I jeszcze kilka wariantów kolorystycznych.
Bardzo ładnie wyglądają takie tuby , ciekawe pomysły
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 14 lipiec 2013 - 23:13
Dziękuję za opinie i miłe słowo. Pomysły kreślą zainteresowani którzy przedstawiają swoje potrzeby, oraz ci którzy po otrzymaniu tub dostrzegają elementy które ich zdaniem wymagają dopracowania. Czasem coś wyjdzie w trakcie prac zupełnie przypadkiem, a innym razem będzie efektem wielogodzinnych rozmyślań. Pomysłów jest wiele ale możliwości mało. Próbowałem i nadal próbuję wprowadzić zamki w dużych tubach ale w kraju gdzie nie można zamówić lub kupić 1 sztuki tylko 50 lub 100 jest trudno z patentami. Z zagranicy łatwiej ale pewne rzeczy wymagają czasu i cierpliwości. Osobiście staram się by tuba była funkcjonalna i praktyczna oraz by dobrze chroniła wędkę. Mam jeszcze kilka pomysłów do wprowadzenia które niebawem przedstawię . A teraz pozdrawiam zaglądających i idę działać dalej
Napisano 15 lipiec 2013 - 07:53
Darku, piękne wyroby.
Gratuluję kunsztu.
Napisano 15 lipiec 2013 - 22:24
Dzięki Patryku, a z tym kunsztem to nie przesadzaj Denerwowało mnie, że zamawiając kijek w pracowni nie można dokupić do niego tuby tak by pasowała do kijka. Zazwyczaj standardowy wymiar był o kilkanaście cm dłuższy od składu, lub piękna aluminiowa tuba obijała kijek od wewnątrz. Początkowo przerabiałem te które nabyłem by po czasie samemu coś zrobić i od pomysłu do pomysłu , zmieniając elementy, materiały doszedłem do jakiegoś poziomu który staram się systematycznie poprawiać. Pozdrawiam serdecznie
Napisano 17 lipiec 2013 - 08:39
Witam, kolega mnie poprosił żebym znalazł mu jakąś fajną tubę na wedkę. Od razu pojawiły mi się w głowie projekty siwegopike'a!! Po tygodniu tuba już była! Jakość i staranność wykonania po prostu miazga!!!
Użytkownik Gadget edytował ten post 17 lipiec 2013 - 08:40
Napisano 24 lipiec 2013 - 08:48
Cieszę się że tuba podpasowała Mniejsze tuby - takie do 160cm dają dużo frajdy z ich wykonywania. Obecnie kończę tubę 217cm z paskiem. Jest już nad czym główkować - ale efekt będzie ciekawy. Fotki tej rakiety wstawię jutro.
123.jpg 82,35 KB 178 Ilość pobrań
A oto kilka z ostatniego wypustu.
Napisano 24 lipiec 2013 - 14:28
Witam ,wczoraj kurier zapukał do moich drzwi z tubą od kol.siwypike .Powiem szczeże wykonanie pierwsza klasa ,moge tylko polecić kawał dobrej roboty.
Dzięki pozdrawiam
Darek.
Napisano 24 lipiec 2013 - 15:30
Ta w środku to chyba dla mnie?
Napisano 25 lipiec 2013 - 07:43
Kuba - Twoja jest dłuższa o 13cm i wstawki są czerwone. Ta na zdjęciu to burgund ale fotka tego koloru nie oddaje. Swoją będziesz mógł zobaczyć wieczorkiem
Użytkownik siwypike edytował ten post 25 lipiec 2013 - 07:43
Napisano 25 lipiec 2013 - 20:01
Tubę otrzymałem. Wykonanie bardzo dokładne można powiedzieć, że widać fach w ręku i serce włożone w prace. Polecam w 100% naprawdę wrato!
Napisano 26 lipiec 2013 - 07:20
Dzięki Tomku i do zobaczenia nad wodą.
Poniżej wspomniane 217cm z paskiem.
1.jpg 84,15 KB 107 Ilość pobrań
2.jpg 98,42 KB 104 Ilość pobrań
3.jpg 116,24 KB 82 Ilość pobrań
4.jpg 131,66 KB 83 Ilość pobrań
5.jpg 117,69 KB 107 Ilość pobrań
6.jpg 103,28 KB 148 Ilość pobrań
7.jpg 121,87 KB 153 Ilość pobrań
I na końcu spakowana do wysyłki
Napisano 26 lipiec 2013 - 15:00
Ja odebrałem tubkę osobiście jest super , wedka nie ma szansy na jakiekolwiek uszkodzenie , zarysowanie itp siedzi sobie w rurce wyłożonej pianką przy wspólnej kawce i herbatce okazało sie ,że ja i Darek mamy b.podobne zainteresowania nie związane z wedkarstwem
Dzieki za mile spedzony czas deko oddechu na trasie i do zobaczenia jesienią , a moze wcześniej
Użytkownik seiken edytował ten post 26 lipiec 2013 - 17:38
Napisano 26 lipiec 2013 - 19:40
Również wielkie dzięki za miłe spotkanie. Po Twoim wyjeździe dłużej niż zwykle obserwowałem 'PATYKI" kręcące się w kominie:) Cieszę się, że kijek jest dobrze zabezpieczony i do zobaczenia. Zawsze jesteś mile widziany w mych skromnych progach
Napisano 29 lipiec 2013 - 19:21
Tuba wygląda naprawę ładnie. Jeśli będziesz miał chwilkę to jutro podjadę na odbiór i odwiedzę Wisłę.
Napisano 30 lipiec 2013 - 09:45
Zapraszam serdecznie.
Właśnie w dniu dzisiejszym doszła paczuszka. Nakładki 90mm, 75mm i 50mm są dostępne. W tych rozmiarach będą robione tuby z gąbkami i bez. Dodatkowo tuby 75mm będą dostępne z nakładkami w kolorach czarnym lub brązowym.
2013-07-30 10.04.35.jpg 162,78 KB 78 Ilość pobrań
Pozdrawiam
Napisano 30 lipiec 2013 - 18:41
Właśnie dotarłem do domu i pierwsze co zrobiłem to przymiarka, tuba idealnie pasuje do kija a kolor kija ładnie współgra ze wstawkami na tubie. Po napełnieniu tuby solidnie potrząsałem zestawem i wszystko leży jak ulał. Cieszę się, że w końcu wędka nie będzie "brzęczała" w aucie a ja nie będę musiał oszczędzać się w zakrętach z obawy, że coś ją złamie.
Darku, dzięki za poświęcony czas, bardzo miło było mi Ciebie poznać i posłuchać jak opowiadasz o wiślanych rybach. Mam nadzieję, że któregoś dnia będę miał okazję popatrzeć jak łowisz.
Każdemu kto potrzebuje solidnej tuby polecam wyroby Darka, będzie zadowolony.
Pozdrawiam i do zobaczenia
Napisano 30 lipiec 2013 - 22:22
Cieszę się, iż tuba pasuje i kijek jest dobrze zabezpieczony. Również dziękuję za miłe spotkanie i wymianę doświadczeń. Mało kto potrafi tak opowiadać jak Ty , bym oczyma mej wyobraźni widział miejsca z których wyłuskujesz kolejne klenie. Do zobaczenia nad wodą. Jestem pewien, że będziemy mieli niejedną okazję by razem zdeptać kawałek wiślanego brzegu. Pozdrawiam serdecznie
Napisano 06 sierpień 2013 - 01:07
muglbym prosic o kontakt hcialbym zamwic taka tube
Napisano 06 sierpień 2013 - 05:39
Napisz na PW to tam dogadacie wszystko
Hand made →
Lurebuilding (wątki autorskie) →
Mr Labrax, twarde przynęty na morskie drapieżnikiNapisany przez Kuba Standera , 12 sty 2023 mrlabrax, tuna, popping i 2 więcej |
|
|
||
Hand made →
Woblery LuberNapisany przez Luber , 26 wrz 2022 wobler, handmade, luber, przynęty i 1 więcej |
|
|
||
Hand made →
Woblery SBNapisany przez odrzańskibiotop , 17 lis 2021 handmade, woblery, struganie i 2 więcej |
|
|
||
Hand made →
Drewniane wabikiNapisany przez panpawel85 , 11 lis 2016 handmade, woblery, jerk |
|
|
||
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Zaciskarka do tulejekNapisany przez Tomek_N , 04 lut 2008 zaciskarka, handmade, przypony |
|
|
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych