Z drugiej strony....dziesiątki sumów wleczonych za łodzią czy też pontonem na najbliższą płyciznę tylko po to żeby zrobić sobie foto na "łyżeczkę "......albo co gorsza ,trzymane na sznurku do świtu...ELYTA
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 26 lipiec 2021 - 08:43
Z drugiej strony....dziesiątki sumów wleczonych za łodzią czy też pontonem na najbliższą płyciznę tylko po to żeby zrobić sobie foto na "łyżeczkę "......albo co gorsza ,trzymane na sznurku do świtu...ELYTA
Napisano 26 lipiec 2021 - 21:33
Napisano 27 lipiec 2021 - 08:41
Napisano 27 lipiec 2021 - 11:13
Wcale nie przetrzymywać ,natychmiast wypuszczać .A najlepiej to starać się nie mieć kontaktu z takimi kolosami .Niech żyją w spokoju.
Napisano 27 lipiec 2021 - 15:07
Napisano 27 lipiec 2021 - 18:28
Można im tylko w oczy patrzeć. Najlepiej zamkniętymi.
Napisano 27 lipiec 2021 - 19:25
Najlepiej od razu wypuścić.
Ja sam przetrzymałem na lince w swoim wędkarskim życiu kilka sumów, ze trzy do rana z egoistycznych pobudek, czyli dla uwiecznienia rekordu życiowego i ze trzy przeznaczone do zjedzenia.
Wszystko w Hiszpanii 8-10 lat temu.
Dziś uważam, to za głupie. Najlepiej ich nawet nie wyciągać na brzeg, w miarę możliwości odhaczyć w wodzie i szybko puścić wolno. Tak też robię.
Napisano 27 lipiec 2021 - 19:30
Napisano 31 lipiec 2021 - 21:44
Napisano 01 sierpień 2021 - 16:26
Młody gumofilc
Napisano 02 sierpień 2021 - 05:30
Takie koszmarne prezentacje zamieszcza się na FB, w grupie Strefa spinningowa
<<edit>> na JB nie epatujmy takimi zdjęciami - każdy je może zobaczyć w necie...
a Pani Administrator nakłada karne blokady na uczestników dyskusji, którzy krytycznie odnieśli się do tego barbarzyństwa.
No cóż, co kraj to obyczaj...
Użytkownik mario edytował ten post 02 sierpień 2021 - 08:20
Napisano 02 sierpień 2021 - 07:28
Takie koszmarne prezentacje zamieszcza się na FB, w grupie Strefa spinningowa
a Pani Administrator nakłada karne blokady na uczestników dyskusji, którzy krytycznie odnieśli się do tego barbarzyństwa.
No cóż, co kraj to obyczaj...
Wywalcie to.
Zdjęcie łamię regulamin, nie ma czym się chwalić.
Szkoda też czasu na kolejne posty podkreślające "racjonalność" tego zachowania i ile jeszcze czasu musi upłynąć, aby w głowach się zmieniło.
Napisano 02 sierpień 2021 - 08:17
... i ile jeszcze czasu musi upłynąć, aby w głowach się zmieniło.
Ile czasu ... ? Zależy od człowieka i dziesiątek, a może i setek decyzji lub przypadkowych zdarzeń, które na takie decyzje wpływają,
a na szajsbuku nigdy się to nie zmieni. W końcu tak jest rozwijany i tak promowany bo jak zgaduję stworzony został w innych celach.
Użytkownik Sławek Nikt edytował ten post 02 sierpień 2021 - 08:17
Napisano 02 sierpień 2021 - 09:39
(...)
<<edit>> na JB nie epatujmy takimi zdjęciami - każdy je może zobaczyć w necie...
(...)
Przepraszam za tę makabryczną fotkę, ale zagotowało się we mnie... Jeszcze na dodatek znaleźli się obrońcy tych drani
Napisano 02 sierpień 2021 - 10:12
Skoczyło Ci ciśnienie i masz nauczkę. Nie wychyla się nosa z bańki C&R i nie wtyka go w FB, który jest wdzięcznym miejscem dla "tych drani". Tym bardziej, że jest ich między Bugiem, a Odrą jakieś pół miliona, a ci potrafiący obsłużyć klawiaturę, chętnie chwalą się swoimi sukcesami, osiągniętymi zresztą zgodnie z Regulaminem Amatorskiego Połowu Ryb. Nie wyściubiać nosa z bańki, chodzić opłotkami, omijać szerokim łukiem "kolegów" z wędką i ich fejsbuczkowe wynurzenia. Gwarantowany odczyt 120/80.Przepraszam za tę makabryczną fotkę, ale zagotowało się we mnie... Jeszcze na dodatek znaleźli się obrońcy tych drani
Napisano 05 sierpień 2021 - 07:27
(...) Nie wychyla się nosa z bańki C&R i nie wtyka go w FB, który jest wdzięcznym miejscem dla "tych drani". (...)
Masz całkowitą rację.
Napisano 06 sierpień 2021 - 08:45
Ale powszechne. Zobacz Whitelabelfishing. Oni nawet potrafią duże szczupaki pokazywać w pionie, o wodowaniu nie wspomnę, chociaż z tym to różnie.Zgadzam się z Tobą.
Na innym filmie tego "celebryty" przepisy dotycząc danej wody też nie są przestrzegane.
Poza tym ryby trzeba szanować i obchodzić się z nimi delikatnie. Rzucanie złowionych szczupaków do wody na "główkę" jest karygodne i moim zdaniem niedopuszczalne.
Napisano 14 sierpień 2021 - 18:56
Może nie celebryta wędkarski, ale...
Wczoraj przypadkowo trafiłem w tv na Gogglebox, w którym pokazywano program " Granice wytrzymałości Zachara" - były żołnierz bawi się w survival. Odcinek był kręcony w zimowych warunkach w Górach Izerskich. Główny bohater próbował złowił pstrąga w celach konsumpcyjnych. Najpierw łowił na własnoręcznie zrobioną z gałęzi wędkę i coś a'la sztuczna mucha. Jak to się nie powiodło, to zaczął płoszyć ryby w korycie rzeki i ukręconym z gałęzi podbierakiem wyrzucał rybki na śnieg. Były trochę dłuższe niż szerokość dłoni... Nawet jeśli to było jakoś ustawione, to i tak ciśnienie mi się podniosło i wyłączyłem to...
Napisano 24 sierpień 2021 - 00:20
Nie ma co komentować, wsteczny kretynizm.
Napisano 24 sierpień 2021 - 05:13
Debili nie sieją, sami się rodzą...
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych