Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Celebryci wędkarscy a przepisy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
243 odpowiedzi w tym temacie

#61 OFFLINE   kleniu25

kleniu25

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 207 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 30 maj 2021 - 10:56

Jakiś czas temu złamałem nogę i miałem sporo wolnego czasu. Przeglądając YT natrafiłem na wiele rzeczy.

Zgodzę się z przedmówcami, że nie można wszystkich wrzucać do jednego worka, ale Ci jak ktoś to określił "wędkarscy celebryci " to moim zdaniem jedna wielka porażka. 

Niektóre te filmy to jedna wielka reklama różnego badziewia, albo na siłę wciskanie tego co promują za kasę.

Natrafiałem na różne kanały i pewnych osób nie mogę znieść.

Przykład: FWA czy jak on tam się nazywa. Od samego początku, to jego "cześć" itd. Tego nie idzie znieść. Sposobu bycia, ciągle się sztucznie śmieje jak głupi do sera. Merytoryki żadnej, każda ryba wypchnięta metr przed obiektyw. Kto to ogląda?

Pleciona i jego pracownicy. Serio bym zrobił tam badanie alkomatem albo narkotesty, bo nie wierzę, że tam jest wszystko ok z tymi ludźmi. Te krzyki na łódce, łamanie wędek, rzucanie ryb na pokład, podnoszenie ich na kiju do góry byle zgadzały się łapki. Chore. Rzuciło mi się w oczy, że często wędki są w folii, więc pewnie katują ten sprzęt a potem na półkę do sklepu.

Miałem NIE"przyjemność" widzieć nawet jakieś transmisje live. Te pytania, to wszystko, to serio chyba większość, to dzieciaki. Nie wierzę, że ktoś chociaż trochę rozgarniety pytałby o takie pierdoły. 

Sebastian Kowalczyk. Niedługo otworzę lodówkę czy torbę z przynetami i on wyskoczy. Masakra, jak można się tak promować i sprzedawać. Trafiłem na film gdzie przepraszał za jakieś wędkowanie w miejscu czy czasie gdzie nie wolno było. Przeprosiny? hmm... bo ktoś go widział? W innym wypadku nie byłoby tematu. Takich rzeczy jest mnóstwo, a głowę popiołem wtedy gdy jest wtopa.

Teraz już bez nazwisk, ale jak mieszkałem jeszcze nad pomorską rzeką, to tego się nie da opisać. Celebryci z gazet. Wszyscy pewnie kojarzyli by te nazwiska, Panowie redaktorzy, autorzy książek. Ile razy to nic nie łowili, robili zdjęcia nie ze swoimi rybami i na okładki. Na pomorzu jeszcze kilka lat temu to była norma. Sposób zachowania, też pozostawiał wiele do życzenia. Teraz wielcy Panowie i uczą zasad na YT. Śmiać mi się chce. W kiepską stronę to idzie. Oczywiście można się ze mną nie zgodzić. Każdy ma prawo. 

Ale większość chamstwa, syfu nad wodą zostawiają te pseudo gwiazdy z gazet i yt.  A to darcie pysków na pół jeziora, tak pysków, bo inaczej nie można tego nazwać jest masakryczne. Nawet dzieciaki po złowieniu fajnej ryby się tak nie wydzierają jak te gwiazdeczki byle na filmie to jakoś wyglądało. 

Mój wpis nie ma na celu obrażanie kogokolwiek, ale nie idzie znieść takich osób. To idzie w naprawdę złą stronę. Podałem przykłady, ale tego jest zdecydowanie więcej.

Są oczywiście też kanały, które naprawdę przyjemnie się ogląda. Ktoś podał przykład Kamila Walickiego. Porównajcie filmy jego chociażby z tymi przeze mnie wymienionymi. 

Oni się zachowują często gorzej niż jakby mieli po 10-15lat. Ale trafiają do takiej samej grupy wiekowej odbiorców i są szczęśliwi. 

Z kanałów nie spiningowych polecam Kacpra Góreckiego. Skromność, kultura i naprawdę fajnie można na to popatrzeć.

Dobrze, że noga się zrosła już jakiś czas temu i nie patrzę na YT, a mogę spędzać czas nad wodą.

Użytkownik kleniu25 edytował ten post 30 maj 2021 - 10:58

#62 OFFLINE   miramar69

miramar69

jadę na ryby i nie będzie mnie trochę , trzeba odpocząć od

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4978 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ
  • Imię:MARIUSZ

Napisano 30 maj 2021 - 14:25

samo sedno ... 

• TomekSudety i grzegorzyk lubią to

#63 OFFLINE   mirkor

mirkor

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 201 postów
  • LokalizacjaŚląsk
  • Imię:Mirek

Napisano 30 maj 2021 - 17:36

Widzę, że dla poniektórych bycie w jakimś stopniu kreatywnym może być solą w oku.

A już zarabianie na swoim hobby zasługuje na największą pogardę.

• Biesan i Framuga lubią to

#64 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1070 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 30 maj 2021 - 18:01

Bycie kreatywnym i zarabianie na swoim hobby nie zasługuje w żadnym razie na pogardę. Na konstruktywną krytykę zasługuje w tym wypadku styl, w jakim jest to robione. Podobnie skutki, jakie te działania wywołują. Można z klasą i pożytecznie, ale jak widać, trzeba do tego podejść z inną mentalnością i odrobiną wysiłku, oraz wyczucia tematu.

#65 OFFLINE   miramar69

miramar69

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4978 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ

Napisano 30 maj 2021 - 20:16

i tu też samo sedno .... :good:

• Robert Dorado i ezehiel lubią to

#66 OFFLINE   Marcin Rafalski

Marcin Rafalski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 753 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 30 maj 2021 - 20:45

Cóż, ten trend  wydaje sie być ogólny i dotyczy wszystkich mediów. Można zastosować, nieco zmienione, prawo Kopernika-Greshama. Z szeroko rozumianą kulturą jak z pieniądzem, gorsza wypiera lepszą. N.B. chyba juz Putrament miał podobny pasus w którymś z opowiadań wędkarskich. 

Użytkownik Marcin Rafalski edytował ten post 30 maj 2021 - 20:46

• Friko, coma i SID lubią to

#67 OFFLINE   francisco scaramanga

francisco scaramanga

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1245 postów

Napisano 31 maj 2021 - 06:33

Ok Panowie, a gdzie wpisy od naszych (fb-owych, youtube-owych gwiazdorów)

Ponoć jak uderzy się w stół nożyce powinny się odezwać....
  • md30 lubi to

#68 OFFLINE   scOOtt

scOOtt

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 815 postów
  • LokalizacjaLubin
  • Imię:Łukasz

Napisano 31 maj 2021 - 06:51

Panowie Rex Hunt to był gość. Te jego u huu hu hu hu, buźka i do wody :)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
  • chulo lubi to

#69 OFFLINE   miramar69

miramar69

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4978 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ

Napisano 31 maj 2021 - 06:58

Mają na to wszystko ....
Ich interesuje tylko "łapka w górę"...

#70 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18685 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 31 maj 2021 - 07:16

...albo w dół, podobno jeśli chodzi o kase nie ma różnicy... źle czy dobrze, byle były wyświetlenia i kliki 

• TATA MAKSA, ASAPfishing i SID lubią to

#71 ONLINE   Pickerel

Pickerel

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1205 postów
  • Imię:Wojtek

Napisano 31 maj 2021 - 07:42

Widzę, że dla poniektórych bycie w jakimś stopniu kreatywnym może być solą w oku.
A już zarabianie na swoim hobby zasługuje na największą pogardę.

Ewidentnie nic z tego nie zrozumiałeś albo co gorsze takie zachowanie nad wodą Ci odpowiada. Tak czy inaczej, słabo.
  • coma, SID i md30 lubią to

#72 OFFLINE   Michalgst

Michalgst

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 27 postów

Napisano 31 maj 2021 - 08:57

Dobrze ze natrafiłem na ten temat, bo już myślałem, ze tylko ja mam takie opinie o tych pseudo-celebrytach których się oglądać po prostu nie da. Jakiś czas temu nie było czegoś takiego, chociażby nie w takim stopniu jak teraz... Nie zapominajmy jedna, ze pośród tego wszystkiego są kanały z ciekawymi materiałami(Smółek, czy kolega Marcin Gero), nie strikte reklamy średnich produktów uważane przez "znafców" za topowe produkty.  

• Michuspinn lubi to

#73 OFFLINE   Krzysiu

Krzysiu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 674 postów

Napisano 31 maj 2021 - 09:48

Ciesz się ze jakaś cześć kolegów z forum podziela moje zdanie bo już się bałem ze może ze mną jest coś nie tak i jak na swój nie do końca podeszły wiek po prostu zgorzkniałem do cna .

#74 OFFLINE   Lokityrem

Lokityrem

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 116 postów

Napisano 06 czerwiec 2021 - 03:29

Ryba złowiona 2:20.wypuszczona  po długim holu, ponad 2 minuty później. Brandzlowanko przed obiektywem rzecz święta....

#75 OFFLINE   Jar1808

Jar1808

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 90 postów
  • LokalizacjaBraniewo
  • Imię:Jarek

Napisano 06 czerwiec 2021 - 12:32

Ja oprócz wyżej wymienionych Kamila , Smółka i Kacpra polecam Radka Włodarczyka !
  • plociennikss lubi to

#76 ONLINE   cyprys19

cyprys19

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 4032 postów
  • Lokalizacjapułtusk okolice
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:k

Napisano 06 czerwiec 2021 - 13:47

Obejrzałem jeden filmik Pana Włodarczyka czy też Włodarczaka. Filmik był o boleniach a bohater filmu w co drugim zdaniu powtarzał ''wobler Tomasza Janeczka ''. Mimo, że woblery uważam za łowne, to gość mi je skutecznie obrzydził tą gadką!

#77 OFFLINE   Lokityrem

Lokityrem

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 116 postów

Napisano 06 czerwiec 2021 - 15:18

Panowie Rex Hunt to był gość. Te jego u huu hu hu hu, buźka i do wody :)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

https://www.youtube....lrSc0zyw/videos Dalej Jary

• scOOtt lubi to

#78 OFFLINE   Kolorowy

Kolorowy

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 147 postów
  • LokalizacjaPołudnie
  • Imię:Damian

Napisano 06 czerwiec 2021 - 20:12

Z kanałów nie spiningowych polecam Kacpra Góreckiego. Skromność, kultura i naprawdę fajnie można na to popatrzeć.

GórekTV to bardzo fajny i merytoryczny kanał. Ilość wiedzy którą przekazuje Kacper i jego goście jest niesamowita. Szczególnie lubiłem słuchać wypowiedzi Pana Milewskiego. Można obejrzeć kilka filmów Kacpra i spokojnie startować w zawodach 😊

Bardzo wysoki poziom prezentuje również obecny na forum Sławek Sobolewski, jego filmy mają niesamowity klimat.

Smółek także prowadzi porządny kanał, bez zbędnych ceregieli łowi konkretne ryby.

Był jeszcze taki fajny kanał gdzie chłopak łowił muchówka z belly boat ale nie mogę go nigdzie znaleźć. Nazywał się FlyFishingCulture czy jakoś tak...

Użytkownik Kolorowy edytował ten post 06 czerwiec 2021 - 20:12

• Gadget, Bułka i M a r a s lubią to

#79 ONLINE   l.berlinski

l.berlinski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów

Napisano 06 czerwiec 2021 - 22:13

Jeszcze jest Ariel Kosowicz, też fajny gość z ekstra progresem na kanale.

#80 OFFLINE   rózgaś

rózgaś

Znowu....

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1135 postów

Napisano 09 czerwiec 2021 - 16:34

Kurde każdy oberwał heheh

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych