Łódka ok. 4 metry - zakup, opinie, porady
#941 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2020 - 21:02
- Paweł J, morales, M a r a s i 1 inna osoba lubią to
#942 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2020 - 22:56
Pływa ktoś może Iwa390 lub Mirella 390 na spalinie? Jakie wrażenia, jakość wykonania, stabilność?
Macałem tą Mirellę z Kętrzyna - papierowa. Napaliłem się na nią ale nasza miłość zakończyła się na macanku Ładna jest ale pusta w środku
- Pietruk i thug lubią to
#943 ONLINE
Napisano 02 styczeń 2020 - 23:58
. O Alfie słyszałem same pozytywy od osób które je posiadają a negatywy od ludzi co filmik widziały.
Dokładnie bawią mnie te opinie tych co po samym filmie są w stanie stwierdzić że to beeee że się buja że to wywrotne że mydelniczka i kto wie co jeszcze wymyślą.Ja mam (Alfe 3950) i jestem mega zadowolony bo w tej cenie nie dostaniesz lepszej tym bardziej z takim wyposażeniem w standardzie gdzie u innych trzeba dopłacać.Pozdrawiam tych co są na BEEEEEEEE.
- Paweł J lubi to
#944 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2020 - 08:14
Macałem tą Mirellę z Kętrzyna - papierowa. Napaliłem się na nią ale nasza miłość zakończyła się na macanku Ładna jest ale pusta w środku
wzmocniona obecnie kosztuje 4900 i to już kawął fajnej łodzi. Przepływałem cały zeszły sezon.
#945 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2020 - 08:16
Robert czy osobiście pływałeś tą łódką?
Tak. Kupiłem tutaj na forum. Po Romanie, dla mnie to ona bujała się jak sk***n.
#946 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2020 - 08:47
Pływa ktoś może Iwa390 lub Mirella 390 na spalinie? Jakie wrażenia, jakość wykonania, stabilność?
Iwą pływa kolega Góral
#947 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2020 - 10:51
A co myslicie koledzy o tych produktach ?
http://www.pegazus-b...pegazus_380.php
https://www.ebay.de/...QcAAOSwRIhcgOgd
Ja wybralem te dwie lodzie i wydaje mi sié ze sá to solidnie zbudowane jednostki i w dobrej cenie .
Czy moze mi ktos napisac o tych lodziach z wlasnego doswiadczenia .
#948 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2020 - 16:58
#949 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2020 - 21:11
Łódkę, która ma kadłub w kształcie V niestety musi bujać, do tego skośna podłoga nie jest fajna, łódka z filmu wyraźnie buja się, co by było gdyby były 2 osoby i któraś wykonała niekontrolowany ruch, poślizgnęła się? .
Bardziej stabilne są łódki mające płaski kadłub lub prawie płaski w kształcie litery W, nawet jak mają tylko 150 cm szerokości przy 4 m długości. Prosty przykład jeśli weźmiemy sześcian i kulę to który łatwiej wprawić w ruch?
Silver 405 bardzo fajny, widziałem foty na etapie projektowania ale kasa spora, dokładasz tysiaka i masz Sempera 410.
- Robert Crocker lubi to
#950 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2020 - 23:09
wzmocniona obecnie kosztuje 4900 i to już kawął fajnej łodzi. Przepływałem cały zeszły sezon.
Oglądałem ją w lipcu tego roku na podwórku producenta, kosztowała 4 400. Jak ucisnąłem burtę ręką to nie mogłem uwierzyć w to co się z nią działo. Używając niewielkiej siły wginałem burtę kilka centymetrów (!!!) do środka.
#951 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2020 - 08:56
Oglądałem ją w lipcu tego roku na podwórku producenta, kosztowała 4 400. Jak ucisnąłem burtę ręką to nie mogłem uwierzyć w to co się z nią działo. Używając niewielkiej siły wginałem burtę kilka centymetrów (!!!) do środka.
Ja mówię o opcji łodzi wzmocnionej. Mogę dać Ci namiar na znajomego co taką robił. Sam prawie taką zrobiłem.
Użytkownik Robert Crocker edytował ten post 07 styczeń 2020 - 09:40
#952 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2020 - 09:59
Ręce opadają ,, ŁODZIE WZMOCNIONE " kurde każda powinna być wzmocniona . Ludzie robiący łódki powinni pytać , chcesz solidną łódkę i robić jak się należy , albo chcesz tanią która jest bardzo słaba , a nie brać kasę jak za dobrą łódkę i nabijać w butelkę ludzi nie znających się narzeczy . Sam wygląd na zewnątrz to nie wszystko
- Radbraw lubi to
#953 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2020 - 10:01
Kto nabija ? Nie kupuj w ciemno i tyle. Pojedź, zobacz ... zdecyduj się lub nie.
#954 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2020 - 10:15
Dużo jest ludzi którzy dopiero jak za czeli pływać stwierdzili że , kupili papierową łódkę producent nie powie że jest oszczędnie zrobiona , ja przynajmniej takiego nie znam każdy swoje zachwala . Dla tego ja kupiłem LAKEFOXSA 320 taka mi pasuje do moich potrzeb , nie jest tania , ale jest bardzo solidnie zrobiona i wiem że pod silnikami się nie powigina , a można dwa na raz założyć
- bassy lubi to
#955 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2020 - 13:14
Pojechalem z kolegą da stoczni po widzianą wcześniej łódke. Akurat człowiek sprzedał ale stała kolejna w 2 częściach czyli dno osobno poklad osobno posprawdzaliśmy wszystko ok o cene się za bardzo nie targowaliśmy upust na paliwo. Po 3 miesiącach pojechał kolega i kupił łódke która nie stała na montażu tylko miała być dopiero zrobiona i chwali nam się że kupił od nas taniej o 800zl .
Po 2 latach jeden dalej pływa a drugi rozgląda się za następną.
- bassy, Radbraw i pawlo29 lubią to
#956 OFFLINE
Napisano 19 styczeń 2020 - 19:39
Łowiłem kiedyś z łódki Syriusz 3.30 m( producent ze Świdnika) na Firleju, Kunowie, Dratowie, Rogóźnie i choć to niewielkie jeziora to parę razy jak mocniej powiało a bojący nie jestem to się spociłem ze strachu. Sprzedałem krypę w cholerę Fala nawet metrowa nie była groźna . Pływał bym pewnie nią do dzisiaj ale samemu było ciężko wodować
Włodziu a możesz bardziej określić o oni mają tam dużo łodzi 3,30m
Przecież ona jest płaskodenna
#957 OFFLINE
Napisano 22 styczeń 2020 - 19:45
#958 OFFLINE
Napisano 01 luty 2020 - 22:34
#959 OFFLINE
Napisano 01 luty 2020 - 22:50
#960 OFFLINE
Napisano 28 luty 2020 - 20:48
Witam Wszystkich
Mam pytanie do użytkowników łódki Silver 445.
Związane jest z użytkowaniem - proszę o opinie na temat stabilności, jak łódka zachowuje się na większej fali, czy jedna osoba poradzi sobie z wodowaniem i wciągnięciem łódki na przyczepę, co warto domówić do podstawowego wyposażenia?
Miałem wcześniej łódkę 90 kg, stąd też te pytania.
Proszę o poradę i wskazówki.
Dziękuję Lech
Użytkownicy przeglądający ten temat: 11
0 użytkowników, 11 gości, 0 anonimowych