Casting ultra light
#1081 OFFLINE
Napisano 16 maj 2018 - 07:13
- KrzyObr lubi to
#1082 OFFLINE
Napisano 16 maj 2018 - 08:54
Przydałby się dubbing, jestem z pokolenia które uczyło się języków wrogów (rosyjskiego i niemieckiego), angielski znam na tyle, że potrafię rozróżnić poszczególne słowa, ale ich znaczenie jest mi obce...
Użytkownik Alexspin edytował ten post 16 maj 2018 - 08:54
- Bułka lubi to
#1083 OFFLINE
Napisano 16 maj 2018 - 14:44
Naszło mnie jeszcze takie pytanie czy curado 51e lub scorpion 1001 (bo rozumiem że to jest to samo) z availem obsłuży komfortowo woblery kleniowe powiedzmy 2 gr wzwyż?
#1084 OFFLINE
Napisano 16 maj 2018 - 15:01
- KrzyObr i rothen lubią to
#1085 OFFLINE
Napisano 16 maj 2018 - 15:19
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#1086 OFFLINE
Napisano 16 maj 2018 - 16:12
Użytkownik Paweł J edytował ten post 16 maj 2018 - 16:12
- KrzyObr lubi to
#1087 OFFLINE
Napisano 16 maj 2018 - 16:35
Naszło mnie jeszcze takie pytanie czy curado 51e lub scorpion 1001 (bo rozumiem że to jest to samo) z availem obsłuży komfortowo woblery kleniowe powiedzmy 2 gr wzwyż?
Ciebe Krzysiu też wzięło na UL? Paweł dobrze prawi.Przypominam jeszcze o takiej drobnostce,jak spasowany dobrze kij do tego zestawu. Ja rzucałem takim zestawem, to był zestaw @Poola. Takimi właśnie woblerkami. Scorpion 1001 z availem i łożyskami Bocca oraz świetnie spasowana Elitka do tego.
Jest jedno ale. Nie było wiatru, krzaków i pełne skupienie przy wyrzucie, a więc określenie "z komfortem" nie bardzo tu pasuje.
- skius, KrzyObr, rothen i 2 innych osób lubią to
#1088 OFFLINE
Napisano 16 maj 2018 - 20:21
Ciebe Krzysiu też wzięło na UL? Paweł dobrze prawi.Przypominam jeszcze o takiej drobnostce,jak spasowany dobrze kij do tego zestawu. Ja rzucałem takim zestawem, to był zestaw @Poola. Takimi właśnie woblerkami. Scorpion 1001 z availem i łożyskami Bocca oraz świetnie spasowana Elitka do tego.
Jest jedno ale. Nie było wiatru, krzaków i pełne skupienie przy wyrzucie, a więc określenie "z komfortem" nie bardzo tu pasuje.
Dziękuję Wam za odpowiedzi i uwagi. Rozumiem kij i multik muszą współgrać inaczej wyjedzie kaszana.
Czy wzięło jeszcze nie wiem, ale coraz bardziej kieruję się ku temu rozwiązaniu tylko czy nie skończy się na spróbowaniu i szybkiej odsprzedaży tych cudów. Chociaż rozważam czy aby czasem jednak nie zostać przy zwykłej korbie przy takiej masie przynęt. Jednak korci mnie żeby spróbować Może warto byłoby najpierw spróbować kogoś zestawem rzucić parę razy i zobaczyć czy w ogóle mi to podejdzie
#1089 OFFLINE
Napisano 16 maj 2018 - 21:01
Pewnie że warto spróbować, dobrze spasowany zestaw daje wielką radochę przy łowieniu. Wcale nie muszą brać ,frajda jest z samego sposobu podawania przynęty i praktycznie zaczynasz odkrywać nowy wymiar wędkarstwa. Nie łowię celowo kleni i jazi bo po prostu mam inne priorytety połowowe,aczkolwiek nie stronię od wzdręg i innego białorybu i czynię to zestawem castingowym. Namawiam ,spróbuj warunek to dobrze spasowany zestaw i ktoś na początek kto ma pojęcie o castingu (tych w Łodzi pod dostatkiem) i udzieli paru rad na początek. Można samemu ,zbierając wiedzę z netu i youtube tylka wiem że nie jest to najlepsza droga ,wygodniej jak doświadczony kolega wytłumaczy i pomoże chociaż po raz pierwszy. Patrząc z boku na ludzi pierwszy raz biorących zestaw z pazurem ,widzę że największym problemem jest brak ładowania kija i tajmingu przy rzucie. Samemu to tak trochę jak korespondencyjny kurs żonglowania.Dziękuję Wam za odpowiedzi i uwagi. Rozumiem kij i multik muszą współgrać inaczej wyjedzie kaszana.
Czy wzięło jeszcze nie wiem, ale coraz bardziej kieruję się ku temu rozwiązaniu tylko czy nie skończy się na spróbowaniu i szybkiej odsprzedaży tych cudów. Chociaż rozważam czy aby czasem jednak nie zostać przy zwykłej korbie przy takiej masie przynęt. Jednak korci mnie żeby spróbować Może warto byłoby najpierw spróbować kogoś zestawem rzucić parę razy i zobaczyć czy w ogóle mi to podejdzie
- KrzyObr, rothen, Koincydencja i 2 innych osób lubią to
#1090 OFFLINE
Napisano 16 maj 2018 - 22:04
Pewnie że warto spróbować, dobrze spasowany zestaw daje wielką radochę przy łowieniu. Wcale nie muszą brać ,frajda jest z samego sposobu podawania przynęty i praktycznie zaczynasz odkrywać nowy wymiar wędkarstwa. Nie łowię celowo kleni i jazi bo po prostu mam inne priorytety połowowe,aczkolwiek nie stronię od wzdręg i innego białorybu i czynię to zestawem castingowym. Namawiam ,spróbuj warunek to dobrze spasowany zestaw i ktoś na początek kto ma pojęcie o castingu (tych w Łodzi pod dostatkiem) i udzieli paru rad na początek. Można samemu ,zbierając wiedzę z netu i youtube tylka wiem że nie jest to najlepsza droga ,wygodniej jak doświadczony kolega wytłumaczy i pomoże chociaż po raz pierwszy. Patrząc z boku na ludzi pierwszy raz biorących zestaw z pazurem ,widzę że największym problemem jest brak ładowania kija i tajmingu przy rzucie. Samemu to tak trochę jak korespondencyjny kurs żonglowania.
#1091 OFFLINE
Napisano 16 maj 2018 - 22:05
3g obsluguje juž kilko lat nawet bez availa...
- mifek, KrzyObr i rothen lubią to
#1092 OFFLINE
Napisano 16 maj 2018 - 22:08
Pewnie że warto spróbować, dobrze spasowany zestaw daje wielką radochę przy łowieniu. Wcale nie muszą brać ,frajda jest z samego sposobu podawania przynęty i praktycznie zaczynasz odkrywać nowy wymiar wędkarstwa. Nie łowię celowo kleni i jazi bo po prostu mam inne priorytety połowowe,aczkolwiek nie stronię od wzdręg i innego białorybu i czynię to zestawem castingowym. Namawiam ,spróbuj warunek to dobrze spasowany zestaw i ktoś na początek kto ma pojęcie o castingu (tych w Łodzi pod dostatkiem) i udzieli paru rad na początek. Można samemu ,zbierając wiedzę z netu i youtube tylka wiem że nie jest to najlepsza droga ,wygodniej jak doświadczony kolega wytłumaczy i pomoże chociaż po raz pierwszy. Patrząc z boku na ludzi pierwszy raz biorących zestaw z pazurem ,widzę że największym problemem jest brak ładowania kija i tajmingu przy rzucie. Samemu to tak trochę jak korespondencyjny kurs żonglowania.
No właśnie sposób podawania przynęty jest taki jakby trochę magiczny wręcz jest wirtuozyjny strasznie mi się to podoba. Skoro nawet i wzdręgi można poławiać castem to będę się jednak w to ładować. Chyba wędkarstwo to jednak choroba ale za to jaka piękna
- Paweł Bugajski, Alexspin i Xiaou lubią to
#1093 OFFLINE
Napisano 17 maj 2018 - 04:50
Pewnie że warto spróbować, dobrze spasowany zestaw daje wielką radochę przy łowieniu. Wcale nie muszą brać ,frajda jest z samego sposobu podawania przynęty i praktycznie zaczynasz odkrywać nowy wymiar wędkarstwa.(...)
Nic dodać, nic ująć. Paweł ujął to w sposób najbardziej obrazujący przygodę z castingiem.
Zacząłem w ubiegłym roku latem z pewną dozą wątpliwości. W krótkim czasie wpadłem jak śliwka w kompot. Nadal kombinuję, eksperymentuję, zmieniam sprzęt. Mam nadzieję, że wreszcie trafię i będę miał "to co tygrysy lubią najbardziej".
Krzysztofie, nie zniechęcaj się, pamiętaj że pierwsze koty za płoty, ale w końcu znajdziesz swoje miejsce w tej odmianie spinningu.
- KrzyObr i pikeft lubią to
#1094 OFFLINE
Napisano 18 maj 2018 - 19:34
http://s.aliexpress....r6?fromSns=Copy
Użytkownik rimi edytował ten post 18 maj 2018 - 19:38
- Alexspin lubi to
#1095 OFFLINE
Napisano 18 maj 2018 - 19:55
Zatem kup, przetestuj i opisz wrażenia.
- Andan, BOB, rothen i 2 innych osób lubią to
#1096 OFFLINE
Napisano 19 maj 2018 - 11:03
- BOB lubi to
#1097 OFFLINE
Napisano 22 maj 2018 - 00:27
Ile waży szpulka do Abu Garcia Revo MGXtreme2 ?
#1098 OFFLINE
Napisano 22 maj 2018 - 06:41
Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka
- BOB, drag i Xiaou lubią to
#1099 OFFLINE
Napisano 22 maj 2018 - 07:02
nie wiem ile waży od mgextreeme ale właśnie dotarł mój avail do cc bfs i waży 5.1g!
Leciutko .Jaką ta szpulka ma pojemnośc?I czy można na to nawijać plecionkę?
#1100 OFFLINE
Napisano 22 maj 2018 - 14:54
nie wiem ile waży od mgextreeme ale właśnie dotarł mój avail do cc bfs i waży 5.1g!
dasz linka do szpulki ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych