Jakiś czas temu złamałem nogę i miałem sporo wolnego czasu. Przeglądając YT natrafiłem na wiele rzeczy.
Zgodzę się z przedmówcami, że nie można wszystkich wrzucać do jednego worka, ale Ci jak ktoś to określił "wędkarscy celebryci " to moim zdaniem jedna wielka porażka.
Niektóre te filmy to jedna wielka reklama różnego badziewia, albo na siłę wciskanie tego co promują za kasę.
Natrafiałem na różne kanały i pewnych osób nie mogę znieść.
Przykład: FWA czy jak on tam się nazywa. Od samego początku, to jego "cześć" itd. Tego nie idzie znieść. Sposobu bycia, ciągle się sztucznie śmieje jak głupi do sera. Merytoryki żadnej, każda ryba wypchnięta metr przed obiektyw. Kto to ogląda?
Pleciona i jego pracownicy. Serio bym zrobił tam badanie alkomatem albo narkotesty, bo nie wierzę, że tam jest wszystko ok z tymi ludźmi. Te krzyki na łódce, łamanie wędek, rzucanie ryb na pokład, podnoszenie ich na kiju do góry byle zgadzały się łapki. Chore. Rzuciło mi się w oczy, że często wędki są w folii, więc pewnie katują ten sprzęt a potem na półkę do sklepu.
Miałem NIE"przyjemność" widzieć nawet jakieś transmisje live. Te pytania, to wszystko, to serio chyba większość, to dzieciaki. Nie wierzę, że ktoś chociaż trochę rozgarniety pytałby o takie pierdoły.
Sebastian Kowalczyk. Niedługo otworzę lodówkę czy torbę z przynetami i on wyskoczy. Masakra, jak można się tak promować i sprzedawać. Trafiłem na film gdzie przepraszał za jakieś wędkowanie w miejscu czy czasie gdzie nie wolno było. Przeprosiny? hmm... bo ktoś go widział? W innym wypadku nie byłoby tematu. Takich rzeczy jest mnóstwo, a głowę popiołem wtedy gdy jest wtopa.
Teraz już bez nazwisk, ale jak mieszkałem jeszcze nad pomorską rzeką, to tego się nie da opisać. Celebryci z gazet. Wszyscy pewnie kojarzyli by te nazwiska, Panowie redaktorzy, autorzy książek. Ile razy to nic nie łowili, robili zdjęcia nie ze swoimi rybami i na okładki. Na pomorzu jeszcze kilka lat temu to była norma. Sposób zachowania, też pozostawiał wiele do życzenia. Teraz wielcy Panowie i uczą zasad na YT. Śmiać mi się chce. W kiepską stronę to idzie. Oczywiście można się ze mną nie zgodzić. Każdy ma prawo.
Ale większość chamstwa, syfu nad wodą zostawiają te pseudo gwiazdy z gazet i yt. A to darcie pysków na pół jeziora, tak pysków, bo inaczej nie można tego nazwać jest masakryczne. Nawet dzieciaki po złowieniu fajnej ryby się tak nie wydzierają jak te gwiazdeczki byle na filmie to jakoś wyglądało.
Mój wpis nie ma na celu obrażanie kogokolwiek, ale nie idzie znieść takich osób. To idzie w naprawdę złą stronę. Podałem przykłady, ale tego jest zdecydowanie więcej.
Są oczywiście też kanały, które naprawdę przyjemnie się ogląda. Ktoś podał przykład Kamila Walickiego. Porównajcie filmy jego chociażby z tymi przeze mnie wymienionymi.
Oni się zachowują często gorzej niż jakby mieli po 10-15lat. Ale trafiają do takiej samej grupy wiekowej odbiorców i są szczęśliwi.
Z kanałów nie spiningowych polecam Kacpra Góreckiego. Skromność, kultura i naprawdę fajnie można na to popatrzeć.
Dobrze, że noga się zrosła już jakiś czas temu i nie patrzę na YT, a mogę spędzać czas nad wodą.
Użytkownik kleniu25 edytował ten post 30 maj 2021 - 10:58