Chyba bardziej chodzi o to żeby była wodoszczelna i widoczna na drodze...
Ja mam takie i jestem zadowolony:)
Użytkownik womaly23 edytował ten post 04 styczeń 2020 - 15:27
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 04 styczeń 2020 - 15:22
Użytkownik womaly23 edytował ten post 04 styczeń 2020 - 15:27
Napisano 04 styczeń 2020 - 15:56
Napisano 04 styczeń 2020 - 16:29
Wrzuci ktoś jakąś fotkę jak prezentują lampy ledowe FRISTOM na przyczepce?
U mnie wygląda tak
W orginale była zespolona żarówkowa z trójkątem odblaskowym i podświetleniem rejestracji.
Ledowe nie miały trójkąta ( jest obowiązkowy dla przyczep) więc musiałem go dodać. Dodałem jeszcze dwukolorowe ledy na oś. rejestracji , trzecie światło stop oraz lampy obrysowe. Te ostatnie były na różnych wysięgnikach i dobrałem tak abym mógł widzieć je we wstecznym lusterku. Wszystko pięknie się zmieściło.
https://www.youtube....h?v=KaoG4w_tziM
Użytkownik M a r a s edytował ten post 04 styczeń 2020 - 16:31
Napisano 04 styczeń 2020 - 18:26
Napisano 04 styczeń 2020 - 22:17
A jak masz podświetloną tablice rej. przyczepy ? Bo widze że lampa jest 3 funkcyjna
Napisano 05 styczeń 2020 - 08:47
Osobna lampka LED
Tablica odstawiona na bok?
Napisano 05 styczeń 2020 - 09:03
Tablica odstawiona na bok?
Napisano 05 styczeń 2020 - 09:56
U mnie wygląda tak
W orginale była zespolona żarówkowa z trójkątem odblaskowym i podświetleniem rejestracji.
Ledowe nie miały trójkąta ( jest obowiązkowy dla przyczep) więc musiałem go dodać. Dodałem jeszcze dwukolorowe ledy na oś. rejestracji , trzecie światło stop oraz lampy obrysowe. Te ostatnie były na różnych wysięgnikach i dobrałem tak abym mógł widzieć je we wstecznym lusterku. Wszystko pięknie się zmieściło.
https://www.youtube....h?v=KaoG4w_tziM Gdzie możma kupić taką belkę?
Napisano 05 styczeń 2020 - 23:00
Gdzie możma kupić taką belkę?
Mam przyczepę pod łodziową TEMA i taką tylną belkę miała
,trochę inną bo ta jest przerobiona.
Myślę ,że u producenta powinieneś ją kupić. Możliwe ,że samą blachę bez elektryki i lamp.
Użytkownik M a r a s edytował ten post 05 styczeń 2020 - 23:10
Napisano 05 styczeń 2020 - 23:20
Napisano 10 styczeń 2020 - 12:20
Potrzebuję przyczepy do lekkiej łódki Alumacraft 4,3m i 50kg. Irytuje mnie jak łódka i przyczepa podskakują na dziurach, chciałbym aby przyczepka bardziej "płynęła". Czy istnieje wogóle taka przyczepa, która spełni wyżej wymienione wymagania pod tak lekką łódź? Może ktoś coś polecić? Uprzedzając - już kombinowałem z powietrzem w kołach.
Napisano 10 styczeń 2020 - 12:56
Potrzebuję przyczepy do lekkiej łódki Alumacraft 4,3m i 50kg. Irytuje mnie jak łódka i przyczepa podskakują na dziurach, chciałbym aby przyczepka bardziej "płynęła". Czy istnieje wogóle taka przyczepa, która spełni wyżej wymienione wymagania pod tak lekką łódź? Może ktoś coś polecić? Uprzedzając - już kombinowałem z powietrzem w kołach.
Maciek, podskakiwać będzie ale może znacznie mniej. Polecam przyczepy od Suskiego, mają naprawdę dobrze zrobione zawieszenie i powinieneś być zadowolony z rezultatu.
Napisano 10 styczeń 2020 - 13:00
Maciek, podskakiwać będzie ale może znacznie mniej. Polecam przyczepy od Suskiego, mają naprawdę dobrze zrobione zawieszenie i powinieneś być zadowolony z rezultatu.
Napisano 10 styczeń 2020 - 13:02
Przyczepa na sprężynach + amortyzator i nic nie będzie skakało
Użytkownik Piotrek Milupa edytował ten post 10 styczeń 2020 - 13:07
to nie giełda
Napisano 10 styczeń 2020 - 16:08
Co to za łódka pokaż no tą konstrukcję bo szukam jakiegoś papierowego rozwiązania.Potrzebuję przyczepy do lekkiej łódki Alumacraft 4,3m i 50kg. Irytuje mnie jak łódka i przyczepa podskakują na dziurach, chciałbym aby przyczepka bardziej "płynęła". Czy istnieje wogóle taka przyczepa, która spełni wyżej wymienione wymagania pod tak lekką łódź? Może ktoś coś polecić? Uprzedzając - już kombinowałem z powietrzem w kołach.
Napisano 10 styczeń 2020 - 17:11
Tak na żywca Żebyś miał rozeznanie , z wypożyczalni przyczep weż raz z resorem przyczepę pojedz z godzinkę , a następnie weż przyczepkę bez resora i pojedz z godzinkę , zobaczysz różnicę to jest przepaść między nimi . Mam z resorem i amorkiem od Suskiego towarowe , a teraz zamówiłem przyczepę pod łodziową . Czekać teraz muszę około miesiąca , TYLU CHĘTNYCH , zimą mi to nie przeszkadza na lato jak znalazł . Jak jest coś dobrego to warto poczekać i zapłacić trochę drożej , ale zadowolenie ogromne
Napisano 10 styczeń 2020 - 20:12
Napisano 10 styczeń 2020 - 20:32
Hermano jakby nie daj boże twoja przerobiona Niewiadówka brała udział w wypadku .
Zmiana zawieszenia bez homologacji to utrata przeglądu dożywotniego a co się z tym wiąże
utrata ubezpieczenia OC i NW .
Ja przerabiałem swoją przyczepkę SAM bo nie miała dokumentacji technicznej , zdjęć rysunków z wymiarami ,
złożonej podczas rejestracji w urzędzie komunikacji .
Napisano 10 styczeń 2020 - 20:46
Hermano jakby nie daj boże twoja przerobiona Niewiadówka brała udział w wypadku .
Zmiana zawieszenia bez homologacji to utrata przeglądu dożywotniego a co się z tym wiąże
utrata ubezpieczenia OC i NW .
Ja przerabiałem swoją przyczepkę SAM bo nie miała dokumentacji technicznej , zdjęć rysunków z wymiarami ,
złożonej podczas rejestracji w urzędzie komunikacji .
Napisano 11 styczeń 2020 - 09:49
Co to za łódka pokaż no tą konstrukcję bo szukam jakiegoś papierowego rozwiązania.
Alumacraft 14 LT
Użytkownik wobler129 edytował ten post 11 styczeń 2020 - 09:52
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych