A co takiego na tym twoim echo widziałeś lub nie widziałeś ? My rozmawiamy o ZZ a nie o co rocznych siatach na Narwi . Oczywiście nie zgodzę się z tym że to kawał bardzo rybnej wody ale według mnie pustynią totalną to to jeszcze nie jest. Woda od ryb nie kipi więc turyści nie łowią , ale zegrzyńskie dziadki nie narzekają aż tak mocno. Co do twoich 5 szczupaków w 3h to mój rekord z tego sezonu na zalewie to tyle ale w 1 h. Jeszcze raz podkreślam że ja nie bronię PZW i ich polityki na tym akwenie, ale sytuacja jeszcze nie jest taka dramatyczna .
Ile to ja już razy słyszałem, co Ty tam nie łowisz i w jakich ilościach.... Natomiast jak ktoś prosi o potwierdzenie Twoich słów jakimiś fotami znikasz na dwa tygodnie i przestajesz pisać!
Pokaż choć kilka fotek ryb z Zegrza, bo ja już zapomniałem jak wyglądają, a słyszę tylko "jak ktoś umie to połowi".
Nie wierzę,że na tej wodzie pływa dwustu amatorów i tylko jeden zawodowiec!
Jak myślicie dlaczego w portach jest dużo wolnych miejsc? Dlaczego w weekendy w każdej stanicy są wolne łodzie do wypożyczenia , gdzie kilka lat temu trzeba było rezerwować tydzień wcześniej?
Może dla niektórych 10 ryb w sezonie to eldorado,ale dla większości to straszna mizeria...dlatego już dawno wynieśli się z Zegrza!
W 13-tce mamy tegorocznego Mistrza Polski, Vice Mistrza i Mistrzów Teamowych - to nie są wędkarze "niedzielni" i niejednokrotnie spływają na ZERO.,a raczej im umiejętności nie brakuje,znają wodę,dysponują świetnym sprzętem,ale w "studni" nawet oni sobie nie radzą!
Za rok będzie lepiej, bo będzie GRUBO sypane na mistrzostwa, tylko na ile to wystarczy? Myślę ,że w dwa tygodnie rybacy się uporają...
Użytkownik cyprys19 edytował ten post 20 listopad 2019 - 15:52