darek63, on 26 Apr 2021 - 14:01, said:
Ta elektro wciągarka która podwaja wartość pontonu to dla mnie przerost formy nad treścią. To dalej jest tylko hobby, zresztą jedno z kilku i trzeba wiedzieć gdzie jest barykada. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie wykorzystać system kotwiczenia jak w tym Scoty, a przód z rolką dorobić jak w tej wciągarce jeśli chciał byś aby leżała. To nie są żadne czary ani magia. Fajnie że podpowiedziałeś bo pewnie tak własnie to zrobię u siebie skoro to przydatna opcja by była. Można nawet całe to urządzenie przesunąć do tyłu linę dać pod rolką i dalej na rolkę dotoczoną i dalej za nią łoże do kotwicy.
Natomiast co do odwracalności i bez inwazyjności przeróbek jestem na tak. Też tak staram się wszystko robić. Ale nieraz się zwyczajnie nie da. Dlatego muszę kleić żeby to ogarnąć. W przyczepie robiąc na wzór jak u Ciebie, nie wywierciłem ani jednego otworu do rolek i płóz. Trochę nad tym główkowałem, ale ostatecznie wymyśliłem, potoczyłem co trzeba, zmontowałem, i demontaż całości to dosłownie 2 minuty. Tak że wiele się da, ale nie zawsze jest taka możliwość aby wszystko bezinwazyjnie zrobić. Żeby nie być gołosłownym moje rolki wzorowane na Twoim pomyśle
![]()
hej od czeego te kółka masz foto jak to przykręciłeś