ZEGRZE
#5741 OFFLINE
Napisano 07 maj 2022 - 05:57
Sprawdzam temat o Zegrzu w jednym z największych for w Polsce i widzę
pustkę .
To jest miarodajne
Skoro to forum jest dla Ciebie miarodajne w tym temacie i być może innym to nie pozostaje mi nic jak tylko wspolczuc.
#5742 OFFLINE
Napisano 07 maj 2022 - 16:10
- Maciej W. lubi to
#5743 OFFLINE
Napisano 07 maj 2022 - 20:11
Z tego co wiem wiosną nie było wielkich i spektakularnych zarybień i cała śmietanka zegrzyńska rozpoczęła sezon na innych akwenach....jednakowoż stali bywalcy swoje łowią. Szczególnie żywiec daje radę.
#5744 OFFLINE
Napisano 08 maj 2022 - 09:27
Kontrowersyjna opinia.
A słyszałeś w tamtym sezonie o bolku ponad metr chłopaka z Legionowa? Jak zobaczyłem foty ryb, które mieli na rozkładzie w tamtym sezonie to nogami się nakryłem I wszystko w okolicy i między innymi na Zegrzu i nie znajdziesz tego na żadnym forum
#5745 OFFLINE
Napisano 08 maj 2022 - 09:35
A słyszałeś w tamtym sezonie o bolku ponad metr chłopaka z Legionowa? Jak zobaczyłem foty ryb, które mieli na rozkładzie w tamtym sezonie to nogami się nakryłem I wszystko w okolicy i między innymi na Zegrzu i nie znajdziesz tego na żadnym forum
Szkoda że nie słyszałeś o moich metrówkach z ZZ a szkoda. Niestety tego też nie zobaczysz na żadnym forum.
#5746 OFFLINE
Napisano 08 maj 2022 - 09:49
#5747 OFFLINE
Napisano 08 maj 2022 - 09:52
Rozumiem, że łowicie takie ryby na każdym wypadzie na ZZ gratuluję nie wszyscy tak potrafią. Może dlatego celują w średnie ryby i nic im z tego nie wychodzi???.
Szczepek2 bez urazy. To była bardzo daleko posunięta ironia :-) W latach 80-tych podobno w ZZ pływała również Paskuda z Zalewu Zegrzyńskiego. Niestety jest zdjęć również nie zobaczysz na żadnym forum...
- Szczepek2 i eRKa lubią to
#5748 OFFLINE
Napisano 08 maj 2022 - 10:07
#5749 OFFLINE
Napisano 08 maj 2022 - 10:24
Odpowiedź jest prosta. ZZ to nie tylko wędkarstwo. Dziesiątki tysięcy ludzi odpoczywających co tydzień nad wodą lubi coś przekąsić, a rybki są smaczne. I nie ma znaczenia czy siatką, czy wędką.... wszystko się zje. Zawsze najprościej jest złowić ryby małe i średnie.
#5750 OFFLINE
Napisano 09 maj 2022 - 14:41
Popatrz sobie na wyniki zawodów z okresu majówki - szału nie było ale tragicznie też nie. To bardziej miarodajne niz opinia jednej osoby.
Jak by Kolega miał możliwość , zobacz sobie wyniki zawodów z 07.05 w Serocku koła nr.7 W. Ochota.
Zdjęć ryb chyba nie będzie .
- De'Ptak lubi to
#5751 OFFLINE
Napisano 09 maj 2022 - 15:21
- Gelor78 lubi to
#5752 OFFLINE
Napisano 09 maj 2022 - 15:40
A bo Wy to łapać ryb nie umieta ,,,
- grzegorzyk, eRKa i grey lubią to
#5753 OFFLINE
Napisano 09 maj 2022 - 16:08
Niestety zawody wędkarskie to jeden z najbardziej mylących mierników rybności wody. 3/4 zawodników „młóci” wodę bocznym trokiem więc trafia małe i max średnie ryby. Znawcy wody nie chwalą się wynikami bo za chwilę na ich miejscówce będzie full amatorów rybiego mięsa.. Taką mamy rzeczywistość na większości wód w Polsce..
Akurat przykład który podałem jest sprzeczny z tym co Piszesz. Osoba która wygrała nie łowi na boczny , a wygrała boleniem 53(przyłów)i okoniem 18,0.
To tak odnośnie powoływania się na wyniki zawodów. Może pogoda albo ciśnienie nie dopisało.
#5754 OFFLINE
Napisano 10 maj 2022 - 19:32
07.05.22 zawody wedkarskie na Narwi Strzyże.Odnośnie ryb wygrał kolega 3okonkami i niewielkim boleniem 3okonki zapewnilo 2/3miejsce mój okoń 5miejsce.Wydaje mi się że ci co byli umieją łowić to tyle w temacie....p.s nie łowiłem na troka
Użytkownik JG39 edytował ten post 10 maj 2022 - 19:36
- homax lubi to
#5755 OFFLINE
Napisano 12 maj 2022 - 09:45
07.05.22 zawody wedkarskie na Narwi Strzyże.Odnośnie ryb wygrał kolega 3okonkami i niewielkim boleniem 3okonki zapewnilo 2/3miejsce mój okoń 5miejsce.Wydaje mi się że ci co byli umieją łowić to tyle w temacie....p.s nie łowiłem na troka
Musisz zmienić lokalizację pod nikiem....
- Gadget lubi to
#5756 OFFLINE
Napisano 12 maj 2022 - 15:31
Musisz zmienić lokalizację pod nikiem....
A może kolega ma całą zamrazarkę ryb więc nie wiem w czym problem z lokalizacją
- Dano. lubi to
#5757 OFFLINE
Napisano 12 maj 2022 - 19:11
Niestety zawody wędkarskie to jeden z najbardziej mylących mierników rybności wody. 3/4 zawodników „młóci” wodę bocznym trokiem więc trafia małe i max średnie ryby. Znawcy wody nie chwalą się wynikami bo za chwilę na ich miejscówce będzie full amatorów rybiego mięsa.. Taką mamy rzeczywistość na większości wód w Polsce..
Zawody wędkarskie to doskonały miernik zasobności ryb w wodzie. Co więcej trzeba, żeby ocenić ? Dużo ludzi, którzy maja już jakieś doświadczenie wędkarskie. Różnorodne przynęty. Teoretyczna pora, że ryba nie bierze(8 - 14 - to nienajlepszy czas na łowienie). Łowiąc indywidualnie, zawsze można usprawiedliwiać się, że nie trafiłem z przynętą, z miejscówką.
W jednym z odcinków Perch Pro - gdy zawodnicy łowili w Holandii - nie udało im się okonia złowić. Ale złowili szczupaki, sandacze, bolenie, leszcze...
Bo jak ryba jest to bierze, jak nie mała, to duża, a jak ryby nie ma to się wymyśla teorie dlaczego nie bierze. Nie bierze, bo nie ma...
W tych zawodach pstrągowych (TAB) padały wyniki powyżej tysiąca ryb...
- SzymusS, grzegorzyk, Rebel64 i 2 innych osób lubią to
#5758 OFFLINE
Napisano 16 czerwiec 2022 - 09:32
Mam zamiar popływać trochę po Zegrzu. Głównie popływać, trochę połowić i poznać zbiornik. Mam działkę niedaleko a kupiłem jednostkę pływającą na wyprawy i mam Zegrze blisko. Na Zegrzu chciałem doszlifować posługiwanie się echosondą, etc. Jeśli przy okazji coś uda się złowić to super. Prośba do Was o porady, o sandaczu na zalewie napisano wiele. Dlatego chcę poćwiczyć na początku okonie, a informacji o nich niewiele. Gdzie szukać, gdzie są fajne miejscówki na te ryby na Zegrzu? Może być info na priv
#5759 OFFLINE
Napisano 16 czerwiec 2022 - 10:31
Nie chcę Ciebie zniechęcać,ale jeśli na Mistrzostwach Okręgu zawodnicy z Polskiej czołówki łowią w turze sześć okoni to trudno mówić o pewniakach i miejscówkach!
Standardowo szukaj kantów i jakichś głębszych blatów.
- eRKa i Areck lubią to
#5760 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2022 - 19:02
Areck jak tam wyniki na Zegrzu .
Minoł miesiąc a tu cichutko .
Woda z Buga i Narwi spływa wraz z rybami powinno się coś tam ruszyć .
- S.N. lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych