Panowie
Nawzajem przekonujecie się, że chiński "UL" (ten cudzysłów w pełni zamierzony) jest fajny bo za 200. I OK, jest fajny, ale to nie jest UL i jeszcze długo nie będzie. Pewnych kultur technologicznych się nie przeskoczy. Fajnie się rzuca 3gr jednak to nie UL. Multik renomowanej firmy, klasy lekkiej rzuca 3gr ot tak po prostu. Prawdziwy multik UL, sparowany z dobrym kijem i obsługiwany przez sprawnego castingowca daje radę 1gr (sam nie rzuci, trzeba się tego nauczyć) i nie jest to 20-30m. Natomiast 3gr lata z niego z taką swobodą jak z chińczyka 6gr. Co do kasy. Kto chce to kupuje nówki za 1800 czy za 2300. Ale można się trochę wysilić poszukać, poczekać i kupić Aldebarane BFS za 1000 z małym plusem a CC BFS za ok 1500. To też dużo kasy i niestety dla niektórych wydatek przekraczający granice możliwości i rozsądku, w pełni rozumiem. Jednak jak dane by było wziąć do łapy taki zestaw, chwilkę porzucać to zapewne przyszła by refleksja: może faktycznie warto spokojnie oszczędzić kasę, kupić co należy i przestać się oszukiwać?
Mam cztery różne multiki UL, do j. Czerniakowskiego niedaleko na testy. Zapraszam
Witam
"Pewnych kultur technologicznych się nie przeskoczy."
Ha haa.. bardzo śmiałe stwierdzenie wobec narodu który kiedyś... zbudował mur, zbudował zakazane miasto, wytwarzał jedwab, proch i rakiety. Który dziś... ma własny system GPS, kosmiczną i jądrową technologię, a przed G5 Amerykanie trzęsą portkami.
Co w takim razie jest UL skoro 3 g nie jest?
1 g??? Kto - i ile (proporcjonalnie do całego czasu na rybach) używa 1 g przynęt?
Kolejna sprawa...
Jak kupimy kołowrotek za 2 tys, to zazwyczaj(nowy) ląduje u fachowca na smarowaniu za 100? 200? zł. Ale kto by się troszczył o kołowrotek za 100. Jak się popsuje będzie drugi...
Kolejna...
Kto się uczy jeździć porsche? A przecież to sam luksus...
Kolejna...
Za cenę Tatuli - miałem 3 zestawy.
Zrezygnowałem, bo nie pasowała mi metoda.
Kolejna...Byłoby wiarygodne, gdyby ktoś - porównał pokonywane przez przynętę odległości z tych super i z chińskich. Wątek przejrzałem ale nic takiego nie znalazłem.
Nie miałem dużo do czynienia z castem, ale to co miałem pozwala powyższe napisać.
I jeszcze - rozumiem, gdy takie teksty piszą ludzie związani z wędkarskim biznesem, ale Kolega to chyba tylko z szafą związany:)))
I jeszcze - dużo tanio i tak sobie - to wymysł Amerykanów przecież
Pozdrawiam