Jest postulat żeby Janek dostał dożywotniego bana za te swoje wyprawy!
Wujek, zazdrooo! Gratulacje!!!
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 17 grudzień 2019 - 18:17
Napisano 17 grudzień 2019 - 18:47
Za każdym razem po takiej wyprawie mam myśli żeby skończyć z łowieniem u nas, ale pewnie za jakiś czas mi przejdzie . Przynajmniej przez najbliższe dwa miesiące nie będą mi chodziły głupoty po głowie żeby brać wędkę do ręki. Będę jedynie podziwiał klenie Tadka na forum:).
Napisano 17 grudzień 2019 - 18:48
Pisząc o jeziorze Wiktorii, miałem tylko na myśli to, że "całe szczęście, nie jest to już atrakcyjne łowisko okoni nilowych"...Przez wiele lat podtrzymywałem przy życiu wiele gatunków ryb z jeziora Wiktorii, które nie występowały w nim z powodu obecności Latesów, mając na uwadze, ewentualną późniejszą, pomoc w introdukcji "wybitych" gatunków. Naturalnie wszystkiemu winni są ludzie a w naszym przypadku działania polityczne dzięki, którym głodni ludzie niszczą środowisko aby żyć
W sumie nie ma co się im dziwić, jeść ludzie muszą, a to że spowodują klęskę ekologiczną pewnie nie przypuszczali.
Napisano 17 grudzień 2019 - 20:11
Gdzie diabeł nie może tam "Wujków" pośle.
Serdeczne gratulacje
pozdrawiam byniek
Napisano 18 grudzień 2019 - 06:42
Za każdym razem po takiej wyprawie mam myśli żeby skończyć z łowieniem u nas, ale pewnie za jakiś czas mi przejdzie . Przynajmniej przez najbliższe dwa miesiące nie będą mi chodziły głupoty po głowie żeby brać wędkę do ręki. Będę jedynie podziwiał klenie Tadka na forum:).
Mam dokładnie to samo. Nawet wczoraj o tym pisałem na fb. Straszne u nas dziadostwo rybne. Gdzie człowiek nie pojedzie, dużo fajniej wędkarsko.
Policzyłem sobie - 5 tygodni normalnych, kolejne 3 za nadgodziny i wychodzi 8tygodniowych wypraw. Jakby uwzględnić okresy świąteczne, majówkę itd. nawet 10.
Słownie dziesięć wypraw. Wylot w piątek, powrót w niedziele za tydzień. 10 x 7 dni x 23h łowienia. Pewnie by wystarczyło...
Napisano 18 grudzień 2019 - 11:01
Piotrek, jak Ty piszesz dziadostwo to co inni mają powiedzieć , ale masz rację. Polski wędkarz jak jedzie za granicę czuje się jak w jakimś raju, choć też trzeba się przyłożyć bo nic za darmo nie przychodzi. I najfajniejsze jest to że poza grupa nie ma innych wędkarzy. Chyba tylko u nas jest takie ciśnienie na te ryby.Mam dokładnie to samo. Nawet wczoraj o tym pisałem na fb. Straszne u nas dziadostwo rybne. Gdzie człowiek nie pojedzie, dużo fajniej wędkarsko.
Policzyłem sobie - 5 tygodni normalnych, kolejne 3 za nadgodziny i wychodzi 8tygodniowych wypraw. Jakby uwzględnić okresy świąteczne, majówkę itd. nawet 10.
Słownie dziesięć wypraw. Wylot w piątek, powrót w niedziele za tydzień. 10 x 7 dni x 23h łowienia. Pewnie by wystarczyło...
Użytkownik wujek edytował ten post 18 grudzień 2019 - 11:05
Napisano 18 grudzień 2019 - 15:07
Napisano 22 grudzień 2019 - 11:00
Napisano 22 grudzień 2019 - 12:18
Napisano 22 grudzień 2019 - 16:10
Mała ilość ryb myślę że nie jest związana z mała ilością wód tylko z atawistyczną potrzebą polowania i udowodnienia SOBIE i wszystkim wokół że jest się dobrym łowcą , mogącym zapewnić pokarm swojemu otoczeniu . Poza tym ,wędkarstwo jest duuużo tańsze i prostsze od myślistwa . Szkoda tylko że ,,wodni myśliwi " i ci leśni też zresztą , zapomnieli że po jedzenie w dzisiejszych czasach to chodzi się np do Tesco czy innego Lidla . A tak poza tym też jestem za tym iżby Wujkowi i tym podobnym dać BANA coby maluczkich nie wkur..... .
P.S piękna wyprawa , piękne ryby , tylko czekać na relację , mam nadzieję że w Świeta obejrzymy .
Napisano 22 grudzień 2019 - 17:39
Napisano 07 styczeń 2020 - 09:37
Zapraszam do oglądania mojego filmu z Ugandy. Jest to dość szczegółowa relacja całej wyprawy więc nie jest to krótki film i najlepiej obejrzeć go wieczorem z browarkiem lub drinkiem w ręce .
Napisano 07 styczeń 2020 - 11:08
Napisano 07 styczeń 2020 - 11:19
Janek,
Wow... i tyle.
Napisano 07 styczeń 2020 - 11:40
Dzięki Adaś
Janek,
Wow... i tyle.
Użytkownik wujek edytował ten post 07 styczeń 2020 - 11:44
Napisano 07 styczeń 2020 - 12:22
"Jezu Jasiek masz rybę życia, k***a ever"
Niech będzie podsumowaniem tej pięknej relacji.
Świetna przygoda !!
Użytkownik scOOtt edytował ten post 07 styczeń 2020 - 12:22
Napisano 07 styczeń 2020 - 16:05
Musiałem to zamieścić w filmie. Dzięki"Jezu Jasiek masz rybę życia, k***a ever"
Niech będzie podsumowaniem tej pięknej relacji.
Świetna przygoda !!
Użytkownik wujek edytował ten post 07 styczeń 2020 - 16:07
Napisano 07 styczeń 2020 - 18:24
Mega wrażenie oglądając to na ekranie, a co dopiero przeżyć. Gratulacje
Użytkownik Krystianin edytował ten post 07 styczeń 2020 - 18:28
Napisano 07 styczeń 2020 - 18:36
Mega wrażenie oglądając to na ekranie, a co dopiero przeżyć. Gratulacje
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych