Swoją stajnie ultra lightową dopieszczam i ja.
Nie wstawiaj takich zdjęć, bo gul mi rośnie a wtedy konto zaczyna płakać
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 14 grudzień 2018 - 14:05
Nie wstawiaj takich zdjęć, bo gul mi rośnie a wtedy konto zaczyna płakać
Napisano 14 grudzień 2018 - 14:06
Napisano 14 grudzień 2018 - 14:14
KtF Andan handmade mode 01.jpg
Ja "piórkuję", ależ kolekcja, majątek wydałeś - dostałeś spadek po stryjku z Ameryki?
Napisano 14 grudzień 2018 - 14:40
W ubiegłym wieku można było wybierać niski profil Daiwa pod kątem rzutów i prezentacji rigów. W Pixelach zabrakło miejsca na spust szpuli taki jak w TD-Z gripping reel. Gripping jest do flippingu i pichingu. Palming do celowej animacji wabika, np. jerkingu, twitchingu. Nie ma przymusu i można inaczej ale warto rozróżniać chwyt, ponieważ obok wszystkich naj może obniżyć dyskomfort rzutu zaczynających przygodę z ultra light castem. W rozwinięciu, neverending Story https://www.youtube....h?v=hp09XCCRwyk
Napisano 14 grudzień 2018 - 15:26
Ładne szpile podziel się źródłem.Swoją stajnie ultra lightową dopieszczam i ja.
Napisano 14 grudzień 2018 - 15:40
Za yellow pearl-a w tej konfiguracji nerke bym oddał 😂Swoją stajnie ultra lightową dopieszczam i ja. 😀
Użytkownik hose4ras edytował ten post 14 grudzień 2018 - 15:41
Napisano 14 grudzień 2018 - 15:47
Wreszcie pokazałeś...
Ale i tak trzeba je zobaczyć "na żywo"...
Napisano 14 grudzień 2018 - 19:44
Napisano 14 grudzień 2018 - 22:19
Napisano 15 grudzień 2018 - 09:13
Ciężko żeby uwierzyła,chociaż moja ostatnio pomnożyła dwukrotnke wartość sprzętu stwierdzając żebym sprzedał wszystko i kupił sobie nowe auto...Poprostu piękne cudenka. I wytłumacz żonie, że ta wydana fortuna to nie na kochankę/ki. Uwierzy?
Napisano 15 grudzień 2018 - 09:40
Ciężko żeby uwierzyła,chociaż moja ostatnio pomnożyła dwukrotnke wartość sprzętu stwierdzając żebym sprzedał wszystko i kupił sobie nowe auto...
Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka
Napisano 15 grudzień 2018 - 11:40
Piękna kolekcja! 😀👍
Dzięki
Adrian piękne
Co to za szpulka w spr?
Szpulka KTF wersja z rotorem Air.
Ładne szpile podziel się źródłem.
Dzięki, mam je w swojej kolekcji, ze starych dobrych czasów. One nie są produkowane i przeznaczone do ogólnej seryjnej sprzedaży, pochodzą z limitowanych serii, okazjonalnych wypustów np na rocznice itp. Jest to moja prywatna kolekcja którą zbieram latami. Np tak jak slp works puściło korbę w designie pod targi w Yokohamie i tam można było ją kupić gdzie w standardowej ofercie jej już nie ma. Kupiłem sobie takową na pamiątkę i zamontowałem do jednego z px'ów. Foto niżej. Pogrzebie po necie i poszukam odpowiedników. Ostatnio koledze ściągałem nawiązujące wyglądem do tych. Znajdę to zrobię wstawkę.
KtF Andan handmade mode 02.jpg 205,71 KB 20 Ilość pobrań
Za yellow pearl-a w tej konfiguracji nerke bym oddał 😂
Już to zrobiłem hihihi. Jest konstrukcja za którą chodziłem latami. Piksiak jest cały zmodowany przez SLP WORKS. Jest to ich wypust typu special edition Posiadam swap przekładni z fabrycznej 5.8:1 na 6.8:1 wraz z zainstalowaniem nowszego typy hamulca walki zrobionego przez SLP . Mam ala certyfikat od slp potwierdzający wymianę, pozostałe rzeczy widać na foto. W tamtych czasach czyli w których ten młynek powstał była to przekładnia hi speed. Potem, kilka lat do przodu powstał Daiwa px68, koncząc tym samym serię Liberto Pixy. Było to w 2009 roku. Oczywiście jest jeszcze kilka jubileuszowym serii Liberto Pixy taki jak Amber czy silver mica lub red ale mnie żółtek położył na kolana
Daiwa Liberto Yellow Pearl (5).jpg 36,74 KB 20 Ilość pobrań Daiwa Liberto Yellow Pearl (3).jpg 44,86 KB 19 Ilość pobrań Daiwa Liberto Yellow Pearl (4).jpg 55,92 KB 19 Ilość pobrań Daiwa Liberto Yellow Pearl (6).jpg 44,86 KB 18 Ilość pobrań Daiwa Liberto Yellow Pearl (1).jpg 51,6 KB 17 Ilość pobrań
Adi „jak Ty mnie zaimponowales w tej chwiliiii”😁😁 a tak na powaznie to mega kolekcja. Zoltek najlepszy oczywiscie. 👊👊🤘🤘🤘
Dzięki
Użytkownik Andan edytował ten post 15 grudzień 2018 - 12:01
Napisano 15 grudzień 2018 - 14:44
Moją historię opisałem wcześniej. Nie są identyczne jak moje. Są tylko bardzo podobne. Mateusz instalowałem alternatywę do tych szpilek innym wędkarzom. Im też się spodobały knoby ala szpilki takie jak widziałeś na foto u mnie. Są większe w znaczeniu dłuższe i ich średnica jest też większa. Znalazłem tylko takie rozwianie na chwile obecną. Są ultra dura-aluminiowe. Lekkie. Pasują do standardowych korb typu SLP, RCS, ZPI, IZE FACTORY, Fabrycznych. Nie są Ray's Studio z Chin tylko z Tajlandii. Ostatnio mylono szpule do Steeza i myslano ze Ray's ją wypuscił a dopiero teraz Ray's wypuscił szpulke na wzór plastra miodu do steeza taką ala podróbkę Megabassa. Obecnie te szpilki widzę na Yahoo - link:
https://page.auction...tion/g250625376
000.jpg 67,9 KB 18 Ilość pobrań 001.jpg 46,56 KB 18 Ilość pobrań 002.jpg 43,25 KB 18 Ilość pobrań 004.jpg 142,64 KB 18 Ilość pobrań
Napisano 15 grudzień 2018 - 21:52
. A ja myślę, że Twoja Żona to dobrze policzyła i zna wartość Twoich zabawek. Gratuluję wyrozumiałej Małżonki choć ja również w tym przedmiocie nie mam powodów do narzekaniaCiężko żeby uwierzyła,chociaż moja ostatnio pomnożyła dwukrotnke wartość sprzętu stwierdzając żebym sprzedał wszystko i kupił sobie nowe auto...
Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka
Napisano 15 grudzień 2018 - 22:15
kurde ... masakra .
chciałbym tym chociaż 5 minut porzucać
Napisano 15 grudzień 2018 - 22:30
Panowie a może ktoś podesłać link z filmem jak łowi castem UL ?
może być na priv, napewno z tak licznej grupy ktoś jakies filmy posiada
Napisano 15 grudzień 2018 - 22:35
Nie musisz pisać posta pod postem. Masz godzinę na edycję
A co do chęci potestowania Adrianowego sprzętu to nie wiem czy warto. To tak jak z używkami - grozi uzależnieniem!
Ed.
Niech tam, nie moje to tym bardziej wrzucę https://www.youtube....h?v=jS2nK6xZMKQ https://www.youtube....h?v=z3_6fvExHO0
Bibliografia: z zasobów Pawła.
Użytkownik Koincydencja edytował ten post 15 grudzień 2018 - 23:01
Napisano 16 grudzień 2018 - 12:49
Adrian,zazdrość zżera .Przepiękny park maszynowy .
W temacie UL casta od strony praktycznej,wczoraj udało się zakończyć sezon z fajnymi tygryskami.Suzuka RXF-4lb-PRO jest stworzona do takiej zabawy .
oko1.jpg 55,7 KB 16 Ilość pobrań oko2.jpeg 49,46 KB 16 Ilość pobrań oko3.jpeg 48,49 KB 16 Ilość pobrań oko4.jpeg 45,07 KB 16 Ilość pobrań
oko5.jpg 55,36 KB 16 Ilość pobrań
Napisano 16 grudzień 2018 - 19:05
Dzięki
Szpulka KTF wersja z rotorem Air.
Dzięki, mam je w swojej kolekcji, ze starych dobrych czasów. One nie są produkowane i przeznaczone do ogólnej seryjnej sprzedaży, pochodzą z limitowanych serii, okazjonalnych wypustów np na rocznice itp. Jest to moja prywatna kolekcja którą zbieram latami. Np tak jak slp works puściło korbę w designie pod targi w Yokohamie i tam można było ją kupić gdzie w standardowej ofercie jej już nie ma. Kupiłem sobie takową na pamiątkę i zamontowałem do jednego z px'ów. Foto niżej. Pogrzebie po necie i poszukam odpowiedników. Ostatnio koledze ściągałem nawiązujące wyglądem do tych. Znajdę to zrobię wstawkę.
KtF Andan handmade mode 02.jpg
Już to zrobiłem hihihi. Jest konstrukcja za którą chodziłem latami. Piksiak jest cały zmodowany przez SLP WORKS. Jest to ich wypust typu special edition Posiadam swap przekładni z fabrycznej 5.8:1 na 6.8:1 wraz z zainstalowaniem nowszego typy hamulca walki zrobionego przez SLP . Mam ala certyfikat od slp potwierdzający wymianę, pozostałe rzeczy widać na foto. W tamtych czasach czyli w których ten młynek powstał była to przekładnia hi speed. Potem, kilka lat do przodu powstał Daiwa px68, koncząc tym samym serię Liberto Pixy. Było to w 2009 roku. Oczywiście jest jeszcze kilka jubileuszowym serii Liberto Pixy taki jak Amber czy silver mica lub red ale mnie żółtek położył na kolana
Daiwa Liberto Yellow Pearl (5).jpg Daiwa Liberto Yellow Pearl (3).jpg Daiwa Liberto Yellow Pearl (4).jpg Daiwa Liberto Yellow Pearl (6).jpg Daiwa Liberto Yellow Pearl (1).jpg
Dzięki
A ta szpulka w żółtym piksie to stary Avail który też już dawno niedostępny? tak z ciekawości
Napisano 16 grudzień 2018 - 19:39
A ta szpulka w żółtym piksie to stary Avail który też już dawno niedostępny? tak z ciekawości
avail robił szpule dla daiwy?
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych