Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
AUTORSKI

Mnie też ta choroba dotknęła

autorski-rb

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1333 odpowiedzi w tym temacie

#941 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 16 listopad 2015 - 19:14

Po pierwsze jestem zły na Ciebie, wiesz za co, miałeś siedzieć na dupie :D .

Wreszcie widzę kijek dla siebie (normalna rękojeść) :) .Co ja słyszę 3,2m i 8 przelotek + top? Coś jak mój uncjowy CD 2,75m wykonany na 7+top.

#942 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 16 listopad 2015 - 19:38

Tak Józek klasyka :)  klasyczny Design i klasyczny spacing :) tylko stożek jakby szybszy (szybciej schodzący 25 ,16, 10 ) Choker 7 wszystko na KL + tunel .Jako że łowię na plećki chciałem wędkę rozmiękczyć , zresztą przy tak wspaniale pracującym blanku nie gra to aż tak dużej  roli :) Ważne aby ryby nie "odbijały" się od wędki . Ten blank kosztuje sporo "eurósów" ale po pierwszym dniu mogę stwierdzić że wart jet każdego wydanego euro .

Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 16 listopad 2015 - 19:42

#943 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 16 listopad 2015 - 19:57

Artur czyli moje słowa się potwierdzają Gary dziadostwa nie produkuje :) . 

#944 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 16 listopad 2015 - 20:11

To prawda Józek , do tego blanku przekonywał mnie  Arek oraz Ty , więc nie miałem żadnych wątpliwości .Teraz jestem mega zadowolony :)

• Jozi lubi to

#945 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9559 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 16 listopad 2015 - 20:19

Dzisiaj przetestowałem moją nową trociówkę NFC i pomimo tego że łupem padła tylko jedna malutka trotka około 40 cm to jestem bardzo zadowolony z testów wędki. Wędka jest czuła , praktycznie każde przyhaczenie trawy było bardzo wyczuwalne , branie trotki to walnięcie , chociaż zdecydowała się walnąć dopiero za trzecim razem , wcześniej podskubując blachę :).Zasięg rzutu niebotyczny i tu też jestem pozytywnie zaskoczony bo na plećce Varivasa 1.2 PE  do ściągnięcia przynęty np. 20g Falkfish/Witch  potrzebowałem średnio 92 -98 obrotów korbką a więc grubo ponad 80 metrów.Wędka rzuca częścią szczytową  i praktycznie ładuje się do złącza .Testowałem tylko lekkie blinkery bo miejsce w którym łowiliśmy było płytkie i trochę zarośnięte trawą , więc połowy cięższą blachą byłyby nieporozumieniem. Trotka uruchomiła jednak część dolną , więc jak będzie poważniejszy zawodnik to nie będzie problemu z płynną amortyzacją . Zacięcie też szybkie i przenikliwe ponieważ zauważyłem że wcale nie taska subtelna szczytówka zaczyna pracę od 20 cm i przy zacięciu jest duża jej bezwładność a potem siła gwałtownie narasta  , poza tym to jednak 3,20 m a więc spora dźwignia. Połowiłem dzisiaj przeszło prawie osiem godzin i przyznam że nie odczułem żadnego zmęczenia a to dzięki długiej rękojeści którą można włożyć pod pachę i sobie prowadzić blachę .Rzuty bez wysiłkowe , przyjemne i każdy rzut ponad 80 m to istna celebra , ogólnie wędka na 5+ w skali 0-5 :) Banan na twarzy nie znikał pomimo miernej współpracy ze strony ryb :) "Mój" system osiem + top zdał egzamin i nie będę wędki przezbrajał.

A straszyłem gdzieś tam, wcześniej, że długi dolnik tylko komfortu doda  ;)

PS.

Klasyka w pięknym stylu. Najfajniejszy uchwyt jaki znam

Użytkownik popper edytował ten post 16 listopad 2015 - 20:21

• mrWhite7 lubi to

#946 OFFLINE   TomekSudety

TomekSudety

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1035 postów
  • LokalizacjaSudety / Kotlina Kłodzka
  • Imię:Tomek

Napisano 17 listopad 2015 - 07:11

Po prostu śliczna, mój styl. Cieszę się, że są jeszcze tacy, którzy wiedzą gdzie i chcą wepchać kawałek drewna .... :P

Użytkownik SandaczSudety edytował ten post 17 listopad 2015 - 07:11

#947 OFFLINE   Rebel64

Rebel64

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1400 postów
  • LokalizacjaStolica
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Nicki

Napisano 17 listopad 2015 - 10:27

Czesc. W odkupinym od M.Kochanskiego Garbolino 3m. zmienilem set przelotek z 6szt na 8szt bo nie moglem patrzec na takie zbrojenie i dostalem opie..ol ze zepsulem wlasciwosci rzutowe kija

#948 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 17 listopad 2015 - 18:42

Czesc. W odkupinym od M.Kochanskiego Garbolino 3m. zmienilem set przelotek z 6szt na 8szt bo nie moglem patrzec na takie zbrojenie i dostalem opie..ol ze zepsulem wlasciwosci rzutowe kija

Z ciekawości spytam ,jak jest rzeczywiście ? Musiałeś przecież porzucać trochę z 6cioma sztukami zanim wymieniłeś na osiem . Z tymi właściwościami rzutowymi to trzeba ostrożnie bo jak wymieniłeś na osiem cięższych i większych to mogło rzeczywiście pogorszyć sprawę :) ale jak zrobiłeś wszystko poprawnie to raczej powinno być lepiej .

Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 17 listopad 2015 - 18:43

• Jozi lubi to

#949 OFFLINE   Robas

Robas

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2120 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Robert

Napisano 17 listopad 2015 - 20:28

mam pytanie do Ciebie Artur , napisałeś że usuwasz stare omotki nylonowe i nie ma po tym śladu na lakierowanym blanku , mógłbyś napisać jak to robisz  , zastanawiam sie nad przeróbką elitki  , na poprzednim blanku przy zmianie omotek niestety lakier zszedł z blanku razem z omotką 

#950 OFFLINE   Pumba

Pumba

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2558 postów
  • LokalizacjaGdynia / Tobołowo
  • Imię:Łukasz

Napisano 17 listopad 2015 - 21:27

mam pytanie do Ciebie Artur , napisałeś że usuwasz stare omotki nylonowe i nie ma po tym śladu na lakierowanym blanku , mógłbyś napisać jak to robisz  , zastanawiam sie nad przeróbką elitki  , na poprzednim blanku przy zmianie omotek niestety lakier zszedł z blanku razem z omotką 

Mnie też to interesuje, stoję przed przezbrojeniem fajnego blanku który jest lakierowany ale omotki schodzą razem z oryginalną powłoką. Chętnie poznałbym jakiś trik jak tego uniknąć.

Użytkownik Pumba edytował ten post 17 listopad 2015 - 21:28

#951 OFFLINE   Rebel64

Rebel64

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1400 postów
  • LokalizacjaStolica
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Nicki

Napisano 17 listopad 2015 - 22:54

Zdarzenie z wymiana przelotek to temat z przed 15 lat i nie bardzo pamietam czy okazalo sie lepiej czy gorzej, ale Garbolino jeszcze mam

#952 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 17 listopad 2015 - 23:24

NFC nie jest blankiem lakierowanym , nawet bezbarwnym lakierem , jest to szlifowany goły blank .Nie kładłem tipettu dlatego że zawsze przy wymianie przelotek zawsze coś zostaje po tipecie  i potem ciężej schodzi dlatego że  metalic nie przesiąka . Nieraz nawet na lakierowanym blanku  omotki z nylonu po lekkim podgrzaniu i umiejętnym podcięciu schodziły nie zostawiając nawet śladu ( Talony i Lamiglasy mają taką właściwość) z Elitkami sprawa ma się inaczej i nie radzę zmieniać przelotek bo odchodzi oliwkowy lakier z blanku.Ktoś mi mówił że po zdarciu lakieru z Elitki zmienia się charakter kija ( i to ponoć znacznie) dlatego mojego wstępnie chciałem przerobić , jednak nie zdecydowałem się na ten krok .Po sezonie pewnie powędruje na giełdę a ja sprawie sobie nowy blank i uzbroję na nowo już w Torzitte :)

• Jozi lubi to

#953 OFFLINE   Robas

Robas

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2120 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Robert

Napisano 18 listopad 2015 - 07:27

no to wszystko jasne :) , myślałem że jest jakiś fajny myk na to

#954 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 21 listopad 2015 - 11:02

Moja Eltka skończona ,niestety wydarzyła się katastrofa i fabryczna nalepka uległa uszkodzeniu więc musiałem się posiłkować opisem ręcznym . Kij jest "prawie" gotowy ,muszę tylko poprawić lakier przy jednej z przelotek i troszkę kij "wypicować" ale dużo już się nie zmieni ,więc postanowiłem wstawić to co jest .Chociaż fotografem nie jestem ale myślę że można zobaczyć troszkę więcej szczegółów niż na zdjęciach forumowicza w wątku Pracowni pana Kawalca :) Elitka dostała swoją nazwę i nie wątpię że na nią uczciwie zapracuje :) Wniosła na wagę 136g co uważam za raczej średni wynik

cb70db052ece37ab.jpg93b0b52f355c5038.jpg1b943631b6ac1105.jpg

bb7779e2f52ef02f.jpg52dd6199bc035721.jpg7ffaeaa4a1a9b634.jpgd4943e34f07274bd.jpgc84c281e6310b420.jpg3bc386584abf17bb.jpgc1a52cd207bc96ce.jpg32a93dd1065d86fe.jpg1b943631b6ac1105.jpg

b4bacded5575410c.jpg

1abe37ff6ff56922.jpg

Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 21 listopad 2015 - 11:19

#955 OFFLINE   Del Toro

Del Toro

Ekspert

• Moderatorzy
  • 8027 postów
  • LokalizacjaLondyn, UK

Napisano 21 listopad 2015 - 11:47

Zajebiscie :) I co chcesz od napisu? Ladnie opisane :)

• gulf, mrWhite7 i JanuszD lubią to

#956 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 21 listopad 2015 - 12:00

Zajebiscie :) I co chcesz od napisu? Ladnie opisane :)

dzięki ale wiesz że wolę nalepki

#957 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5374 postów
  • LokalizacjaDusseldorf
  • Imię:Arek
  • Nazwisko:Wałęga

Napisano 21 listopad 2015 - 12:03

Opis jak najbardziej ok  :)

Fajnie, że omotki nie są zielone  :lol:  :lol:  :lol:

podoba mi się :)

• mrWhite7 lubi to

#958 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 21 listopad 2015 - 12:08

Opis jak najbardziej ok  :)

Fajnie, że omotki nie są zielone  :lol:  :lol:  :lol:

podoba mi się :)

Chyba udało się uniknąć pisma ja to nazywam "wypociny małego Kazia" :) czyli kulfonów rodem z piątej A :) Nalepki jednak dają większy komfort :)

#959 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5374 postów
  • LokalizacjaDusseldorf
  • Imię:Arek
  • Nazwisko:Wałęga

Napisano 21 listopad 2015 - 13:13

Kulfony można znaleźć w innych wątkach RB  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

• mrWhite7 lubi to

#960 OFFLINE   Apioo

Apioo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1229 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 21 listopad 2015 - 13:39

Spokojnie możesz przejść na opisy odręczne :)

• mrWhite7 lubi to

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych