Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Rzeka Jeziorka w okolicach Warszawy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
386 odpowiedzi w tym temacie

#61 OFFLINE   _ronin

_ronin

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 614 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Jacek

Napisano 03 marzec 2009 - 20:38

Nie oczekuję dokładnych współrzędnych geograficznych ale orientacyjnych miejsc.
np. między miejscowością X a Y. Zresztą jak nie chcesz pomóc to mówi się trudno :(

#62 OFFLINE   pablom

pablom

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2024 postów
  • LokalizacjaSulejówek

Napisano 03 marzec 2009 - 20:54

masz priv

#63 OFFLINE   _ronin

_ronin

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 614 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Jacek

Napisano 03 marzec 2009 - 21:16

odp. poszła :D

#64 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 581 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Adam

Napisano 04 marzec 2009 - 20:31

Też mam ochotę się wybrać nad tą rzeczkę, ale nigdy nad nią nie byłem i nie mam pojęcia gdzie najlepiej jechać :(

#65 OFFLINE   Kubson

Kubson

Forumowicz

• Forumowicze
  • PipPip
  • 475 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 04 marzec 2009 - 21:57

Adam, następnym razem wybieram się na Jazie i Klenie, prawdopodobnie będzie to w kolejny weekend, jak coś dam znać :D

Pozdrawiam
Kuba

#66 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 581 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 marzec 2009 - 01:08

Adam, następnym razem wybieram się na Jazie i Klenie, prawdopodobnie będzie to w kolejny weekend, jak coś dam znać :D

Pozdrawiam
Kuba

W takim razie czekam z niecierpliwością

#67 OFFLINE   WoW24

WoW24

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 24 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 marzec 2009 - 12:31

Witam.

Po dwóch nie udanych próbach przechytrzenia pstrągala stwierdzam to samo co Kubson, czas zaatakować kleniki i jazie.

Oby troszkę skuteczniej niż pstrągi :mellow: .

Pozdrawiam

Łukasz

#68 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 581 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 07 marzec 2009 - 15:02

Właśnie wróciłem z małego rekonesansu nad rzeczką, niestety zero kontaktu z rybą, jakby tego było mało przedziurawiłem spodniobuty i wlała mi się do środka lodowata woda.. od razu poczułem że żyję :mellow:

#69 OFFLINE   karuzo27

karuzo27

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 208 postów
  • LokalizacjaWWA
  • Imię:Mateusz

Napisano 07 marzec 2009 - 19:43

a można wiedzieć czym obrzucałeś dziś naszą rzeczkę? Ja wybieram się jutro..mam nadzieję że wrócę cały

#70 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 581 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 07 marzec 2009 - 23:57

a można wiedzieć czym obrzucałeś dziś naszą rzeczkę? Ja wybieram się jutro..mam nadzieję że wrócę cały

simka, rzeczkę obrzucałem hornetami4cm, tiny, paproszkami i wszelkiej maści żuczkami i malutkimi woblerkami.

#71 OFFLINE   karuzo27

karuzo27

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 208 postów
  • LokalizacjaWWA
  • Imię:Mateusz

Napisano 08 marzec 2009 - 19:15

byłem dziś także na Jeziorce, jednak chcąc poznać nowe tereny pojechałem w okolice Jazgarzewa, obok Gołkowa. Był tam jakiś kościół przy drodze, obok rzeki. Nie spodziewałem się tak szybkiego nurtu i trochę się rozczarowałem, ogólnie brzydka okolica i sam odcinek rzeki też średni. Jest tam kilka ciekawych miejsc, jakieś niewielkie dorzecze ze spokojną wodą. Skończyło się jednak bez kontaktu z rybą. Obrzucałem wszystko hornetami i nic. Nawet nie wiedziałem jakiej ryby się tam spodziewać:) Następnym razem w tygodniu pojadę w okolice ujścia Jeziorki do Wisły.. tam też mnie jeszcze nigdy nie było:)

#72 OFFLINE   andrew

andrew

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 673 postów
  • LokalizacjaWies w miescie

Napisano 08 marzec 2009 - 22:41

ujscie Jeziorki w porownaniu do fotek ktore to widze to jak polskie kino :D . Nuda, nic sie nie dzieje B)
jest to mozna napisac uregulowany siurek

#73 OFFLINE   Pawel

Pawel

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 50 postów

Napisano 09 marzec 2009 - 10:49

Wszedłem sobie na stronę zarządu piaseczyńskiego koła PZW, które to koło jest gospodarzem Jeziorki na bardzo długim odcinku. Widać że Jeziorka jest rybną rzeką przynajmniej na tym odcinku o czym świadczą wyniki z zawodów spławikowych tam organizowanych. Na stronie jak się dobrze poszuka jest kilka filmików z wędkowania na Jeziorce. Dowiedziałem się również, że na temat Jeziorki będzie można niebawem więcej się do wiedzieć z tej strony, jak i na temat wędkowania na Wiśle na odcinku Konstancin - Królewski Las.

#74 OFFLINE   Olaf

Olaf

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 10 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 marzec 2009 - 15:33

W zeszłym roku pojechałem wiosną nad Jeziorkę. Rzeczka bystra, miejscami cieniutka, ale widziałem ślady bytności spławikowców: flaszki i puszki, pudełka po robakach, torby po zanęcie (zanęta na takim siurku!). Z rybą kontaktu nie miałem, ale spacer bombowy. Pojechałem drugi raz ze znajomym w górę Jeziorki, bo doszliśmy do wniosku, że będzie dziksza. Było sporo śmiechu, bo tam Jeziorkę można było przeskoczyć na jednej nodze.
W tym roku będę testował niżej.
Czy ktoś z Was miał wyniki na górnym odcinku?

#75 OFFLINE   Olaf

Olaf

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 10 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 marzec 2009 - 17:14

Tutaj są dowody mojej działalności. Czas nad rzeką: 6 godzin. Cas łowienia: 1 godzina. Pozostały czas: wydobywanie środka transportu z zalanej łąki :mellow:

Załączone pliki

#76 Guest__*

Guest__*
  • Guests

Napisano 13 marzec 2009 - 17:44

Tutaj są dowody mojej działalności. Czas nad rzeką: 6 godzin. Cas łowienia: 1 godzina. Pozostały czas: wydobywanie środka transportu z zalanej łąki :mellow:

Jak to dobrze wiedzieć, że nie jestem jedynym, któremu okolice Jeziorki wciągnęły samochód :mellow:

ps. jutro biorę wędkę i atakuję - drżyjcie ryby :D

#77 OFFLINE   WoW24

WoW24

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 24 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 marzec 2009 - 17:56

hahah

widzę ze nie tylko ja miałem problem z samochodęm nad tą rzeczką ale dzięki Kubsonowi daliśmy rade.

P.S. nie ma to jaki siła pociagowa

Pozdrawiam

Łukasz

#78 Guest__*

Guest__*
  • Guests

Napisano 14 marzec 2009 - 18:44

Witam,

Uzbrojony w lekką wędkę (5-20 gr, 240 cm) i takiż kołowotek zaatakowałem ryby z Jeziorki. W arsenale miałem lekkie woblerki (froga Dorado, pływającego originala Rapali, takie małe coś srebrnego Jaxona ze 2,5 cm suspending, 3 cm Dorado pływające) oraz twistera z 2 ogonkami a la żabka (motor oil). Wszystkie przynęty zdały egzamin z wyjątkiem Jaxona (skręcał - po próbie regulacji oczko się obluzowało i kręciło - w efekcie raz skręcał w prawo a raz w lewo - jak się akurat oczko ustawiło). Nie polecam - niby ładne, ale tandetne. Drobnej regulacji wymagała także żabka Dorado, ale potem jej praca mnie zachwyciła. Woblerek Dorado też pracował jak marzenie. Schodził bardzo głęboko i agresywnie pracował.

Za poligon posłużyła Jeziorka k. Głoskowa. Rzeczka tam jest dosyć szeroka i obecnie ma nawet do 1,5 metra głębokości. Woda całkiem czysta. Mało zaczepów i syfu. Zdjęcia nie oddają uroku tego miejsca. Wędkarza żadnego nie zauważyłem. Wzbudziłem natomiast zainteresowanie spacerowiczów. Jeden z nich twierdził, że było tu kiedyś ładne miejsce szczupakowe.

No i co ? Ano nic. Sprzęt dobrałem idealnie na Jeziorkę. Woblerki tak pracowały, że sam miałem ochotę je połknąć :D a ryby ani słychu - ani widu. Ot martwa woda. Może jeszcze za zimno a ryby pewnie wciąż stoją na zimowiskach. Jedno pewne - trochę odczekam i tam wrócę. W sumie nie mam żadnego doświadczenia na takich siurkach - może przydałby się jakiś kamuflaż i wędkowanie w pozycji klęcząco-leżącej :mellow: Obłowiłem jakieś 100 metrów. Wędkowałem krótko i dużo czasu zajęło mi regulowanie woblerków. Następnym razem zacznę w miejscu gdzie dziś skończyłem. Nos mi mówi, że przy cieplejszej porze roku tam musi być ryba.

Jak sobie patrzyłem na dosyć silny prąd wody to pomyślałem, że ta rzeczka jest idealna do zarybienia pstrągiem. Niestety coś mi się wydaję, że tamtejsze piaseczyńskie koło pzw spławikiem stoi i o pstrągu nawet nie pomyśli. A szkoda. Może by jakaś oddolna inicjatywa ? Ale byłaby radość wyciągnąć kropka. Się rozmarzyłem.

pozdro

Załączone pliki

#79 OFFLINE   Olaf

Olaf

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 10 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 14 marzec 2009 - 21:32

Czy to dzisiejsze informacje? Musiałem przełożyć mój wypad na przyszły tydzień, ale Twoja relacja nie brzmi zachęcająco...

#80 Guest__*

Guest__*
  • Guests

Napisano 15 marzec 2009 - 12:15

Pisane na gorąco kilka godzin po powrocie znad wody.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych