Robert,daj już spokój.Fasole będziesz musiał zasiać żeby te chińskie ultralajty były w jakimś użytku
A czym podeprę pomidory? ... o chmielu nie wspominam
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 20 styczeń 2019 - 15:55
Robert,daj już spokój.Fasole będziesz musiał zasiać żeby te chińskie ultralajty były w jakimś użytku
Napisano 20 styczeń 2019 - 18:06
Do pomidorów to juz co najmniej coś z klasy "L" ,dojrzałe już swoje ważą .
Hubert,ja znalazłem jeszcze jeden film na YT i tam jest jeszcze większy hardcore .Podrzucę Ci link na priva,tu nie mogę bo kończy się podebraniem osęką a zasady to zasady.Jednakże,po obydwu filmikach widać że blank może wiele.
Napisano 20 styczeń 2019 - 18:08
to i ja poproszę ... pewnie dostaniesz jeszcze kilka takich próśb
Napisano 20 styczeń 2019 - 18:10
to i ja poproszę ... pewnie dostaniesz jeszcze kilka takich próśb
Cisnę
Napisano 20 styczeń 2019 - 18:17
Napisano 20 styczeń 2019 - 18:19
Też poproszę
Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka
Napisano 20 styczeń 2019 - 18:26
Napisano 20 styczeń 2019 - 18:33
Zabrał byś taki kijek na morze?
Ale co by nie mówić...uchwyt pięknie trzyma rybę
Napisano 20 styczeń 2019 - 18:35
Na dorsza do pilkerówZabrał byś taki kijek na morze?
Ale co by nie mówić...uchwyt pięknie trzyma rybę
Napisano 20 styczeń 2019 - 19:07
Hubert,ja znalazłem jeszcze jeden film na YT i tam jest jeszcze większy hardcore .Podrzucę Ci link na priva,tu nie mogę bo kończy się podebraniem osęką a zasady to zasady.Jednakże,po obydwu filmikach widać że blank może wiele.
Linka PE 0.6, czyli jakieś 10-13 lb, ale akurat wielkiego wrażenia na mnie to nie robi, bo sam znam Jegomościów tak łowiących i to bardzo skutecznie.
Zastanawia mnie jak zachowywałoby się podczas walki z brzegu. Wędzisko 8-10 lb daje mi komfort w miarę pewnego holu kosztem możliwości rzutowych. Zbyt dużo straciłem fajnych ryb tylko dlatego, że za długo trwała walka. Teton 4 lb też często stawiał mnie "pod ścianą". Żadne wędzisko ładujące się od "samej agrafki" na dłuższą metę mnie nie urzekło Zapewne dlatego mam takiego świra na punkcie multiplikatorów ul i zdecydowanie stawiam go na pierwszym miejscu w budowaniu zestawu cast - ul. To właśnie on ma mi zrekompensować ewentualny brak ładowania się wędziska pod przynętą. Ale to moja subiektywna opinia.
Napisano 20 styczeń 2019 - 20:00
Napisano 20 styczeń 2019 - 20:15
Chyba rozumiem metaforę. Krótko miałem Shimano z systemem SilentTune i nie pamiętam szczerze mówiąc, czy da się ustawić docisk tak, żeby uzyskać mikro luz szpulki. Może Ktoś mógłby to sprawdzić. Wszak część z użytkowników tak ustawia multiplikator. Od siebie dodam, że umiejętne ustawienie docisku (bez luzu) w przypadku lekkich przynęt potrafi zdziałać cuda.
Napisano 20 styczeń 2019 - 20:40
Użytkownik erqgth edytował ten post 20 styczeń 2019 - 20:43
Napisano 20 styczeń 2019 - 20:58
Ja swoje poszukiwania króciaka zakończyłem. Oczywiście pewnie tylko na jakiś czas .
Nie wiem jak z microjigami bo nie mam jeszcze odpowiedniego multiplikatora (Alphas KTF mam nadzieje wkrótce trafi w moje łapska ) ale z pełną odpowiedzialnością za me słowa mogę polecić blank matagi TR53 Super Head Water 2-6lb. Pomimo czterech kawałków ma piękne ugięcie i ładuje się jak należy.
A i mocy przy holu raczej mu nie zabraknie. Chociaż to wnioski tylko „na sucho” ale ja się nie patyczkuje ze sprzętem i jako tester nie mam skrupułów( nie jeden test byl tym ostatecznym ).
Przy okazji pochwalę się miejscówkami jakie odkryłem ostatnio w „swojej” okolicy. Niestety drugi krótki wypad na zero ale łowienie pstrągów bez pstrągów kompletnie mi nie przeszkadza w takim klimacie.
Krzysztof, sceneria wyrwana z filmu "Zmierzch"
Napisz proszę kto ukręcił tak piękny składak.
Napisano 20 styczeń 2019 - 21:11
Napisano 20 styczeń 2019 - 21:13
Mam i ja swojego króciaka 160cm od @Mekamila
Użytkownik M@rczysko edytował ten post 20 styczeń 2019 - 21:23
Napisano 20 styczeń 2019 - 21:15
Opiszesz go?Mam i ja swojego króciaka 160cm od @Mekamila
https://1drv.ms/u/s!...G6h8nW4c0jx4P5G
Napisano 20 styczeń 2019 - 21:18
Patyk spod ręki Bartka z BB Custom Rods. Ja się nawet nie sile żeby ubierać w słowa robotę jaką wykonuje.
Tą wędkę to już kilka razy przed spaniem sobie rozkladalem żeby jeszcze się napatrzeć i oczy i duszę nacieszyć .
Myślę że wielu z nas tak ma, takie wędki bardziej fotelowe.
Co do pracy Bartka , to jest w nich włożone dużo serducha.
Napisano 20 styczeń 2019 - 21:30
Opiszesz go?
Ciężko będzie bez wyjścia nad wodę ( - 5C). Nowa zabawka odebrana w piątek na blanku z pełnego węgla, wygięcie jest pod obciążeniem 95gram. Blank w wędce spin nr3 z wątku @mekamila http://jerkbait.pl/t...-190-cm-2-10-g/
Użytkownik M@rczysko edytował ten post 20 styczeń 2019 - 21:33
Napisano 20 styczeń 2019 - 21:43
Mam i ja swojego króciaka 160cm od @Mekamila
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych