tu jest dobra cena
http://allegro.pl/ze...3703099988.html
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 03 grudzień 2013 - 20:43
Za 1000zł kupisz (lub zrobisz) supercichego lodówkowca, butla jak koledzy wyżej pisali i żałował nie będziesz. Nie jestem natomiast przekonany co do propozycji widniejących na allegro, tych po 200-400 zł. Niepewny temat i chyba jednak lepiej zainwestować w jeden porządny kompresor.
No ale ręki nie dam sobie uciąć, z tych allegrowych nie korzystałem...
Napisano 03 grudzień 2013 - 20:47
Ewentualnie możesz zrobić sobie lodówkowca z dużym zbiornikiem wyrównwczym i dwoma agregatami.
Napisano 03 grudzień 2013 - 21:51
Napisano 03 grudzień 2013 - 22:20
Potrzebuje 2 sztuki za lacznie 1000zl i musze miec na to fakturke wiec lodowkowce odpadaja
To chyba nie kupisz dobrych.
Napisano 03 grudzień 2013 - 22:26
Napisano 03 grudzień 2013 - 22:27
te kompresory to mają być ciche do mieszkania czy głosnosć nie gra roli?
Napisano 03 grudzień 2013 - 22:32
Napisano 03 grudzień 2013 - 22:35
Potrzebuje 2 sztuki za lacznie 1000zl i musze miec na to fakturke wiec lodowkowce odpadaja
Z tą ceną to będzie problem zajrzyj np. tu http://www.fine-art....gory/kompresory
Napisano 04 grudzień 2013 - 18:59
Czy urządza Cię jeden kompresor z wyjściem na dwa aero? Cz tez koniecznie muszą być dwa osobno?
Napisano 04 grudzień 2013 - 20:41
Napisano 04 grudzień 2013 - 21:26
W takim razie pozostaje Ci wybór urządzeń tego typu:
http://allegro.pl/ko...3703137531.html
Nie jest to zły wybór. Zbiornik wyrównawczy 3,5l mógłby być o dwa litry większy ale i tak pozwala na w miarę komfortową pracę. Aerograf nie "pluje", kompresor podczas pracy trudno nazwać cichym ale nie jest to też hałas. Poziom głośności jest znośny i nie powinien przeszkadzać domownikom.
Tego Adlera niebieskiego nie znam ale z opisu jest nieco głośniejszy.
Napisano 04 grudzień 2013 - 22:47
To nie moja kasa, ale może jakoś Cię przekonam.
Nie ogarniam jak można, mając 1k na sprzęt, kupić dwa "gówna" zamiast jednego porządnego.
Ta popierdółka z 3,5l zbiornikiem ma się nijak do mądrze zrobionej "samodziełce", nie wspominając o jakiejś Iwacie.
Tam nawet reduktor dwa razy tego samego ciśnienia nie ustawi.
Napisano 04 grudzień 2013 - 23:30
Nie przekonasz mnie, bo mnie tu do niczego nie trzeba przekonywać Taki mam, że tak powiem, wymóg
Poza tym nie jestem artystą, wzory malowane będą raczej podstawowe, tylko dość masowo. Takiemu zadaniu ma sprostać sprężarka.
Użytkownik Eskulap edytował ten post 04 grudzień 2013 - 23:31
Napisano 04 grudzień 2013 - 23:58
Witam. J a panowie uzywalem do malowania wobkow zbiornika 150 l. i to byl komfort . Teraz mam lodowkowca na 40 l. zbiorniku i tez jestem zadowolony, ale jedno moge napisac, nie wyobrazam sobie malowania wobkow na czyms co ma 3,5 l. , Jesli to ma byc w jakims stopniu masowka, to mikrozbiornik bedzie gral Ci na nerwach.
Napisano 05 grudzień 2013 - 00:13
Nie przekonasz mnie, bo mnie tu do niczego nie trzeba przekonywać Taki mam, że tak powiem, wymóg
Poza tym nie jestem artystą, wzory malowane będą raczej podstawowe, tylko dość masowo. Takiemu zadaniu ma sprostać sprężarka.
A co to ma za znaczenie co będziesz tym pistoletem psikał? Ma działać dobrze.. i tyle.
Ok, kup te z linków które podesłałeś w swoim poście. Napisz później, czy jesteś zadowolony.
Napisano 05 grudzień 2013 - 00:32
za 1k kupisz spokojnie 2 kompresorki tłokowe 24l, nie jest to jakies super głosne, ale ciche tez nie, a na pewno lepsze niz to badziewie z allegro do aerografów.
Najlepiej bedzie jak odwiedzisz kogos kto ma taki kompresorek 24l. lub niech ci w sklepie z narzedziami go włacza i bedziesz wiedział czy taki poziom głośności akceptujesz.
Napisano 05 grudzień 2013 - 00:41
Miro 85 a podrzuciłbyś jakiś link?
Edit:
dobra mniej więcej obczaiłem o co chodzi i rzeczywiście masz rację. A jakbyś tak relatywnie orzekł - nada to się do budynku mieszkalnego? W lokalu ciszy mieć nie muszę, najbardziej martwią mnie sąsiedzi z góry
Użytkownik Eskulap edytował ten post 05 grudzień 2013 - 00:47
Napisano 05 grudzień 2013 - 08:05
Już na wstępie ustalono, że lodówkowiec byłby najbardziej komfortowy i pod względem wydajności i pod względem kultury pracy. Jednakże autor wątku wyraźnie zaznaczył, że kompresorów ma być DWA a 2ch porządnych lodówkowców za 1000zł się nie złoży ( jeśli się mylę to proszę mnie poprawić - wtedy sam chętnie zlecę budowę takiego w cenie około 500zł).
Dodatkowo warunkiem koniecznym jest w przypadku @Eskulapa faktura zakupu.
Jaki sens ma w tym przypadku ukazywanie wyższości lodówkowca na dwutłokowcami z allegro? Nikt nie neguje, ze są lepsze ale odpadają w przedbiegach z przyczyn oczywistych.
Jaki sens ma polecanie "jakiejś" iwaty skoro taka mieszcząca się w zakładanym budżecie jest gorsza od "popierdółek z allegro"?
Jeśli tu również się mylę to poproszę o link do olejaka iwaty w cenie 500zł, chętnie kupię.
@Miro jakie kompresorki tłokowe 24l masz na myśli? Mógłbyś podać link?
Jeśli badziewiem nazywasz te z allegro, które wylinkowałem to aż się boje którę masz na myśli
Napisano 05 grudzień 2013 - 10:57
Domyślam się, że chodziło o kompresory bezolejowe tzw. " bezobsługowe". Do cichych nie należą (95dB) ale silnik i tak pracuję krótko żeby nabić cały zbiornik wyrównawczy(większa moc silnika). Ten z allegro pewnie byłby bardziej cichy, ale przy zbiorniku 3,5l to dość często by silnik musiałby pracować. Tym bardziej jak ma być połączony z 2 aerografami i pracować po kilka godzin. Sam pracuję na podobnym z linku tylko innej firmy już od 2 lat i jak na razie bez żadnych problemów. Najlepszym wyjściem tak jak inni już wspominali byłby tzw. lodówkowiec z zbiornikiem, ale musi być faktura.
http://allegro.pl/ad...3690032872.html
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych