Dobrze sparowany zestaw ? Tzn dobrze prowadzi się przyczepkę ze Skyllą na drodze ? Wodowanie na płytszej wodzie do ogarnięcia w jedną osobę ?[/quote]
Moim zdaniem zestaw dograny jest bardzo dobrze...łódka leży bardzo nisko na przyczepie a tym samym środek ciężkości leży nisko co bardzo dobrze wpływa na zachowanie się przyczepki na drodze...bardzo sztywny, zwarty zestaw...nic się nie buja, nie skacze, nie myszkuje po drodze...prędkości autostradowe nie robią wrażenia na zestawie.
Zmieniając plozy na zestawy rolek miało to dać możliwość samodzielnego wodowania i podjęcia z wody łódki... i to działa...
Przy płytkim slipie i braku możliwości utopienia stosunkowo głęboko przyczepki nie wyobrażam sobie szarpania się i spychania 600kg z płóz...nie na moje zdrowie...fakt druga wciągarka znacznie ułatwia i pomaga i pewnie przez okres zimowy zamontuję również i u siebie...zawsze to drugie alternatywne rozwiązanie.
Mam taką samą przyczepę i Karol ma rację z tymi płozami.Chyba w tym roku zamienię je na rolki bo rzeczywiście jadąc z żoną na ryby to muszę się sporo natargać żeby do wody weszła.Oczywiście płyn do smarowania płóz mam ale jednak jest ciężko.Teraz producent tych przyczep to firma Meers.Wożę łódkę Delta E Krugera/330kg-całość ok 450kg/ale ta przyczepa jest doskonale stabilna.Doceniam często dwa trapy które świetnie wspomagają jak się chodzi po przyczepie w momencie zrzutu łodzi.Polecam bo to solidna przyczepa.
Użytkownik gaweł edytował ten post 15 styczeń 2021 - 10:54