strary, on 09 Feb 2025 - 10:31, said:
Rażąca czy nie , bez znaczenia i nie da tego się ustawić podkładkami ani niczym innym bo jest jak napisałem, nawija "na bałwanka". Na filmie widac to w kilku ujęciach.
No i po co relatywizować, że inni mają jeszcze gorzej za większą kasę? Odnoszę się do filmiku i do niczego innego.
@Adaś, faktycznie ten nawój jest ok. Może hybryda jest dopracowana perfekcyjnie a ten z filmu nie.
Edytka" nawijanie na odwal się, no sorry...
Zapytam z ciekawości, ponieważ padło stwierdzenie, że "nie da tego się ustawić podkładkami ani niczym innym". Jak rozumiem było to sprawdzone przez Ciebie osobiście w praktyce, do czego posłużyło parę modeli Vanforda FA C2000S. Było to sprawdzone osobiście czy nie? Czy ma to jakikolwiek wpływ na właściwości użytkowe? Ponieważ chciałbym uniknąć teoretyzowania, które może na pewnych użytkowników zadziałać niczym płachta na byka 😉
Oglądając materiały tego ifisha (w których łowi przy użyciu głównego bohatera tej dyskusji) nie zauważyłem, żeby ten jakże tragiczny nawój przeszkadzał mu w jakikolwiek sposób podczas wędkowania nawet w najmniejszym stopniu.
Z resztą @Valo podsumował temat nawoju jak to wypada u producenta, którego w poprzednim poście nie wymieniłem bezpośrednio i ciężko się z tym nie zgodzić, gdy w młynku za ponad dwa kółka otrzymujemy nawój jak w jakiejś bazarówce... Finalnie bałwanki, łódki itp. nawoje najwyraźniej nie mają większego znaczenia pod względem użytkowym.
Jeżeli cała ta dyskusja o bałwankowym nawój jest wyłącznie poruszona ze względu na gusta wizualne, to z mojej strony kontynuowanie tej dyskusji jest bezsensowne.
PS nawijanie na odwal się to był skrót myślowy do luźnego nawoju i był to jedynie przykład, ale już mniejsza o to 🤣
Pozdrawiam.