Skromny przy innym nowy nabytek na wielkie okonie i inne olbrzymy Blank jedno składowy MHX S 782 , uchwyt fuji ECS, przelotki: pojęcia nie mam (jak ktoś rozpoznaje jakie to są to info mile widziane), a budowniczy tajemniczy Długość 6,6 stopy czyli 198 centymetrów, a c.w. to 1/15 do 5/16 oz czyli od około 2 do 9 gram. Na sucho wędka sprawia wrażenia mocniejszej. Testy już w sobotę mam nadzieję.
mhx.jpg5,19 KB19 Ilość pobrańmhx1.jpg17,31 KB19 Ilość pobrań
Dzionek piękny ,szybko ogarnięte obowiązki służbowe i domowe,szybki telefon do Adiego i jadę,trzeba obrzucać nowy patyk. Godzinka jazdy dłuży się niemiłosiernie,po drodze Wałcz i mega korek ,trzeba to objechać . Parking w Drawnie telefon jestem i słyszę schodzę,witamy się i najpierw wizyta u skarbnika. Załatwione wracamy na pomost, jest co testować na pierwszy ogień dopinamy CC bfs hg plus szpula tuningowa. Szybkie nastawy młynka w końcu pierwsze koty za płoty zachowaczo z jigiem 2,5 grama. Kijek ładuje się pięknie,rzuty powtarzalne i bez problematyczne. Coś cięższego zapinam na agrafkę chcę określić górne cw kija i komfort . Pięciogramowa przynęta lata i to całkiem nieźle ,czuje jednak zapas. Czeburaszka 7 gram i jest fajnie już czuję kres możliwości, przeginam i zaczepiam 10 gramowego kogutka . Da się ale trzeba robić to spokojnie. Czyli znam już mniej więcej górne cw.określił bym na 8 max 9 gram całkowitej masy przynęty. To bierzemy się za dół ,zmiana młynka na pixi ze szpulką KTF i jedziemy najpierw 2 gramy i kij ładuje się pięknie rzuty powtarzalne ,bez względu na siłę wkładaną w wymach. Dalej chrust 1 gram,nie jest wybitnym lotnikiem ale zestaw nie sprawia zawodu i posyła czarnuszka zacnie. Adi zaczepia jeszcze mniejszego zawodnika ze swojego pudełka gramowego jiga ten okazuje się świetnym lotnikiem ,dystanse osiągane oscylują od 10 do 15 metrów. Kołnież na chruście nie sprzyja lataniu. Dolne cw kija jest określone prawidłowo i da się rzucać bezstresowo mikroprzynętami. Teraz jeszcze moc wg opisu 4 lb określił bym raczej na mocną 6 ,kijek nie będzie się bał pstrągów i okoni z 4 z przodu. Za jakiś czas dopiszę pewnie jak sprzęt spisuje się z małymi wobkami na rzece ale czasu ostatnio na wszystko brak. I jeszcze film z Adim w roli głównej
Kijek to oczywiście Suzuki RXF -4LB-681-PRO
Fajnie, krótko i węzłowato
Multiki przedstawione a patyk to...???!!!
(a może coś wcześniej mi umknęło? )
Dopisałem ups umknęło 😉😈
Fotek ugięcia nie wstawiałem ,takie na sucho w zasadzie wiele nie powiedzą , postaram się szybko wrzucić jakiś film z holu ryby.
Użytkownik Paweł J edytował ten post 04 kwiecień 2018 - 20:02
No to dzisiaj pierwszy raz porzucałem CC BFS HG ale swoją opinię na razie pozostawię dla siebie,tak w sumie za krótko jeszcze miałem go w łapkach żeby jednoznacznie coś powiedzieć. Coś jeszcze do mnie ciekawego trafi w tym roku ale na razie muszę się z tym przespać.
Użytkownik Paweł J edytował ten post 04 kwiecień 2018 - 20:29