DokładniePiotrze, to jest ta Twoja "wykałaczka" pstrągowa?
Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 23 styczeń 2019 - 07:39
DokładniePiotrze, to jest ta Twoja "wykałaczka" pstrągowa?
Napisano 23 styczeń 2019 - 20:24
Napisano 24 styczeń 2019 - 06:25
Szkoda, że nie pasują do Tatuli…
Napisano 24 styczeń 2019 - 09:17
Napisano 24 styczeń 2019 - 10:09
"Bartoszu, Bartoszu, nie traćta nadziei..."
Wszystko zależy od wielu czynników:
- jaki c. w. określimy dla UL-a;
- jakie łowisko;
- jakie odległości chcemy/musimy uzyskiwać;
- skąd wieje wiatr.
Tatulą z płytką szpulą i plecionką KAMATSU Techron 0,04, z wiatrem w plecy, uzyskiwałem przynętą 2,5g, odległości rzędu 10-15m, a rzeczka miała niespełna 20m szerokości.
Dodajmy do tego, że woblerek był pływający i mógł być spławiany z nurtem...
Użytkownik Alexspin edytował ten post 24 styczeń 2019 - 10:31
Napisano 24 styczeń 2019 - 10:23
Panie kolego, posiadalem tatule ct wraz ze szpulka z aliexpressu, takze swiadomy jestem co do jej mozliwosci rzutowych. Natomiast nie jest to konstrukcja ul, co najwyzej l. Seryjny samochod, nawet jak ma 500 koni to tez nie jest maszynka do torowego scigania, to ze moze szybko jechac/przyspieszac to nie wszystko.
Z drugiej strony wyrazam jedynie swoja opinie, nie neguje tego jak lowisz.
Użytkownik Taimen. edytował ten post 24 styczeń 2019 - 10:25
Napisano 24 styczeń 2019 - 10:30
Zgadzam się, Pałac Kultury też nie nadaje się do zamieszkania, ale w sali kongresowej można przespać się na nudnym zgromadzeniu. Generalnie Tatula nie jest dedykowana do UL-a, ale nie można całkowicie zdeprecjonować jej użycia do takiego zestawu, ditto...
Napisano 24 styczeń 2019 - 11:23
Pracuję w Pałacu Kultury ... i całkiem nie głupio by się tutaj mieszkało.
Natomiast z całym szacunkiem Alku, zgadzam się z Bartoszem ...nie wszystko może być do wszystkiego
Napisano 24 styczeń 2019 - 11:38
Co nie zmienia faktu, że da się tatulą z lekka szpulą w jako takim komforcie 2,5 grama zapodać zwłaszcza z wiatrem
Użytkownik SlawekNikt edytował ten post 24 styczeń 2019 - 11:39
Napisano 24 styczeń 2019 - 11:54
(…)
Natomiast z całym szacunkiem Alku, zgadzam się z Bartoszem ...nie wszystko może być do wszystkiego
W zupełności zgadzam się, jeśli coś jest do wszystkiego, to jest do niczego i to sprawdza się w każdej dziedzinie życia, co nie oznacza, że nie:
(…) da się tatulą z lekka szpulą w jako takim komforcie 2,5 grama zapodać zwłaszcza z wiatrem
co opisałem wyżej.
Napisano 24 styczeń 2019 - 13:03
Gdyby nie Tatula + szpulka Ali + ceramiki, to zapewne nadal łowiłbym okonie zwykłą korbą z przeświadczeniem, że cast ul to nieporozumienie. Wielkim plusem Tatuli jest to, że można bezpiecznie zacząć przygodę z baitcastingiem, a jak się zechce poeksperymentować, to przy niewielkim wkładzie finansowym spróbować łowienia "na lekko". Ilu z nas zaczynało od Aldebaranów, Calcutt bfs, czy Air Streamów?
Napisano 24 styczeń 2019 - 14:15
Gdyby nie Tatula + szpulka Ali + ceramiki, to zapewne nadal łowiłbym okonie zwykłą korbą z przeświadczeniem, że cast ul to nieporozumienie. Wielkim plusem Tatuli jest to, że można bezpiecznie zacząć przygodę z baitcastingiem, a jak się zechce poeksperymentować, to przy niewielkim wkładzie finansowym spróbować łowienia "na lekko". Ilu z nas zaczynało od Aldebaranów, Calcutt bfs, czy Air Streamów?
Sama prawda.Podstępnie i chytrze to ujmując-Tatula z lekka szpulą uświadamia i daje obraz i pojęcie tego czego tak naprawdę potrzebujesz .
Napisano 24 styczeń 2019 - 15:50
Napisano 24 styczeń 2019 - 16:24
Napisano 24 styczeń 2019 - 16:31
Napisano 24 styczeń 2019 - 16:35
Czy na pewno potrzebujesz cc bfs to się dowiesz ja przełowisz nią choć kilkanaście godzin ☺
Mnie wystarczyło kilka rzutów aby to wiedzieć ... i może kiedyś...?
Napisano 24 styczeń 2019 - 16:49
No tak ale na razie zachorowałem na okrąglaka...
Choroba Twoja jest słuszna .Dla mnie ściągał kolega z forum(jak chcesz to mogę Ci podrzucić info na priv)ale cena o której piszesz raczej nierealna.
Napisano 24 styczeń 2019 - 16:56
Napisano 24 styczeń 2019 - 16:59
Napisano 24 styczeń 2019 - 16:59
Za tyle mam do kupienia 42000 jpy wiec to cena transakcyjna myślałem ze ktoś może coś taniej widział
Jeśli za tyle jesteś w stanie wygarnąć i przy okazji pominąć opłaty,czyli te 42000jpy to byłaby cena ostateczna to szczerze wątpię czy da się taniej.
Chyba brać i sie nie zastanawiać
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych