Boleniowe
#381 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2007 - 10:22
#382 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2007 - 10:33
Na twoim miejscu skupiłbym się na przednim oczku. Na razie nie dawaj żadnego obciążenia na tył, a podnieś oczko do góry i zmniejsz ster. Przyszlifuj z obu stron po 1mm. Jeśli i to nie pomoże wtedy trzeba przesunąć obciążenie na tył lub tak jak pisze Szpiegu daj srucinkę na tył(podklej). Nie rób wszystkiego na raz!Witam,
No i już po pierwszych testach. Z 5 sztuk 3 chodzą jak dla bardzo fajnie. To opinia także Tommka, no bo ja moge być oczywiście w tej kwestii nieobiektywny.
Dwa czekają na przeróbki. Super sprawa z tymi woblerkami. Kwestia sterów, obciążenia. Rewelacja, choć jestem na początku drogi
Jak się kiedyś spotkamy, to chętnie posłuchałbym Waszej opinii na ich temat. Tym bardziej, że do tego czasu postaram się skopiować je w nastu egzemplarzach. Właściwie to poza boleniami, moglibyście powiedzieć mi o nich najwięcej
Jedno pytanie - chciałbym w jednym nieco przygasić machanie ogonkiem. Jeśli chciałbym podziałać obciążeniem, to rozumiem, że niewielka w śrucinka w dupkę Jeden z wobków co jakiś czas fajnie zamiata w prawo lub lewo...
#383 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2007 - 10:39
Jak rozumiem, z tej korespondencji, Wasz, boleniarzy, problem, to zgasić pracę ogonka (zamiatanie) a zostawić takie jak pisze Robert. Bo z tym zamiataniem, to czułem, że jest coś nie tak, bo chyba zbyt łatwo udało mi się zrobić woblery. Dziękuję za rady!
#384 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2007 - 11:24
Jak rozumiem, z tej korespondencji, Wasz, boleniarzy, problem, to zgasić pracę ogonka (zamiatanie)
jezeli ma byc to wobler na wisle to tak u mnie na odrze jest inna bajka
#385 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2007 - 16:14
- szumek lubi to
#386 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2007 - 16:27
#387 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2007 - 17:10
Muszę przyznać, że taki kształt steru zasugerował mi Szpiegu na zeszłorocznym zlocie i jak na razie się sprawdza.
#388 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2007 - 18:59
Ja aktualnie łowię najwięcej ryb na Gussmana który jak na swoją minimalną wagę płynie prosto. Rzuca się nim koszmarnie bo leci gdzie chce ale jest łowny Wczoraj po braniu bolka wyleciał mu ster i z braku materiału dałem mu ster krótki ale szeroki. Po tym zabiegu opór spad mu tak bardzo, że jest prawie niewyczuwalny (przy prowadzeniu pod prąd)
Ja mam 2 gusmany ale jestem całkowice do nich nieprzekonany, wogóle nie mają pracy, kompletnie zero odchyłów.
Co innego Wobi te mi się bardziej podobają, ładnie lusterkują i się sprawdzają na moich wodach.
#389 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2007 - 19:07
Ja aktualnie łowię najwięcej ryb na Gussmana który jak na swoją minimalną wagę płynie prosto. Rzuca się nim koszmarnie bo leci gdzie chce ale jest łowny Wczoraj po braniu bolka wyleciał mu ster i z braku materiału dałem mu ster krótki ale szeroki. Po tym zabiegu opór spad mu tak bardzo, że jest prawie niewyczuwalny (przy prowadzeniu pod prąd)
[/quote]
Ja mam 2 gusmany ale jestem całkowice do nich nieprzekonany, wogóle nie mają pracy, kompletnie zero odchyłów.
Co innego Wobi te mi się bardziej podobają, ładnie lusterkują i się sprawdzają na moich wodach.
[/quote]
są gusta i guściki bolenie i bolenie wszędzie jest inaczej i to jest najfajniejsze mnie osobiście wobi nie leżały wiec dostałe je mój kolega a co z nimi robi to nie wiem
#390 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2007 - 19:18
Mnie leżały - w pudełku dopuki sterów nie zmieniłemmnie osobiście wobi nie leżały wiec dostałe je mój kolega a co z nimi robi to nie wiem
#391 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2007 - 19:40
#392 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2007 - 19:58
#393 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2007 - 20:08
#394 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2007 - 20:15
#395 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2007 - 21:22
#396 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2007 - 21:58
No to wrzuciłeś Szpiegu ciekawy temat. Mleczko jest niby podobny do Gussmana bo to podobna szkoła mini drgań. Ma jednak inny kształć a zwłaszcza oś obrotu, totalnie u góry. Ja przy szczerych chęciach nie złowiłem na Mleczkę ani sztuki i nie pomogły przeróbki steru i sztuki z oczkiem. Szkoda, bo Gussman mi się rozlatuje
Mam takie :
wogóle nie pracują, jak je przerobić ? Dać troszkę większy ster ?
#397 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2007 - 22:13
No to wrzuciłeś Szpiegu ciekawy temat. Mleczko jest niby podobny do Gussmana bo to podobna szkoła mini drgań. Ma jednak inny kształć a zwłaszcza oś obrotu, totalnie u góry. Ja przy szczerych chęciach nie złowiłem na Mleczkę ani sztuki i nie pomogły przeróbki steru i sztuki z oczkiem. Szkoda, bo Gussman mi się rozlatuje
[/quote]
Mam takie :
[/quote]
najlepszym przerobieniem bedzie wyslanie ich do staszowa hahaha tam bolki sie na nie jeszcze nabieraja
#398 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2007 - 22:21
[/quote]
Mam takie :
[/quote]
najlepszym przerobieniem bedzie wyslanie ich do staszowa hahaha tam bolki sie na nie jeszcze nabieraja
[/quote]
a jaki to adres mają dokładnie w tym Staszowie ?
#399 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2007 - 22:27
#400 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2007 - 22:36
[/quote]
Mam takie :
[/quote]
[/quote]
Aaa u Mnie tez sie jeszcze na nie nabieraja i to nawet bardzo czesto, lecz z troszeczke wiekszym sterem niz w orginale
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych