Aha, czyli standard, juz myslalem ze jakies specyficzne rozwiazanie wykombinowali w tym uchwycie Dziek!
#1041 OFFLINE
Napisano 07 lipiec 2016 - 10:07
#1042 OFFLINE
Napisano 10 lipiec 2016 - 14:31
Phenix skończony i wyszedł po japońsku "jako tako" Mam zastrzeżenia do wyglądu napisów ale pewnych spraw nie przeskoczę . Zrobiłem porównanie z prawie identyczną wędką St.Croix 17 lb 8'6" ft i zamieszczę porównanie, ale potrzebuję troszkę czasu
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 10 lipiec 2016 - 14:34
- Robas, gulf, Apioo i 3 innych osób lubią to
#1043 OFFLINE
Napisano 10 lipiec 2016 - 14:48
Phenix 17 lb 8'8" ugięcie przy ciężarze ca.800 g
St.Croix LE 17lb 8'6" ugięcie przy ciężarze ca 800g
Nałożyłem zdjęcia na siebie i ciekawostka
- Friko, popper, pietrus i 9 innych osób lubią to
#1044 OFFLINE
Napisano 10 lipiec 2016 - 14:53
Dla tych którzy chcą lepiej wiedzieć zamieszczę jeszcze coś takiego
St.Croix 17 lb 8'6" ugięcie
Phenix Black Chrome 17 lb 8'8" ugięcie
Dodam tylko że ujęcia do .gif wykonywałem w identycznych warunkach dodając w każdym ujęciu dokładnie takie same obciążenia a więc całość doświadczenia jest bardzo wiarygodna
- Friko, Artech, pietrus i 16 innych osób lubią to
#1045 ONLINE
Napisano 10 lipiec 2016 - 15:10
Fajna prezentacja . Cóż powiedzieć. Przegięcie, w każdą stronę, zwykle dobremu nie służy.
Osobiście wybrałbym Elitkę. Ale, to sprawa bardzo indywiduala.
- mrWhite7 lubi to
#1046 OFFLINE
Napisano 10 lipiec 2016 - 18:43
W ten sposob rzeczywiscie mozna duzo powiedziec i porownac blanki
- mrWhite7 lubi to
#1047 OFFLINE
Napisano 10 lipiec 2016 - 19:01
Zawsze wychodzę z założenia że parę zdjęć opowie więcej niż 1000 słów , poza tym zdjęcia są bezstronne i każdy wyciągnie sobie wnioski z tego co widzi a nie z nieraz mętnych przekazów pisemnych . Prezentacje można zrobić jeszcze dokładniej np.dłuższy czas pomiędzy ujęciami czy też dokładniej ustawić aparat oraz oświetlenie ale nakładając zdjęcia na siebie proszę porównać charakterystyczne punkty (np.zabrudzenia na ścianie czy też uchwyty kołowrotka,itp) pokrywają się w 100% co świadczy o tym że oddają bardzo dokładnie porównanie wirtualne ugięć obu blanków. Nawet dodawanie poszczególnych ciężarków dokonywałem w tej samej kolejności nie mówiąc już o tym że były te same dla każdego blanku.Dzięki za miłe słowa i będę wstawiał dalej takie różne porównania ,czy też prezentacje bo to wszystko przecież jest dla nas
- Friko, Jozi i trout master lubią to
#1048 OFFLINE
Napisano 10 lipiec 2016 - 20:59
Piekny kijek jak zwykle pierwsza klasa No i super prezentacja ugiecia
- mrWhite7 lubi to
#1049 OFFLINE
Napisano 10 lipiec 2016 - 21:30
Kawał solidnej roboty Artur,- BRAWO !!!!
- jersey i mrWhite7 lubią to
#1050 OFFLINE
Napisano 10 lipiec 2016 - 23:55
Kawał solidnej roboty Artur,- BRAWO !!!!
Dzięki Arek .W naszej rozmowie telefonicznej mówiłem ci o tym że w Phenixie Black Chrome po lekkim ugięciu na 70 - 90 cm szczytówki następuje gwałtowny przyrost mocy a St.Croix jednostajnie ugina się dalej .Miałem rację bo nakładając na siebie obie animacje od trzeciej klatki co odpowiada przyłożenie 240 g dla każdego blanku Phenix "sztywnieje" a St.Croix gnie się dalej i jest to obrazowo pokazane na animacji poniżej .Zrobiłem ją specjalnie dla Ciebie bo czekasz z utęsknieniem na swojego BC i przez nałożenie obu animacji można dokładnie zrozumieć pracę obu blanków .Niestety nie dało się uniknąć cieni na fotach spowodowanych nieprawidłowym oświetleniem. Zwolniłem też szybkość klatek aby dokładniej się temu przyjrzeć. Ewidentnie widać różnicę mocy jak siła przyrasta na korzyść Phenixa a więc Phenix jest blankiem mocniejszym oraz bardziej szczytowym.
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 11 lipiec 2016 - 00:06
- Friko, popper, pietrus i 8 innych osób lubią to
#1051 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2016 - 22:29
rewelacyjny pomysł na porównanie!
#1052 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2016 - 10:56
Dokładnie, trudno o coś lepszego. Ja np. gołym okiem widzę że tych dwóch kijów zdecydowanie wybrałbym St.Croix bo nie lubię wędek które zbyt wysoko "kołczeją" - kiepsko się nimi holuje. No ale to ja, a ktoś inny może własnie szuka takiej wędki. Świetna sprawa.
- popper i Jozi lubią to
#1053 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2016 - 15:54
Super animacja , bardzo fajnie widac roznice w ugieciu,pracy blankow.
#1054 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2016 - 17:49
Nowy zacny blank i nowy ,stary pomysł na wykonanie kija , chodzi o o blank St.Croix 9'6" ft 1/2-2 oz i 12-25 lb który niedawno zawitał do mnie .To na razie przymiarka bo oprócz korka fore i rear oraz pierścienia Matagi w fore wszystko zostanie wykonane na innych elementach czyli nowym uchwycie Restafinna i zamiast korkogumowego kapsla będzie podobny ze stabilizowanego drewienka made @ark70 ale pomysł na kij oraz jego wygląd tak bardzo się już nie zmienią . Będzie to wyglądało mniej więcej tak :
,
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 24 lipiec 2016 - 17:53
- Friko, pietrus, Jozi i 3 innych osób lubią to
#1055 OFFLINE
Napisano 30 lipiec 2016 - 08:20
Pierścień dałbym nieco szerszy Arturze, ten trochę ginie przy wielkości dupki.
- popper, Hubertus, skalek-77 i 1 inna osoba lubią to
#1056 OFFLINE
Napisano 30 lipiec 2016 - 15:24
Artur to jest tylko przymiarka na zapasowych częściach , bo dupkę oraz pierścień liczę na to że ty zrobisz .Kształt dupki też będzie nieco inny ale to dopiero jak przyjedziesz z targów .Myślę że pierścień o szerokości 3-4 mm w zupełności wystarczy .
#1057 OFFLINE
Napisano 31 lipiec 2016 - 02:28
... wszystko zostanie wykonane na innych elementach czyli nowym uchwycie Restafinna...
Rozni sie czyms ten nowy uchwyt od starego? Jak bedziesz go mial to wstaw pare zdjec jak to wyglada
#1058 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2016 - 12:32
Artur, dostales moze juz ten nowy uchwyt rastka?
#1059 OFFLINE
Napisano 10 sierpień 2016 - 17:48
Nowy uchwyt dostałem ale w sensie że jest to nowy (jeszcze nie obrobiony) a nie uchwyt który jest na zdjęciu czyli tak na prawdę niczym się nie różni od starego .Chodziło mi raczej o zasygnalizowanie że będzie się nico różnił ze względu na kolor omotek przy uchwyci,e ale chyba zostawię te czarne ze srebrnym tipetem .
- Del Toro lubi to
#1060 OFFLINE
Napisano 10 sierpień 2016 - 19:56
hehehe a juz myslalem ze rastek nowy model uchwytu wypuscil
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||