Może mi ktoś poradzić czy Shimano Vanford 2500 nada się do łowienia gumami 5-7cm na główkach w 95% 5-7g czasami gumami 7cm na główkach 10g i małymi obrotówkami (do 6g) i woblerami do 6cm, typowo pod łowienie większych okoni/kleni na kijkach 7 i 14g? Jeżeli ktoś ma doświadczenie z poprzednim modelem czyli Stradic 2500 Ci4+ to może opisać jakie maxymalnie gramatury obsługuje stradic ci4+. Zastanawiam się ogólnie do takiego łowienia nad Vanford 2500 lub Stradic 2500 FL. Będę wdzięczy za pomoc bo już mam mętlik w głowie co wybrać :/
Zdarzalo mi sie lowic gumami w zakresie 5 -7g + 3 cale stradiciem ci4+ obrotowki no 2 - 3 i zadnych problemow nie bylo. Jednak te 90% czasu to byly gramatury 1 - 4g + max 3 cale. Lowienie w wodzie stojacej i podbijanie kijem, nie kolowrotkiem. Przelowione 3 sezony ( ok 60 wypadow) i nie widze roznicy w pracy. Przeprowadzony natomist serwis zerowy, bo moj egzemplarz byl suchy w srodku.
Kolega meczy CI4+ 3000 na warcianych rewirach zdecydowanie ciezej tj glowki do 15g + 4 cale, boleniowe woby 3 albo 4 sezon, jeszcze mu sie nie rozsypal
Osobiscie jednak do Twojego stylu pocelowalbym w FL. Wydaje sie byc bezpieczniejsza opcja, bo jednak nurt swoje robi.