Uwierzcie ... miałem okazję łowić na miejscówkach Daniela w tym roku ... Piękne ryby tam to standard. Inna mentalność. Szczupaków poniżej 90 cm prawie nie było ...
Kurcze to ja mam inne obserwacje.
- standardem są ryby 60-80, a 90+ to już fajne pajki, 100+ bardzo fajne, a 120+ trafiają mi się rzadziej niż w Polsce
- można znaleźć wody w PL lepsze pod względem ilościowym, jak i jakościowym, ale ta woda ma jedno i drugie, a takich u nas w kraju nie znam
- bardzo dużo ekip z PL, w tym kilka znanych pro, odbiło się od tej wody. Niektórzy kilka razy ...
- pływałeś z dobrym lokalnym przewodnikiem na wielkiej łodzi, to mocno może zaburzyć percepcję. Gwarantuję Ci, że inaczej byś to łowisko postrzegał, gdybyś musiał je rozpracować samemu.
- ile złowiłeś szczupaków 100+ na wyjeździe? Może wcale nie mniej byś trafił z naszymi rodzimymi przewodnikami na Mazurach. Mają kapitalne wyniki w ostatnich latach jeśli chodzi o duże szczupaki. Pytam, bo o ile kojarzę z sandaczami i okoniami była lipa, a ze szczupaków to miałeś dwie 90+. Czy to znaczy, że Mazury > NL ?
Nie piszę tego złośliwie, a jedynie lekko "czelendżuję" Twoją wypowiedź
Użytkownik hlehle edytował ten post 08 grudzień 2020 - 11:37