krokkop, on 30 Oct 2013 - 22:56, said:
Witam serdecznie specjalistow od tuningu . Panowie jak myslicie ? Jak uwazacie ? Jaki odstep pomiedzy zebami trybow powinien byc ?! Aby uzyskac efek perfekcyjnej pracy i najdluzsza trwalosc podzespolow naszych zabawek?? Najbardziej ciekawi mnie odstep
Powiedzy pinionem a kolem glownym . Poniewaz mozna to idelanie zmierzyc . Prosze o opinie . Zapraszam chetnie do podzielenia sie doswiadczeniami . Pozdrawiam Zbigniew
Jozi, on 31 Oct 2013 - 05:33, said:
Ile luzu powinno być? A tak aby komar fiuta nie wsadził
.Ja robię tak według wskazań Pana Grzeszczyka z shimano- tyle luzu aby smar smar się zmieścił i lekko kręciło- tyle koledzy w temacie luzu.Jak to osiągnąć- bardzo prosto
.Trzeba mieć różnej grubości podkładki, mniej więcej zmierzyć suwmiarką jaki mamy luz i zaczyna się zabawa typu, załóż podkładkę skręć, sprawdź, ciasno jest, rozkręć............... aż do zadowalającego efektu.Nowego TP SW 4000XG kilka razy skręcałem, ale teraz jest tak jak chciałem, kręci bajka, luzu praktycznie "0" .Jest bardzo istotne jaki mamy luz w nowym kołowrotku, bo to jest tzw.dotarcie i jak przekładnię "dotrzemy" tak nam odpłaci w dalszym użytkowaniu na przyszłość- podobnie z samochodem.
Witam.
Tego luzu nie da sie bardzo dokładnie zmierzyć tak jak Pan chce.Tego typu pomiary są dostępne u producenta na specjlnych komputerowych urządzeniach pomiarowych.
Więc niech Pan sobie daruje.
Cała istota regulacji luzu międzyzębnego przekładni polega na optymalnym dobraniu grubości podkładek tak,aby przekładnia pracowała bez zbędnego rzężenia zapewniając
jednocześnie kulturę pracy.
W warunkach serwisowych uzyskuje się to niestety wielokrotnymi próbami,ale jest to metoda najlepsza.Nie ukrywam że należy mieć spore doświadczenie.
Dodam tylko że zbyt mocne spasowanie przekładni (co niektórzy tak uwielbiają) nie zawsze idzie w parze z oczekiwanym rezultatem i często przyczynia się do zbyt wczesnego
zużycia tego podzespołu.Przycznia się też do zbyt mocnego nacisku na oś główną,a tym samym też większego nacisku na na "worm Shaft" co owocuje złą pracą mechanizmu
oscylacji (stuki,puki itp.).
Natomiast zbyt duży luz też nie sprzyja właściwej pracy przekładni.Tak więc należy ten parametr dobrać doświadczalnie i bardzo precyzyjnie.
Pozdrawiam
Józef Leśniak