WedkarzIncognito, on 12 Feb 2025 - 14:19, said:
Pisząc o wytłoczeniach mam na myśli te wytłoczenia. Szersze wytłoczenie oznacza mniej użytego materiału, a to z kolei może przełożyć się na wagę.
..png
Gwoli ścisłości, . @Krzysztof pokazał różnicę między szpulą z nowego Vanforda a Ty wstawiasz fotkę ze starego i mierzysz średnice. Moze warto by było jakiś porządek w dyskusji zachować.
Krzysztof Jeżyna, on 12 Feb 2025 - 07:46, said:
Na oryginalna 2500 nawija tak.
Dla prowokacji, czyli fotka Vanforo-Vanquisha to się postarałeś, zrób też fajną , dokładną, fotke oryginalnej szpuli.
homax, on 12 Feb 2025 - 17:49, said:
Moja waga pokazuje 0,8g różnicy.
I to jest sensowne porównanie a nie zgaduj-zgadula choć porównanie, jak widzę, starej szpuli od Vanforda vs Vanquish tez gubi sens pytania @ Krzysztofa. Od początku stawiałem na różne rodzaje linek na szpulach u @Krzysztofa.
A tak po prawdzie to ciesze sie, że kolegom nie przeszkadza zły nawój, gdy kołowrotek nie robi problemów. Merytoryczne podejście.
Mi chodziło, w całym tym zamieszaniu o to, że starszy model nawijał perfekcyjnie a nowy, mimo wielu "udoskonaleń" stracił tę cechę. I posiłkowałem się tylko owym filmikiem wstawionym tutaj.
Żeby było ciekawiej to już wcześniejsze i niższe w hierarchii (cenowej) modele też nawijały perfekcyjnie a ten jakby nie zupełnie i na razie nikt nie pokazał tutaj, że jest inaczej. Mam na myśli 2500 bo w hybrydzie, jak pokazał @Adaś, jest tak jak Shimano nasz przyzwyczaiło.
Użytkownik strary edytował ten post 12 luty 2025 - 19:20