Nie ma specjalnych op艂at. Sytuacja wymusi艂a pobieranie kaucji, kt贸r膮 zwraca si臋 po sezonie. Chech艂o by艂o zaniedbane przez poprzedni zarz膮d ale teraz idzie ku dobremu.
G贸rny 艢l膮sk - gdzie na ryby?
#221 OFFLINE
Napisano 28 pa藕dziernik 2013 - 18:04
- wodnik szuwarek lubi to
#222 OFFLINE
Napisano 28 pa藕dziernik 2013 - 18:04
Panowie ( i Panie je偶eli takowe tutaj s膮 )
Jutro kolega pepso za艂o偶y temat w kt贸rym wpisz膮 si臋 i ujawni膮 osoby ze 艢l膮ska .
Mamy pomys艂 na rozwi膮zanie problemu , ale to tylko w gronie os贸b zainteresowanych .
Na razie robimy list臋...........
i tym sposobem powstanie "czarna lista pepso"...
#223 OFFLINE
Napisano 28 pa藕dziernik 2013 - 18:06
Chyba czarna dziura, kt贸ra poch艂onie wszystko..
#224 OFFLINE
Napisano 28 pa藕dziernik 2013 - 18:12
Odno艣nie P艂awek to zawsze to by艂 "chimeryczny" zbiornik, raz podawa艂 a innym razem nie, ale te偶 faktem jest, 偶e z roku na rok coraz gorzej, ale co my si臋 dziwimy jak ludzie z Pyskowickiego PZW si臋 chwal膮, 偶e kto艣 tam po艂owi艂 okoni takich 艣redniak贸w i rozdawa艂 na o艣rodku po 30 na g艂ow臋. Skoro dla tych ludzi wszystko jest okej to jak ma co艣 si臋 tam zmieni膰 na lepsze? Niby jest policja, kt贸ra jedyne co robi w sezonie to zapier... z jednej na drug膮 stron臋 i si臋 bawi膮. O jakichkolwiek kontrolach mo偶na zapomnie膰, bo raz 偶e nie maj膮 kompletnie na ten temat wiedzy a dwa, 偶e im si臋 nie chce s膮 jeszcze bardziej statystyczni ni偶 drog贸wka... Znowu w tym roku PZW Pyskowice wpierd.... kilogramy karpia, takiego warowania na mi臋cho to od komuny nie by艂o, na pytanie do prezesa dlaczego po zarybianiu nie wprowadza si臋 jak kiedy艣 (kiedy zaczyna艂em przygod臋 z w臋dkarstwem w latach 90) dwu tygodniowego ca艂kowitego zakazu po艂owu - us艂ysza艂em tak si臋 nie da. Zreszt膮 na temat "wy艣mienitych" k贸艂 PZW Gliwice i Pyskowice mo偶na by ksi膮偶k臋 napisa膰. Poza tym jako艣 nie mam szcz臋艣cia na P艂awkach i jeszcze nie widzia艂em 偶eby kto艣 wypuszcza艂 drapie偶niki, p艂ywamy tam ze znajomym do艣膰 cz臋sto i jeszcze nie trafi艂em na takie zachowanie, owszem s艂ysza艂em 偶e kto艣 tam nie bierze, ale nigdy tego nie widzia艂em, nawet je艣li nas jest te a偶 10% to jest zdecydowanie za ma艂o, 偶eby si臋 co艣 poprawia艂o a nie pogarsza艂o, skoro 90% beretuje wszystko bez wyj膮tku...
Mo偶e ju偶 jestem pesymistycznie nastawiony do PZW ale po tym co "nam" robi艂o PZW Katowice, PZW Gliwice a na koniec PZW Pyskowice, uwa偶am 偶e bez rewolucji w tej organizacji nic si臋 nie zmieni...
U偶ytkownik woytek edytowa艂 ten post 28 pa藕dziernik 2013 - 18:15
#225 OFFLINE
Napisano 28 pa藕dziernik 2013 - 19:30
Koz艂owa g贸ra na okolo 20wypad贸w w tym roku 3 miarowe sandacze i jeden szczupak 60siatak zdaza艂o sie ze nawet stukniecia nie by艂o
mowa o spinningu wyniki m贸wia same za siebie....
Gdzie te czasy 15 lat temu ( 艂owi艂em jeszcze z gruntu na trupy)jak sz艂o stado sandaczy od strony wymys艂owskiej od lewej strony brzegu do prawej
s艂ychac by艂o po kolei jak piszcza sygnalizatory....
P艂aka膰 sie chce:(w tym roku zarazi艂em sie pstragami i mysle ze przysz艂y rok poswiece im i odcinkom noo kill
bo nasze zapor贸wki umieraj膮 a jezdzi膰 dla samego pobujania sie na fali ju偶 mi si臋 nudzi.
#226 OFFLINE
Napisano 28 pa藕dziernik 2013 - 19:45
Drogi @woytku gdyby艣 mia艂 cho膰 troszk臋 poj臋cia o operacie wodno prawnym i zarybieniach nie pisa艂by艣 takich bzdur na temat zarybie艅. Ze wzgl臋du na powierzchni臋 zbiornika nie zarybia je ko艂o tylko okr臋g. Tak si臋 sk艂ada 偶e jestem z tego ko艂a i o procederze sprzeda偶y ryb pierwsze s艂ysz臋 wi臋c poprosz臋 Ci臋 o konkretne informacje lub nie pisanie informacji w stylu "jedna baba drugiej babie". C&R ma si臋 coraz lepiej na tej wodzie. Je艣li zago艣cisz w przysz艂ym roku na tym zbiorniku ch臋tnie Ci to udowodni臋 :-) a poznasz mnie po naszywce z jerkbait'a :-)
pozdrawiam Maciek Mazur
U偶ytkownik szczuply_maciek edytowa艂 ten post 28 pa藕dziernik 2013 - 19:46
#227 OFFLINE
Napisano 28 pa藕dziernik 2013 - 19:55
Drogi @woytku gdyby艣 mia艂 cho膰 troszk臋 poj臋cia o operacie wodno prawnym i zarybieniach nie pisa艂by艣 takich bzdur na temat zarybie艅. Ze wzgl臋du na powierzchni臋 zbiornika nie zarybia je ko艂o tylko okr臋g. Tak si臋 sk艂ada 偶e jestem z tego ko艂a i o procederze sprzeda偶y ryb pierwsze s艂ysz臋 wi臋c poprosz臋 Ci臋 o konkretne informacje lub nie pisanie informacji w stylu "jedna baba drugiej babie". C&R ma si臋 coraz lepiej na tej wodzie. Je艣li zago艣cisz w przysz艂ym roku na tym zbiorniku ch臋tnie Ci to udowodni臋 :-) a poznasz mnie po naszywce z jerkbait'a :-)
pozdrawiam Maciek Mazur
Nie pisa艂em o sprzeda偶y tylko o rozdawaniu z braku pomys艂u co zrobi膰 z tak膮 ilo艣ci膮. Ja nie pisa艂em nic o zarybieniach bo wiadomo wsz臋dzie leci karp i nic chyba tego w najbli偶szym czasie nie zmieni, tylko o tym 偶e skoro ju偶 si臋 co艣 wpuszcza to dlaczego nie mo偶na zamkn膮膰 艂owiska na chod藕by tydzie艅 i da膰 szans臋 rybie na rozej艣cie si臋, szczeg贸lnie je艣li chodzi o karpia czy szczupaka. Oby to co piszesz by艂o prawd膮 bo mimo wszystko jest to bardzo ciekawy zbiornik, i mam do niego ogromny sentyment.
U偶ytkownik woytek edytowa艂 ten post 28 pa藕dziernik 2013 - 19:56
#228 OFFLINE
Napisano 28 pa藕dziernik 2013 - 20:12
@woytek rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale nie pozwol臋 na pisanie jaki艣 nie potwierdzonych rzeczy na temat mojego ko艂a Pyskowice. Poza tym powiedz mi w jakim kole jeste艣? Na rybacz贸wce wi臋cej jest rejestracji z Zabrza czy Bytomia ni偶 z Gliwic czy Pyskowic wi臋c nagonka na oba ostatnie ko艂a jest raczej nie trafiona.
pozdrawiam Maciek
#229 OFFLINE
Napisano 28 pa藕dziernik 2013 - 21:00
Koledzy
Dzisiaj by艂em w Opolu. Kolega z Opola opowiedzia艂 mi jak to w ostatnie weekendy "go艣cie" z Bytomia i Gliwic obsiadali jakich艣 tam brzeg ( nazwy nie pami臋tam bo na Turawie nigdy nie by艂em...) Turawy . Kij ko艂o kija . Pono膰 by艂y autentyczne b贸jki o miejsce do tego stopnia 偶e pono膰 policja by艂a wzywana
Dlaczego ?
Bo pono膰 sandacze bra艂y...................... a wtedy wiadomo- telefon i wszyscy dawaj na zbiornik gdzie bior膮 (lub jeszcze s膮 )
Tak - pepso - robi "czarn膮" list臋
#230 OFFLINE
Napisano 28 pa藕dziernik 2013 - 21:24
Zarybienia, operaty i inne sraty pierdaty a kondycja 艂owiska z roku na rok w rybostan coraz gorsza.
Latem p艂ywaj膮ce prywatne 艂贸deczki, bo niekt贸rzy znajomi kr贸lika mog膮, pomimo 偶e w臋dkowanie powinno odbywa膰 si臋 tylko z p艂atnych 艂odzi rybacz贸wki.
Od strony P艂awniowic i o艣rodka "Oko艅" prywatne 艂贸dki hasa艂y w tym roku a偶 mi艂o. My艣lisz 偶e kto艣 si臋 tym problemem zaj膮艂 ?
Cieszy mnie 偶e jest nas dw贸ch .C&R ma si臋 coraz lepiej na tej wodzie. Je艣li zago艣cisz w przysz艂ym roku na tym zbiorniku ch臋tnie Ci to udowodni臋 :-)
Notabene mnie nie interesuje kto z jakiego jest ko艂a, ale oczy mam i dobrze widz臋 jaka jest kondycja 艂owiska.
Ostatnio, co艣 nadwodne ptaszki 膰wierka艂y o od艂owach na Rzeczycach i wpuszczeniu tej ryby do P艂awniowic, wiesz mo偶e co艣 wi臋cej, czy te ptaszki pierd... g艂upoty, czy mo偶e jednak to prawda ?
U偶ytkownik Zwierzu edytowa艂 ten post 28 pa藕dziernik 2013 - 21:26
#231 OFFLINE
Napisano 28 pa藕dziernik 2013 - 23:11
@woytek rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale nie pozwol臋 na pisanie jaki艣 nie potwierdzonych rzeczy na temat mojego ko艂a Pyskowice. Poza tym powiedz mi w jakim kole jeste艣? Na rybacz贸wce wi臋cej jest rejestracji z Zabrza czy Bytomia ni偶 z Gliwic czy Pyskowic wi臋c nagonka na oba ostatnie ko艂a jest raczej nie trafiona.
pozdrawiam Maciek
Po pierwsze moim celem nie jest atakowanie nikogo, tym bardziej Ciebie. Odno艣nie rejestracji to SG i SGL, je艣li to ju偶 ma takie znaczenie. A wracaj膮c do ko艂a Pyskowice to raczej d艂u偶szy temat, mo偶e kiedy艣 b臋dziemy mieli okazj臋 si臋 pozna膰 i pogada膰 na ten temat, czy 偶eby nie rozmywa膰 tak bardzo tego w膮tku, mo偶na bardziej szczeg贸艂owo na privie. Po prostu napisz臋 tyle, 偶e chcia艂em co艣 i to bardzo zmieni膰, nie siedzia艂em z za艂o偶onymi r臋kami, niestety najpierw dop... nam ko艂o PZW Gliwice wraz z Katowicami, a jak uda艂o si臋 wszystko ogarnia膰 gwo藕dzia dobi艂o nam Twoje ko艂o czyli Pyskowice, w ka偶dym b膮d藕 razie nadal mamy niewyja艣nionej sprawy z tym偶e ko艂em (wiadomo o co chodzi), co niestety zmierza w kierunku prokuratury, bo na dzie艅 dzisiejszy od roku przerzucamy si臋 tylko pismami, a to co powinno do nas wr贸ci膰 do dzisiaj nie wr贸ci艂o. Tak jak pisa艂em, temat d艂ugi i niestety nieciekawy. Dodam jeszcze, 偶e "wsp贸艂pracuj膮c" z ko艂em PZW Pyskowice byli艣my jego cz艂onkami przez pewien okres...
@Zwierzu w艂a艣nie mi臋dzy innymi i o tym pisa艂em, 偶e jest tam spora prywata, a tak偶e my i ci lepsi, kt贸rym wszystko wolno. Na pocieszenie dodam, 偶e w takim wypadku jest nas przynajmniej pi臋ciu Ko艅cz膮c tak troch臋 optymistyczniej.
U偶ytkownik woytek edytowa艂 ten post 28 pa藕dziernik 2013 - 23:13
#232 OFFLINE
Napisano 29 pa藕dziernik 2013 - 17:38
To jaki macie z Pepso pomys艂 ?
#233 OFFLINE
Napisano 29 pa藕dziernik 2013 - 17:54
Zaraz za艂o偶臋 temat w dziale Cafe
#234 OFFLINE
Napisano 09 listopad 2013 - 14:02
kto gdzie dzisiaj "walczy艂" i jakie efekty?
#235 OFFLINE
Napisano 09 listopad 2013 - 14:13
Dzisiaj koz艂owa gora jedno skubni臋cie.... lipa chyba juz w tym roku odpuszcz臋 ten zbiornik
#236 OFFLINE
Napisano 09 listopad 2013 - 14:20
no s艂ysza艂em, 偶e weso艂o to tam nie ma w tym roku..
#237 OFFLINE
Napisano 09 listopad 2013 - 14:22
kto gdzie dzisiaj "walczy艂" i jakie efekty?
No co , jakie ?
Chwal si臋 swoim "komarkiem" i tymi trzydziestkami
#238 OFFLINE
Napisano 09 listopad 2013 - 14:49
Pi臋kna pogoda dzi艣 by艂a.....
#239 OFFLINE
Napisano 09 listopad 2013 - 15:14
Brantka ( Bytom ).
Pi臋kna pogoda dzi艣 by艂a.....
By艂a i si臋 sp....艂a
Rozumiem 偶e wynik贸w brak.
Ja mo偶e wyskocze w poniedzia艂ek - w ko艅cu jaki艣 dodatkowy wolny dzie艅 na ryby
#240 OFFLINE
Napisano 09 listopad 2013 - 15:19
No co , jakie ?
Chwal si臋 swoim "komarkiem" i tymi trzydziestkami
ale co si臋 mam chwali膰...no dobra...
m贸j nowy nabytek, kt贸ry nazwa艂em "komarek" a kt贸ry dzi艣 by艂 pierwszy raz nad wod膮 ochrzci艂o 43 okonie ale 偶aden 30cm nie przekroczy艂
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 2
0 u偶ytkownik贸w, 2 go艣ci, 0 anonimowych