kotwitz, on 18 Jan 2014 - 21:28, said:
Rozpieścili Pana Józka klienci stelkami

Pele76, on 18 Jan 2014 - 21:29, said:
Jakies się tam da
No ale jeśli dziura w którą wchodzi dół piniona wyrabia się od pracy, a pinion pracuje tam bez żadnego zabezpieczenia w plastiku, no to co ja mogę, no co ja mogę? 
Pouczę się na malezji, to mniej japonii w przyszłości zmarnuję 
Panie Józku, a dużo malezyjczyków przychodzi do serwisu? Czy nawet nikt się nie przejmuje wysyłaniem ich i slą tylko JDM?
Witam.
STELLA to rzeczywiście mój ulubiony kołowrotek zarówno w użytkowaniu jak i serwisie.
W Malezji są produkowane rożne kołowrotki i należy je podzielić na kategorie przeznaczenia.A więc są kołowrotki do okazjonalnego użytku dla tzw.niedzielnych,urlopowych i wczasowych wędkarzy którzy łowią właśnie wtedy,a więc rzadko.Są to między innymi takie zabawki jak Aliwio,Hyper Loop,Nexawe,Catana,Exsage itp. Nie są one w stanie wytrzymać setek kilometrów nawijanej linki przy intensywnym użytkowaniu,bo już po jednym sezonie zaczynają grzechotać i pojawiają się luzy.
Jest też średnia półka jak np.Technium FA i FB,Stradik FH i wiele innych.To są kołowrotki dobre które zniosą trudy intensywnego łowienia,aczkolwiek można niektóre modele trochę podrasować aby wydłużyć ich żywotność
Jest też górna półka malezyjskich wyrobów w tym również JDM-y na wewnętrzny rynek japoński.
Generalnie średnia i górna półka to wyroby na odpowiednim poziomie które zadowolą gusta wędkarzy. No może nie wszystkich.
Pozdrawiam
Józef Leśniak