Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Nowości od Lowrance (2021, 2022, 2023...) Elite FS, system obrazowania Live, itd.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
456 odpowiedzi w tym temacie

#421 OFFLINE   invictus

invictus

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 54 postów
  • LokalizacjaŚroda Wlkp
  • Imię:Łukasz

Napisano 16 sierpień 2024 - 11:48

Cześć. Mam pytanko jak nazywa się i gdzie mogę kupić „przedłużkę” do przetwornika Active Target 2. Chodzi oto, że muszę za każdym razem odłączać przetwornik ze sztucą po każdym użytkowaniu i jest to uciążliwe, ciągle wpinanie tego przewodu do Black boxa. Chciałbym na stałe wpiąć przedłużkę do Black box , a na zewnątrz wpinać się tylko do gniazda przedłużki. Będę wdzięczny za podpowiedź

Użytkownik invictus edytował ten post 16 sierpień 2024 - 11:48

#422 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4810 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 16 sierpień 2024 - 17:11

Cześć. Mam pytanko jak nazywa się i gdzie mogę kupić „przedłużkę” do przetwornika Active Target 2. Chodzi oto, że muszę za każdym razem odłączać przetwornik ze sztucą po każdym użytkowaniu i jest to uciążliwe, ciągle wpinanie tego przewodu do Black boxa. Chciałbym na stałe wpiąć przedłużkę do Black box , a na zewnątrz wpinać się tylko do gniazda przedłużki. Będę wdzięczny za podpowiedź

To jest przedłużka do ATków:   # 000-16069-001 ale u nas w ofertach nie widziałem tego. 

#423 OFFLINE   invictus

invictus

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 54 postów
  • LokalizacjaŚroda Wlkp

Napisano 17 sierpień 2024 - 10:47

Dziękuję za informację. Pozdrawiam
  • Sonary i mapy lubi to

#424 OFFLINE   robert1977

robert1977

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów
  • LokalizacjaStockholm
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:Majchrowicz

Napisano 18 sierpień 2024 - 08:19

tu masz linka gdzie mozesz kupiec lowrance-extension-cable-activetarvet-10ft-3m

#425 OFFLINE   robert1977

robert1977

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów
  • LokalizacjaStockholm

Napisano 18 sierpień 2024 - 08:20

lowrance-extension-cable-activetarvet-10ft-3m

#426 OFFLINE   robert1977

robert1977

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów
  • LokalizacjaStockholm

Napisano 18 sierpień 2024 - 08:20

low000-16069-001-lowrance-activetargettrade-1039-extension-c.html

#427 OFFLINE   Przemo33

Przemo33

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 3 postów
  • LokalizacjaŁódzkie

Napisano 02 październik 2024 - 23:24

Witam wszystkich użytkowników

Jestem nowy wiec z góry przepraszam za złe zapytania

Chciałem prosić Was o pomoc w wyborze echa 

Zamierzam zmienić w końcu swoja leciwą Lowrance Elite 5 HDI na coś nowszego i teraz mam dylemat czy LOWRANCE ELITE FS9 z Active Imaging 3w1 czy GARMIN ECHOMAP ULTRA 102sv z PRZETWORNIKIEM GT56UHD-T

Po tylu latach z Elitką 5HDI jestem do tyłu z nowościami stąd moje zapytanie. Nie zamierzam rozbudowywać przynajmniej na tą chwile i potrzebuje bocznego sonaru i standardowego chirp ( dobre obrazowanie)  Zdania są podzielone wiec już głupiałem miałem zakupić FS9 ale mi namieszali z Garminem (choć Garmin dużo droższy) ze swoich ustaleń już wiem ze garmin ma 10 cali, większą rozdzielczość ale też słyszałem ze Lorek jest prostszy i bardziej pokazuje ryby.

Także jeśli znajdziecie chwile proszę Was o pomoc

Dzięki z góry

#428 OFFLINE   mariusz1976

mariusz1976

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 220 postów
  • LokalizacjaSuwalszczyzna.
  • Imię:Mariusz

Napisano 07 październik 2024 - 14:46

witajcie panowie, dawno się tu nie logowałem ale potrzebuje pomocy. kupiłem active target 2 z FS9 i mam pytanie jaki akumulator wystarczy do zasilania czarnej skrzynki a może sondę i moduł można podłączyć pod jeden akumulator?

#429 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1444 postów

Napisano 07 październik 2024 - 15:26

witajcie panowie, dawno się tu nie logowałem ale potrzebuje pomocy. kupiłem active target 2 z FS9 i mam pytanie jaki akumulator wystarczy do zasilania czarnej skrzynki a może sondę i moduł można podłączyć pod jeden akumulator?

AT 2 pobiera według specyfikacji 1,5 A na h. Elitka 2 A na godz = 3,5 A na godzinę. Żeby hulało 10 godzin potrzebujesz 35 Ah. I analogicznie w dół lub w górę. Spokojnie pod jedną baterię podłączaj obydwa ustrojstwa. 

Użytkownik rower26 edytował ten post 07 październik 2024 - 15:28

• Sonary i mapy lubi to

#430 OFFLINE   mariusz1976

mariusz1976

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 220 postów

Napisano 07 październik 2024 - 15:44

dzięki za szubką odpowiedź

#431 OFFLINE   mariusz1976

mariusz1976

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 220 postów

Napisano 08 październik 2024 - 12:59

Mam takie pytanie, czy ktoś posiada na tym forum lowrance ti FS z active target2 kupiłem taki zestaw z myślą o wymianie wyświetlacza w przyszłości i jeszcze nawet nie poskładałem tego ale ciekawi mnie jak to będzie działać

#432 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4810 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 08 październik 2024 - 14:10

Mam takie pytanie, czy ktoś posiada na tym forum lowrance ti FS z active target2 kupiłem taki zestaw z myślą o wymianie wyświetlacza w przyszłości i jeszcze nawet nie poskładałem tego ale ciekawi mnie jak to będzie działać

uzysk zasięgu względem AT1 ok 20%, zakłócenia od przetworników pawężowych, bo FSka nie ma możliwości ping sync. 

#433 OFFLINE   Artur1125

Artur1125

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 190 postów
  • Lokalizacjaśrodkowa Norwegia
  • Imię:Artur

Napisano 08 październik 2024 - 14:47

uzysk zasięgu względem AT1 ok 20%, zakłócenia od przetworników pawężowych, bo FSka nie ma możliwości ping sync.

20% więcej — ile będzie wynosił realny zasięg na 9’Fs ?????

#434 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4810 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 08 październik 2024 - 17:38

20% więcej — ile będzie wynosił realny zasięg na 9’Fs ?????

Tyle samo co na carbonie, live i pro. Ekran jedynie wyświetla a od jego wielkości zalezy wielkość detali. Siedzisz blisko przy ekranie- zobaczysz lepiej, z dala- niekoniecznie. 

#435 OFFLINE   haukii

haukii

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 28 postów
  • LokalizacjaGarwolin
  • Imię:K
  • Nazwisko:.

Napisano 08 październik 2024 - 19:20

Czy jest jakieś rozwiazanie na skaczący odczyt prędkości w HDS Live, ostatnio duzo pływałem w trollingu i odczyt skakał czasem o 1km/h a jest to irytujące. Źródło danych to GPS

#436 OFFLINE   invictus

invictus

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 54 postów
  • LokalizacjaŚroda Wlkp

Napisano 08 październik 2024 - 19:21

Użytkuję Fs9 wraz z AT2, jeszcze 2 tygodnie na 1 ekranie z przetwornikiem normalnym. Zakłócenia występują, ale pozbyłem się ich stosując sposób z poniższego filmu :
https://youtu.be/MVl...1JXLjAkNfdKrT9p

#437 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4810 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 08 październik 2024 - 20:12

Czy jest jakieś rozwiazanie na skaczący odczyt prędkości w HDS Live, ostatnio duzo pływałem w trollingu i odczyt skakał czasem o 1km/h a jest to irytujące. Źródło danych to GPS

Point1 w sieci nmea lub czujnik prędkości wiatraczkowy. 

#438 OFFLINE   haukii

haukii

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 28 postów
  • LokalizacjaGarwolin
  • Imię:K
  • Nazwisko:.

Napisano 09 październik 2024 - 19:47

Point1 w sieci nmea lub czujnik prędkości wiatraczkowy.

Czy u was na Live też tak jest, czy tylko u mnie? Byłem na północy blisko granicy z ruskimi , może władek coś grzebał przy gps

#439 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4810 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 09 październik 2024 - 21:01

Czy u was na Live też tak jest, czy tylko u mnie? Byłem na północy blisko granicy z ruskimi , może władek coś grzebał przy gps

To masz odpowiedź. Tam wszyscy wszystkich zagłuszają, nie działa czasami nawigacja samochodowa a gpsy geodezyjne z korekcją położenia ze stacji naziemnych  RTK- zamiast 5cm rozrzutu mają 50 i więcej

#440 OFFLINE   mafer

mafer

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 150 postów
  • LokalizacjaSzprotawa

Napisano 13 październik 2024 - 16:05

Prośba o radę. Kolega kompletna techniczna noga chce kupić echosondę do karpiowania. Niestety nie chce Helixa którego ja kupiłem po konsultacjach z naszym forumowym specem od echosond bo według niego za dużo w tej echosondzie do klikania. Kolega chce jak najprostszą w obsłudze i tu wybór padł na echosondy Lowrance, a konkretnie Eagle 9. Cena też oczywiście jest na + w przypadku Eagle. Czy skan boczny w orzełku jest dużo gorszy w porównaniu do Helixów ? W sieci obejrzałem kilka filmów z orzełkiem ale nie znalazłem porównawczego z Helixem. Znalazłem za to jeden Helix vs Elite FS i tu pojawia się pytanie czy Eagle ma podobny skan do Elitki FS tak abyśmy mieli z kolegą jako takie porównanie ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych