Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Nowy Penn Spinfisher V

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
506 odpowiedzi w tym temacie

#381 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15662 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 29 listopad 2013 - 23:45

Nie taka ciezka jesli masz inny kolowrotek z dwiema szpulkami badz 2 z jedna :) nawijasz na penna pletke pozniej pod rant zylke, przewijasz na inny kreciol nie koniecznie penna :) i na zapas tego krecka pozniej jedziesz z tym na penna i masz po rant pletke bez wyliczen :), warto kupic najtanszy kolowrotek plastic bombastic za 30zl ale z 2 duzymi szpulami by sluzyl tylko i wylacznie jako przewijak :) pzdr

Nie musisz drugiego młynka kupować. 2 Szpulki po plecionce/żyłce, kawałek śruby z nakrętkami i wkrętarka. Plecionkę + podkład na kołowrotek. Wkętarką na pierwszą szpulkę. Póżniej na drugą i z powrotem na młynek. 

#382 OFFLINE   Gofer2005

Gofer2005

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 961 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Łukasz

Napisano 01 grudzień 2013 - 22:40

No niby tak chłopaki, ale po takich manewrach to pletka będzie pewnie tak skręcona że przy zarzucie kij mi z ręki wyrwie :D

#383 OFFLINE   lenti20

lenti20

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 66 postów

Napisano 15 grudzień 2013 - 09:10

Ja swojego reklamuje.Dostał luzu na korbie i stuka.Byłem w sklepie kolega jak go zobaczył to sie zaśmiał :) .Miał tak samo i kilka dni temu odesłał swojego.Mówił że wyszła wadliwa seria i że jak odsyłał to nie był pierwszy.

#384 OFFLINE   Lucas

Lucas

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1014 postów
  • LokalizacjaDolina Środkowej Wisły
  • Nazwisko:Lucas

Napisano 15 grudzień 2013 - 09:20

lepiej nawijać na drugi młynek bo wtedy się tak nie skręca przy przewijaniu. Chłopaki jak się uda to zrobię prawdziwy test SSV. Model 4500 będzie szedł pod sumowy vertical z plecionka około 0,43 mm. Zobaczymy co jest warty ;)

#385 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Krystosiak

Napisano 17 grudzień 2013 - 21:50

zna któryś z Was ten sklep internetowy?:

http://stores.ebay.p...d=p4634.c0.m322

ma kobieta i Slammery i Spinfishery i wezmę i se kupe :)

#386 OFFLINE   payara

payara

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 93 postów
  • Imię:Robert

Napisano 17 grudzień 2013 - 22:00

zna któryś z Was ten sklep internetowy?:

http://stores.ebay.p...d=p4634.c0.m322

ma kobieta i Slammery i Spinfishery i wezmę i se kupe :)

To jest polski sklep i z tego co sie orientuję sprzedają także na Allegro...

#387 OFFLINE   czocho

czocho

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1371 postów
  • LokalizacjaBielsk Podlaski
  • Imię:Kamil

Napisano 17 grudzień 2013 - 22:03

jest też na allegro... abella7 ;)

#388 OFFLINE   pional2000

pional2000

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 87 postów

Napisano 06 luty 2014 - 01:10

Byłem krótko posiadaczem 3500. Jakieś 2-3 dni zanim go odesłałem. Był lekko używany, kupiony na Ebay. Kręcił się ciężko, żeby nie powiedzieć bardzo ciężko. Wiem podobno ten typ tak ma ale po użytkowaniu średnich modeli Shimano czy tez SPRO Blue Arc było to nie do przyjęcia. Miał też inną przypadłość. Mianowicie pręt, drut kabłąka ruszał się delikatnie od strony rolki w miejscu gdzie jest umiejscowiony. Sprawiało to lipne wrażenie dla tak podobno mocarnego sprzętu. Wrócił do właściciela. Czy tez to macie? Pytam się ponieważ mam ochotę na 4500 z racji większej szpuli (mowa o średnicy). Wędkuję w słonej wodzie.

#389 OFFLINE   Gofer2005

Gofer2005

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 961 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 06 luty 2014 - 03:50

Mój 3500 nie ma żadnych z twoich objawów, widocznie trafiłeś na jakiś bubel :(

• pional2000 lubi to

#390 OFFLINE   Zyga102

Zyga102

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 779 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 06 luty 2014 - 07:42

Sacha;

Abella7 , to jest super sklep, dobre ceny i bardzo profesjonalne podejście. Kupowałem już 2 razy i na pewno skorzystam.

Bardzo miły kontakt i wszystko ok. Nie traktujcie  tego jak reklamy..proszę !.

Użytkownik Zyga102 edytował ten post 06 luty 2014 - 18:59

#391 OFFLINE   Zyga102

Zyga102

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 779 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 08 luty 2014 - 06:17

No i skorzystałem.

Kupiłem wczoraj SSV 3500. Pracuje pięknie. Czuć moc tej maszynki.

Jest to mój drugi Penn. Mam jeszcze Atlanis 4000 (przełożenie 5;8) i pracuje leciuteńko jak zabaweczka) .

Ten jak chwilę się pokręci , również nabierze lekkości . Przełożenie 6;2 i jest super.

Żadnych luzów, otarć części pracujących. Chodzi świetnie. Wczoraj kręciłem celowo 2 godziny (przydatne przy oglądaniu telewizji...uspokaja .. :) ).

Moim skromnym zdaniem...mój drugi udany kołowrotek Penna.

• pional2000 lubi to

#392 OFFLINE   pional2000

pional2000

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 87 postów

Napisano 08 luty 2014 - 20:27

No i skorzystałem.

Kupiłem wczoraj SSV 3500. Pracuje pięknie. Czuć moc tej maszynki.

Jest to mój drugi Penn. Mam jeszcze Atlanis 4000 (przełożenie 5;8) i pracuje leciuteńko jak zabaweczka) .

Ten jak chwilę się pokręci , również nabierze lekkości . Przełożenie 6;2 i jest super.

Żadnych luzów, otarć części pracujących. Chodzi świetnie. Wczoraj kręciłem celowo 2 godziny (przydatne przy oglądaniu telewizji...uspokaja .. :) ).

Moim skromnym zdaniem...mój drugi udany kołowrotek Penna.

No po tak długich, wyczerpujących testach, godzinach nad wodą, setkach forsownych holi, moczeniu w wodzie, tarzaniu w piachu możesz być pewny, że to udany kołowrotek ;)

• Zwierzu lubi to

#393 OFFLINE   Zyga102

Zyga102

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 779 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 09 luty 2014 - 12:33

pional2000;

Po co te nadęcie i farsa.

Sprawdzonego mam Atlantisa4000 i jest to kozacki kołowrotek.

Ten , oczywiście kręciłem i sprawdzałem w domu przez 2 godziny i to chyba oczywiste , że nie wydaję końcowej oceny ale mam również skalę porównania.

Widzę , że masz gorszy dzień. Bywaj... :P

#394 OFFLINE   pional2000

pional2000

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 87 postów

Napisano 09 luty 2014 - 13:06

Kolego Zyga102 sam sobie odpowiedziałeś "Po co te nadęcie i farsa."

Rozbawił mnie szalenie Twój post, który zresztą nawet polubiłem. W moim komentarzu nie było nic obraźliwego. Odrobinę dystansu.

Dziękuję bardzo, "bywam" świetnie dzisiaj i dawno nie miałem tak dobrego dnia nawiasem mówiąc. Również dzięki Tobie. :)

#395 OFFLINE   Zyga102

Zyga102

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 779 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 09 luty 2014 - 14:09

Dobrze , masz może i rację. Mam czasem przesyt mądralińskich bez pojęcia i może dlatego tak zareagowałem.

Spoko....też Cię lubię. :)

• pional2000 lubi to

#396 OFFLINE   pional2000

pional2000

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 87 postów

Napisano 09 luty 2014 - 17:11

Wracając do Spinfishera mam ochotę na 4500, jednak po doświadczeniach z 3500 mam wątpliwości. Mam Sargusa 4000, który robi brody na plecionce niesamowite. Spinfisher którego miałem przez chwilę świetnie nawijał. Duży postęp. Obecnie użytkuję dwa Blu Arc 940 około 2 lata. Świetne kołowrotki. Jednak potrzebuję do wyważenia kija 3,0m kołowrotka o masie ok 400g. W Spinfisherze przeraża mnie ta dość ciężka praca w porównaniu do chociażby SPRO. Zastanawiam się czasem czy sam sobie nie stwarzam sztucznie problemu. Lubię SPRO na jakość nawoju i lekką pracę. Wędkuję w Morzu Północnym i nie narzekam specjalnie na owe Blue Arc. Były ze mną i na Bornholmie. Zaliczyły kilka kąpieli i działają. Czego można więcej oczekiwać od kołowrotka za ok 400PLN? Dwóch sezonów pracy w moich warunkach? Nie twierdzę jednak, że ktoś inny mógłby je zajechać w tydzień. Pozdrowienia dla Standerusa. ;) Teraz konkluzja. Po co walić w mur głową skoro mogę kupić Ryobi Arctice 5000-6000 bez obawy o lekkość pracy? Ja prawie zawsze po powrocie z ryb płuczę kołowrotek pod kranem. Czy jest sens ładować się w Spinfishera?

pozdrawiam Koleżanki i Kolegów

Użytkownik pional2000 edytował ten post 09 luty 2014 - 17:24

#397 OFFLINE   Zyga102

Zyga102

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 779 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 09 luty 2014 - 18:08

Mówisz o lekkości kręcenia. One naprawdę lekko póżniej ( po przysłowiowym ) dotarciu pracuję.

I nie porównujmy pracy kołowrotka 5;1 z takim 6,2;1 . To jednak inne przełożenia. Atlanis ma 5,8;1 i naprawdę lekko kręci.

#398 OFFLINE   pional2000

pional2000

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 87 postów

Napisano 09 luty 2014 - 18:19

Atlantisa do dziś żałuję, że nie kupiłem jak byl w promocji -50% za rogiem. Co do lekkości celowo kupiłem używany Spinfisher żeby okres rozbiegu mieć za sobą asekuracyjnie wiedząc, że jak coś to go odeśle. Tak się właśnie stało.

Użytkownik pional2000 edytował ten post 09 luty 2014 - 18:20

#399 OFFLINE   angler1212

angler1212

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 206 postów
  • LokalizacjaKrak,wawa

Napisano 09 luty 2014 - 20:54

Pewnie już gdzieś zostało wspomniane, ale to co cechuje Penna Spinfisher czy też Slammer do konkurecji to przełożenie i bebechy. Nie ważne czy mamy lekką przynetę czy też naprawdę ciężką, to podczas zwijania pracuje tak samo (czytaj: lekko kręci się podczas prowadzenia ciężkich przynęt).   

#400 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Krystosiak

Napisano 09 luty 2014 - 21:02

Sacha;

Abella7 , to jest super sklep, dobre ceny i bardzo profesjonalne podejście. Kupowałem już 2 razy i na pewno skorzystam.

Bardzo miły kontakt i wszystko ok. Nie traktujcie  tego jak reklamy..proszę !.

Zgadza się, byłem jakoś pod koniec stycznia chyba i kupiłem. A tu http://boddenangler....n-Slammer-460_1  jest za jakieś 270-280 plz + przesyłka 12 euro i nie wiem czy z rozpędu drugiego nie kupię.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych