wyrosła.
Ty tego nie rozumiesz i to Ciebie przerasta......dorośnij Januszu, dorośnij !
Co ja wiem o ZZ? Na Spinningowych Mistrzostwach Polski rozgrywanych na ZZ zająłem szóste miejsce, a pół centymetra dzieliło mnie od miejsca drugiego. I to pomimo faktu, że regularnie tam nie wędkuję...
W moim okręgu zakaz wędkowania z łodzi obowiązuje do końca! maja i wypłynąć można dopiero w Dzień Dziecka. Jest to niedogodność, ale nikt z tego powodu szat nie drze, a nawet zakaz spotyka się ze zrozumieniem większości wędkarzy. Ogromnej większości. Tak samo, jak zakaz łowienia na żywca do końca maja! Tak, bo w moim okręgu wprowadziliśmy okres ochronny dla szczupaka przedłużony o miesiąc, a także wprowadziliśmy górne wymiary ochronne dla większości drapieżników. Okoń ma wymiar 20 do 35 cm i dzienny limit max 10 sztuk. Podejrzewam, że identyczne ograniczenia na ZZ doprowadziłyby Cię do furii i bluzgałbyś jadem na OM PZW.
To napisałem jako użytkownik forum.
A teraz jako moderator - nie życzę sobie takiego tonu w stosunku do żadnego z forumowiczów. Kolejny wpis z brakiem szacunku dla kolegów, dla kraju (Polsza). spotka się z regulaminową karą.
I na sam koniec - szanowny @beleza, być może nie dostrzegłeś do tej pory, ale nasze forum promuje postawę C&R, a to wyklucza łowienie ryb "na żywca". "Na trupka", tak na marginesie, również. Dlatego też nikogo z redakcji nie wzrusza fakt, że przeżywasz okrutnie odebranie Ci możliwości łowienia tą metodą w okresie od stycznia do końca kwietnia. Jeśli kolejny raz będziesz na to pomstował, to za fakt propagowania metody sprzecznej z ideą główną tego forum możesz zostać ukarany, aż do zbanowania włącznie. Weź sobie do serca powyższe uwagi. Na urządzanie sobie kpin się nie zgodzę.