Patent już wymyśliłem, nie będzie polegał na zaklepywaniu bo w trakcie pukania młotkiem prawdopodobnie zjechałbym plastikowy gwint. Chodzi mi o same podkładki, nie muszą być oryginalne, nie muszą nawet być takich samych rozmiarów, oby średnica otworu, w który wchodzi śruba była taka sama jak w oryginale.
#81 OFFLINE
Napisano 20 czerwiec 2013 - 08:20
#82 OFFLINE
Napisano 20 czerwiec 2013 - 08:38
A takie podkładki jak do mocowania papy tzw. papiakami?
Są z dość grubej blachy ocynkowanej 0,7 mm. Zewnętrzna średnica 28 mm , a wewnetrzna 4 mm.
Jak za cienko to zawsze dwie sztuki mozna założyć.
Użytkownik godski edytował ten post 20 czerwiec 2013 - 08:41
#83 OFFLINE
Napisano 20 czerwiec 2013 - 08:42
A takie podkładki jak do mocowania papy tzw. papiakami?
Są z dość grubej blachy ocynkowanej 0,7 mm. Zewnętrzna średnica 28 mm , a wewnetrzna 4 mm.
Jak za cienko to zawsze dwie sztuki mozna założyć.
Sprawdzałem. Za miękkie, za "płytkie" i otwór na papiaka "trochę" mniejszej średnicy niż na śrubę
#84 OFFLINE
Napisano 20 czerwiec 2013 - 09:05
Otwór można rozwiercić, ale fakt, ciut za płytkie. Gdyby były głębsze, to dwie sztuki juz by były odpowiednio twarde. Pozostaje tylko kupic najtańsze ściski stolarskie i zdemontować stopki.
#85 OFFLINE
Napisano 20 czerwiec 2013 - 09:15
I to będzie chyba jedyne rozwiązanie.
#86 OFFLINE
Napisano 27 czerwiec 2013 - 07:45
Idziesz do tokarza i za kilka złoty dotoczy. Ja tak zrobiłem a śruby nagwintowałem i na nakrętkę dałem klej chyba distal ,trzyma już 5lat
#87 OFFLINE
Napisano 27 czerwiec 2013 - 10:33
Sprawdź w jakimś punkcie gdzie serwisują spalinowe silniki do łodzi.Coś najpewniej znajdziesz.I myślę,że będzie pasowało wymiarowo,ewentualnie średnicę otworu pod śrubę można powiększyć.
#88 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2013 - 09:16
Panowie odświeżam temat, pływa ktoś na tym silniku i może się wypowiedzieć czy warto go zakupić, bo ceny w usa są naprawdę atrakcyjne.
#89 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2013 - 10:44
Ceny w US atrakcyjne są, tylko nasz VAT i cło są nieatrakcyjne o transporcie nie wspominam a zapłacić trzeba. Za sporządzenie dokumentów SAD tez ponad półtorej stówki trzeba zapłacić.
#90 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2013 - 13:04
@Paprykarz a masz może wiedzę na temat własności użytkowych/niezawodności tego konkretnie modelu Minn Koty??
#91 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2013 - 13:12
Niestety nie, ale nigdy tego nie rozważałem skoro można kupić Traxxisa 55 z maxximizerem za 1850zł. Osobiście używałem Endur na przełączniku, potem Maxxuma 55 (maxximizer) a teraz od trzech lat używam Traxxisa 55 z maxximizerem, Oglądałem i testowałem różne wynalazki ale jakoś po tylu latach wiernej współpracy z Minn Kotami nie mam śmiałości dotykać niczego innego.
#92 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2013 - 19:37
Ceny w US atrakcyjne są, tylko nasz VAT i cło są nieatrakcyjne o transporcie nie wspominam a zapłacić trzeba. Za sporządzenie dokumentów SAD tez ponad półtorej stówki trzeba zapłacić.
http://www.forlessth...ASIN=B009YT0S14
#93 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2013 - 16:27
Moze ktos bylby zainteresowany?
Pozdrawiam Rafal
#94 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2013 - 17:58
A mam pytanko tak z innej beczki, a mianowicie mam na zbyciu nowke minn kota traxxis 55 z maximizer
Moze ktos bylby zainteresowany?
Pozdrawiam Rafal
Jest zainteresowany...
#95 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2013 - 14:32
Witam.
Zastanawiam się czy warto zakładać maximizer do mojej sześcioletniej endury w mc-sklepie, czy to solidna firma i czy warto się w to bawić..? Może lepiej kupić coś nowego, jednak będzie to spory wydatek, a tak za 500zł. miałbym stuningowany silnik. Co o tym sądzicie.
#96 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2013 - 19:33
Siemanko Kadet,ja założyłem u nich 2 maksymizery w dwóch silnikach Rhino 54 i Minn Traxis 55.W Rhino po zamontowaniu maximizera teleskopowa rączka już sie nie składała o czym Pan z mc nie poinformował przed montażem,stwierdził że jest za mało miejsca i tak musi być.Z Minn było trochę lepiej ale ale od początku są problemy z rumplem i płynnym dodawaniem obrotów,jednego razu wypadła z silnika jakaś plastikowa kostka i przestał działać,odesłałem na gwarancji i naprawili po długim czasie oczekiwania i wielu telefonach.Po roku pływania w Minn brzęczy wiatrak odpowiedzialny za chłodzenie .Gdybym miał skorzystać z ich usług ponownie ,nie zrobiłbym tego.Decyzję pozostawiam Tobie.
#97 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2013 - 19:52
No własnie.Nie ma to jak oryginał fabryczny.Silnik jest jeszcze składany w USA.Obawiam się także czy nie pozamieniają części na jakieś tandetne obecnie montowane w Chinach.
#98 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2013 - 20:27
Weź oryginalne rozwiązanie. Ja pływam na Traxxis już drugi sezon bez większych problemów. Doi mniejszych należy zardzewiały/rozwalony pin trzymający śrubę i bicie oryginalnej śruby.
Witam.
Zastanawiam się czy warto zakładać maximizer do mojej sześcioletniej endury w mc-sklepie, czy to solidna firma i czy warto się w to bawić..? Może lepiej kupić coś nowego, jednak będzie to spory wydatek, a tak za 500zł. miałbym stuningowany silnik. Co o tym sądzicie.
#99 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2013 - 20:28
Dodam jeszcze, że sprzedawca z USA wysłał mi nową bez bicia. Kupiłem również jedną z MC Tuning wyważaną. Można to zrobić za symboliczne pieniądze w ich firmie.
#100 OFFLINE
Napisano 18 listopad 2013 - 10:20
Plywalem na endura 50 bez maximizera i w tym sezonie przeskoczylem na 50 z maximizerem. Chwale sobie, plynna regulacja jest przydatna no i oczywiscie oszczednosc pradowa.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: motorowodne
MOTOROWODNE
Giełda sprzętu wędkarskiego →
Sprzedaż sprzętu wędkarskiego →
LiFePO4 40AhNapisany przez leszekw72 , 20 gru 2024 |
|
|
||
MOTOROWODNE
E-Propulsion Spirit 1.0 PlusNapisany przez Kokot , 19 gru 2024 |
|
|
||
MOTOROWODNE
Do Hondy BF2 / BF2.3Napisany przez Sailfish , 17 gru 2024 |
|
|
||
MOTOROWODNE
Semper 440xt z Mercury 30km, motorguide xi3, przyczepa suski!Napisany przez mattor , 17 gru 2024 |
|
|
||
|
MOTOROWODNE
Regulamin GiełdyNapisany przez nodan , 16 gru 2024 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych