Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#1761 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3640 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 19 sierpień 2012 - 19:24

U nas dzisiaj 3 krótkie sandacze i szczupaczek 55, do tego jeszcze sporo niezaciętych brań.

#1762 OFFLINE   paawelek83

paawelek83

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1300 postów
  • LokalizacjaOżarów Mazowiecki

Napisano 24 sierpień 2012 - 06:16

wczoraj kilka brań i jeden króciak

#1763 OFFLINE   dominik5

dominik5

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 1 postów
  • LokalizacjaKomorów
  • Imię:Dominik

Napisano 24 sierpień 2012 - 21:45

Nie chwaliłem się tutaj moimi rybami, chociaż wiele razy miałem okazję, więc teraz zacznę. Wczoraj na zalewie szczupak 60cm, na płytkiej wodzie.

#1764 OFFLINE   jacavip

jacavip

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 371 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Jacek

Napisano 25 sierpień 2012 - 09:33

Witam,

wczoraj na Zegrzu złowiono podobno szczupaka 120 cm w trolu, najgorszy jest fakt, że ryba została zabita. I tu moje pytanie do szczęśliwego łowcy jeśli przegląda to forum:
Jaki miałeś cel baranie w zabieraniu takiej ryby? Przecież to najlepsze geny i najlepszy reproduktor, potem chodzi taki idiota jeden z drugim i narzeka, że nie biero.

pzdr,
jacavip

#1765 OFFLINE   mdziam_78

mdziam_78

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1713 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin

Napisano 25 sierpień 2012 - 11:53

Witam,

wczoraj na Zegrzu złowiono podobno szczupaka 120 cm w trolu, najgorszy jest fakt, że ryba została zabita. I tu moje pytanie do szczęśliwego łowcy jeśli przegląda to forum:
Jaki miałeś cel baranie w zabieraniu takiej ryby? Przecież to najlepsze geny i najlepszy reproduktor, potem chodzi taki idiota jeden z drugim i narzeka, że nie biero.

pzdr,
jacavip

szanse, że taki bałwan czyta to forum są niewielkie, przecież żeby nauczyć się czytać to trzeba mieć odrobinę rozumu.

#1766 OFFLINE   paawelek83

paawelek83

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1300 postów

Napisano 25 sierpień 2012 - 18:03

też jestem za tym żeby taka ryba sobie żyła ale brat zadał mi ostatnio jedno pytanie odnośnie takiej ryby a powiedz mi ile taka ryba jeszcze pożyje? w sumie ma rację jej koniec jest bliski i to nie tylko ze względu na wędkarzy ale padnie śmiercią naturalną. Co do rozrodu to też ichtiologiem nie jestem i nie mam pojęcia jakiej jakości ikrę/mlecz złoży i czy takie wielkie osobniki w ogóle podchodzą do tarła.
Wiem jedno i usłyszałem to od ludzi z przystani 13 że jest zatrzęsienie wielkiego suma w ZZ i tym tłumaczą brak sandacza i będą zabijać każdego dużego suma.
W ostatnich kilku dniach złowiono kilka sumów pow 180 ale nie wiem jaki spotkał ich los.

#1767 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3640 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 25 sierpień 2012 - 19:04

Pewnie taki sam, jak te, które są na fotach w galerii 13ki...

#1768 OFFLINE   krzychun

krzychun

Giełda rulez

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2196 postów
  • LokalizacjaWieluń
  • Imię:Krzysiek

Napisano 25 sierpień 2012 - 19:10

36 mln trenerów
36 mln finansistów
36 milionów polityków
36 milionów ichtiologów
+ ________________________
Polska

Ratowali lisy... nie było zajęcy, więc zaczęli ratować zające... nie było lisów.

#1769 OFFLINE   Dysan

Dysan

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 70 postów
  • LokalizacjaLegionowo

Napisano 01 wrzesień 2012 - 21:17

Wiem jedno i usłyszałem to od ludzi z przystani 13 że jest zatrzęsienie wielkiego suma w ZZ i tym tłumaczą brak sandacza i będą zabijać każdego dużego suma.
W ostatnich kilku dniach złowiono kilka sumów pow 180 ale nie wiem jaki spotkał ich los.

Głupkowate tłumaczenie. W Ebro łowi się sumy ,sandacze i karpie. Jakoś mogą tam żyć. A co do 13 to jeszcze niedawno zakopywali okonie po zawodach spiningowych. I dziwili się że ryb z roku na rok jakby mniej.

#1770 OFFLINE   brtone

brtone

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 31 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 02 wrzesień 2012 - 17:38

Ktos moze wie jak tam połowili na Relidze?

#1771 OFFLINE   Luka81

Luka81

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 272 postów
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Szyszko

Napisano 03 wrzesień 2012 - 05:57

z tego co wiem to tak jak zwykle jak wypływa trzystu chłopa...

#1772 OFFLINE   paawelek83

paawelek83

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1300 postów

Napisano 03 wrzesień 2012 - 06:28

To źle wiesz bo zawodników było nie całe 100 a najlepsze wyniki to 20-25 okoni a szczupaka jak na lekarstwo

#1773 OFFLINE   kwasik

kwasik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 746 postów
  • LokalizacjaLegionowo

Napisano 03 wrzesień 2012 - 07:28

[quote]

[/quote]

Głupkowate tłumaczenie. W Ebro łowi się sumy ,sandacze i karpie. Jakoś mogą tam żyć. A co do 13 to jeszcze niedawno zakopywali okonie po zawodach spiningowych. I dziwili się że ryb z roku na rok jakby mniej.
[/quote]

Pływaliśmy we dwóch na Zegrzu w tym roku ze spinningiem co najmniej kilkanaście razy. W tym czasie brat nie złowił żadnego suma, a ja dwa, jednego niewymiarowego, a drugiego wymiarowego, wczoraj. Sumiarzy koło mostu w Zegrzu jest bez liku, kwoczą (bezsensownie - który sum jest w stanie kłapnąć paszczą pięć razy w ciągu pięciu sekund?), ciągają (nieregulaminowo) żywce, trollują i nie wiadomo co tam jeszcze, przez dwa dni widziałem tylko jednego suma, mojego, to ma być zatrzęsienie suma?

#1774 OFFLINE   paawelek83

paawelek83

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1300 postów

Napisano 03 wrzesień 2012 - 07:53

w sobotę na własne oczy widziałem w 13-ce dwie sztuki jeden 206 a drugi chyba 217
Kolego @kwasik może trzeba się nauczyć sumy łowić a dopiero mówić że nie ma suma bo nie złowiłeś. Są ludzie co potrafią to robić i łowią a to co jest przywożone do przystani świadczy o tym że są i łatwo je złowić.

#1775 OFFLINE   kwasik

kwasik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 746 postów
  • LokalizacjaLegionowo

Napisano 03 wrzesień 2012 - 09:26

w sobotę na własne oczy widziałem w 13-ce dwie sztuki jeden 206 a drugi chyba 217
Kolego @kwasik może trzeba się nauczyć sumy łowić a dopiero mówić że nie ma suma bo nie złowiłeś. Są ludzie co potrafią to robić i łowią a to co jest przywożone do przystani świadczy o tym że są i łatwo je złowić.

Tych dwu już nikt nie złowi?
Wyłącznie spininguję, a to nie jest nabardziej skuteczna metoda na sumy. A ja nie napisałem że nie ma sumów, napisane było zatrzęsienie wię zaprotestowałem!!!

#1776 OFFLINE   Użytkownik

Użytkownik

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 41 postów
  • LokalizacjaDrohiczyn
  • Imię:Krystian

Napisano 03 wrzesień 2012 - 11:01

W niektórych okresach najskuteczniejsza.

#1777 OFFLINE   hlehle

hlehle

rybołap

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3495 postów

Napisano 03 wrzesień 2012 - 11:05

W niektórych okresach najskuteczniejsza.

Chyba w maju :lol:

#1778 OFFLINE   Użytkownik

Użytkownik

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 41 postów
  • LokalizacjaDrohiczyn
  • Imię:Krystian

Napisano 03 wrzesień 2012 - 11:24

Dawno nie nastawiałem się w maju ze spiningiem na suma, ale trzeba przyznać, że faktycznie tak jest. Nie zawsze sum był chroniony w maju. Pozostaje jeszcze nocny spining w upalną lipcową noc i doskonały październik. No chyba, że woda jest rekordowo niska i ryby gromadzą się w miejscach niedostępnych dla spiningisty na wybranym odcinku rzeki. Wtedy pozostaje troling i choć jestem przekonany o jego skuteczności to nie lubię tej metody.

#1779 OFFLINE   hlehle

hlehle

rybołap

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3495 postów

Napisano 03 wrzesień 2012 - 12:17

Nigdy spinning nie będzie skuteczniejszy na dowolnego drapieżnika niż żywiec ... i kropka.
To że dobry spinningista ma lepsze wyniki niż kiepski żywczarz niczego nie dowodzi. (uprzedzam odpowiedź)

#1780 OFFLINE   Luka81

Luka81

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 272 postów
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Szyszko

Napisano 03 wrzesień 2012 - 18:47

Sum brał w ostatnich dniach jak poj...y.
Nie było specjalnym problemem złowić kilka sztuk a jak ktoś zna dobre miejscówki to i takie większe mógł pociągnąć. Szkoda tylko że chęć powieszenia ryby na drzewie czy tez innym haku góruje nad wypuszczeniem ryby która daje sporo emocji podczas holu.
O łowieniu w maju i skuteczności spinningu się nie wypowiadam bo żaden łowca sumów ze mnie - nigdy się na nie nie nastawiam a wręcz nie lubię ich łowić.
@paawelek83 info odnośnie zawodów dostałem od osoby która jest na zz non stop, sam odpuszczam w takie dni bo to szkoda wypływać jak takie akcje się odbywają na wodzie. Tak czy siak jak 100 chłopa pływa i wszyscy nastawiają się na okonia który de facto też bardzo dobrze brał w weekend to i tak średnie wyniki.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych