Nie obłowisz. Masz XSJ.
XPSJ ugięcie przesunięte do góry , jak to piszą xfast. Jigówka. Zakres przynęt realnie jak w opisie - główka plus max 3" Keitech.
Również drop-shot? Co z przyłowem sandacza okołowymiarowego, poradzi sobie?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 21 maj 2020 - 07:20
Nie obłowisz. Masz XSJ.
XPSJ ugięcie przesunięte do góry , jak to piszą xfast. Jigówka. Zakres przynęt realnie jak w opisie - główka plus max 3" Keitech.
Również drop-shot? Co z przyłowem sandacza okołowymiarowego, poradzi sobie?
Napisano 21 maj 2020 - 07:24
Do dropa i owszem, musisz pamiętać o tym, że xfast to krótki odcinek pracującej pod przynętą szczytówki i wskazany refleks bo taki szczyt nie daje wiele luzu rybie na zasysanie. Sandacz bez problemu.
Napisano 21 maj 2020 - 07:46
Dzięki @woblerwz
Mam AVS76MLXF2, można te dwa kije jakoś porównać? Avid mocarny, 10lb ale trochę nietypowy jak na x-fasty St.C., bardziej Fast.
Napisano 21 maj 2020 - 07:50
Mniej więcej jak koń pociągowy i Arab. Avid ma zdecydowanie dłuższą szczytówkę, zdecydowanie cięższy z tendencją padania na pysk. Mocy w Qualii jest mniej już nawet w opisie ale wystarczająco.
Napisano 21 maj 2020 - 08:03
Mniej więcej jak koń pociągowy i Arab. Avid ma zdecydowanie dłuższą szczytówkę, zdecydowanie cięższy z tendencją padania na pysk. Mocy w Qualii jest mniej już nawet w opisie ale wystarczająco.
:-). :-) :-)
Użytkownik ktm777 edytował ten post 21 maj 2020 - 08:04
Napisano 21 maj 2020 - 09:58
Teraz zobaczyłem, że o dodatkową literkę chodzi.Człek już stary.Nie obłowisz. Masz XSJ.
Napisano 24 maj 2020 - 20:53
A coś typowo pod sandacza na lekko, do główek 4-8g + ES 3”, ale mocniejszego niż XPSJ762L? Zacięcie sandacza z dalszej odległości tą wędką i plecionką PE#0,4 nie jest już tak pewne jak na krótkim dystansie. Avid AVS76MLXF z kolei moc ma (10lb), ale szybkość nie ta....
Napisano 24 maj 2020 - 20:58
Dwa do wyboru:
XJB702ML
XJBH702ML
Napisano 24 maj 2020 - 21:01
XJB702ML jak mniej więcej Avid Ci odpowiada. XJBH jest szybka, trzeba nadążać z zacięciem.
Napisano 24 maj 2020 - 21:15
Rozumiem, że oba 7-stopowe, a coś bardziej „brzegowego”, tak 7’6 do 8’ ?
Napisano 24 maj 2020 - 21:16
W tej chwili nic.
Napisano 24 maj 2020 - 21:23
W tej chwili nic.
Dzięki.
Napisano 21 lipiec 2020 - 07:00
Czy istnieje możliwość uzbrojenia najlżejszego blanku na jednoręczny? Nie zepsuje to jego właściwości?
Wszelkie realizacje XULków na Qualii na jakie się natknąłem, miały długi dolnik. Nawet na moje oko na okoniówkę do 10g za długi by był.
Napisano 21 lipiec 2020 - 07:20
Oczywiście i bardzo fajnie się takimi łowi.Zbroiłem tak XPSJ642UL i dwa najlżejsze z PT. Może trafiłeś na lekkie łososiówki
Najfajniej wychodzi z delfinem na końcu i 5cm pianki przylegającej do delfina - takie optyczne zamknięcie rękojeści.
Napisano 21 lipiec 2020 - 14:59
Napisano 21 lipiec 2020 - 15:09
Widzę, że na delfina na pewno się nie zdecyduję. Obrzydliwe to to dla mnie jak kasza gryczana w sosie pieczarkowym
Ale jak się da tak, to raczej nie powinno być problemu z SKSS.
Napisano 21 lipiec 2020 - 19:44
Napisano 21 lipiec 2020 - 20:03
Dokładnie, też mówiłem blee na Delfina, a po pierwszym wypadzie uchwyt nr.1 ! Blanki Qualia też są super w tym przedziale cenowym. Aktualnie mam dwa kije na nich 2.28 7g i 2.13 14g i mają u mnie dożywocie!Wojtek Grochola robił fajny temat z korka na Qualii. Delfin wygląda jak wygląda ale walory użytkowe- mistrzostwo.
Napisano 21 lipiec 2020 - 22:11
Widzę, że na delfina na pewno się nie zdecyduję. Obrzydliwe to to dla mnie jak kasza gryczana w sosie pieczarkowym
Ale jak się da tak, to raczej nie powinno być problemu z SKSS.
Nie Ty pierwszy miałeś takie odczucie ale uwierz jak nim połowisz to kasza gryczana w sosie pieczarkowym będzie dla Ciebie przysmakiem
Napisano 22 lipiec 2020 - 07:03
Dokładnie, też mówiłem blee na Delfina, a po pierwszym wypadzie uchwyt nr.1 ! Blanki Qualia też są super w tym przedziale cenowym. Aktualnie mam dwa kije na nich 2.28 7g i 2.13 14g i mają u mnie dożywocie!
Nie Ty pierwszy miałeś takie odczucie ale uwierz jak nim połowisz to kasza gryczana w sosie pieczarkowym będzie dla Ciebie przysmakiem
Nie przemogę się. To wygląda jak z filmu Obcy. Czułbym się nieswojo trzymając w ręku coś, co wygląda jak wacek Obcego
Nastawiałem/nastawiam się na Matagiego TWA-662 XUL, ale ktoś mi polecił Qualie i robię rozeznanie. Niestety szanse na pomachanie obydwoma przed zamówieniem mizerne. Widzę, że nawet najlżejsze Qualie nie schodzą tak nisko z CW, ale życie nauczyło mnie już, że CW to nie jest jeszcze wyznacnik.
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych