No to ładną tam mieliście wyprawę i chyba rybka też nie mała. W tym sezonie kupie sobie wolframy, a wobler pokryje żywicą dostanie 2 warstwy. Może zbroja wytrzyma. Pozdrawiam
P. Plesiak hand made
#101 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2013 - 17:34
#102 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2013 - 17:56
Wyprawa taka sobie ale rybka ze 70 parę szału nie było tylko szkoda wobka jak by go głębiej łyknął co do wolframów to nie używam chyba że na zębatego śmigam celowo -tak czy siak ślad został he he taki niestety urok spotkania ze szczupłym ,w sumie najważniejsze ze w tym roku będzie czym łowić te duże bolesławy zawsze były tylko przynęt na nie ni jak nie było można nigdzie zakombinować ,teraz to się zmieni ps zdjęcie tego zębola poszło do Tomka chyba nic nie mówił to chyba doszło
Użytkownik Krystekwolf edytował ten post 27 styczeń 2013 - 18:05
#103 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2013 - 18:29
A czy dałbyś rade zrobić zdjęcie lewiatana jak go zębaty sponiewierał, bo jeśli dobrze kojarzę to chyba z czasów, kiedy Tomek ich nie utwardzał?
No tam gdzie łowie bardzo rzadko się trafiają. Prędzej sumy, ale te to są jak TIR. Łowię od 6 roku życia i myślałem, że dam sobie rade na plecionce 0,18 tylko zapomniałem, że kijek (pod bolenie) miał c.w. 5-25 gr i nie dał mi szansy. Łowiłem z brzegu.
Użytkownik madpaw edytował ten post 27 styczeń 2013 - 18:32
#104 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2013 - 19:23
Bardzo go nie sponiewierał ale ryski są wyczuwalne bez przesady, ząbki ma ta rybka także nie dziwota a w posiadanie levka wszedłem w tamtym roku w pażdzierniku czy listopadzie także nie tak dawno, przynęta trzyma się dobrze póki co he he to był mój pierwszy od Tomka ,byle zębole do niego nie startowały. U nas głęboka rzeka także ciężko dojść do dna a ja nawet nie próbuję nie chcę wąsatych bolesławy mnie interesują zandery pukały po główkach albo przy burcie jak się głębiej zeszło ,a bolki są na rekord Polski na bank tylko łowić, mnie w tamtym roku się nie udało ,największy niecałe 84 także szału nie ma w porównaniu do tych które chodzą ale to się zmieni bo są przynęty o takich gabarytach które powinny zainteresować te mamunie
#105 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2013 - 13:56
#106 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2013 - 16:44
Bardzo go nie sponiewierał ale ryski są wyczuwalne bez przesady, ząbki ma ta rybka także nie dziwota a w posiadanie levka wszedłem w tamtym roku w pażdzierniku czy listopadzie także nie tak dawno, przynęta trzyma się dobrze póki co he he to był mój pierwszy od Tomka ,byle zębole do niego nie startowały. U nas głęboka rzeka także ciężko dojść do dna a ja nawet nie próbuję nie chcę wąsatych bolesławy mnie interesują zandery pukały po główkach albo przy burcie jak się głębiej zeszło ,a bolki są na rekord Polski na bank tylko łowić, mnie w tamtym roku się nie udało ,największy niecałe 84 także szału nie ma w porównaniu do tych które chodzą ale to się zmieni bo są przynęty o takich gabarytach które powinny zainteresować te mamunie
Wielce szanowny kolego Krystianie.
Być może jestem w mniejszości i nie zależy Ci na tym ale obiecuję solennie że jeśli nadal będziesz pisał zdania tak oszczędnie zaopatrzone we wszelkiego typu znaki przystankowe tu pokażę Ci przykład jakie mam na myśli (:,.;""/) to przysięgam solennie choćbyś pisał najmądrzejsze mądrości na świecie już nigdy w życiu nie przeczytam żadnego Twojego wpisu.
Bo chcę żyć.
A czytając bez przecinków, zapominam o oddechu i w końcu mi tchu zabraknie!
#107 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2013 - 17:43
Bardzo ładne woblery. Super robota.
#108 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2013 - 23:43
Dzięki joker za miłe słowa
#109 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2013 - 23:51
Moja najnowsza zabawka. Z serii tych, co długo musiała czekać na wykończenie - jerkbait
DSC_0154.JPG 21,11 KB 246 Ilość pobrań DSC_0152.JPG 26,3 KB 247 Ilość pobrań
#110 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2013 - 23:56
Fajny cudak , a jak to pracuje ?
#111 OFFLINE
Napisano 29 styczeń 2013 - 00:02
No właśnie, to jest ten, co pracować nie musi. Wrzucasz go teki77 do wody i jak się obija to go za ucho ciągniesz do siebie raz w prawo raz w lewo
Na poważnie jak będzie znośna pogoda i obowiązki pozwolą to się pobawię w zrobienie krótkich filmów. A tymczasem pozostawiam to naszej wyobraźni.
#112 OFFLINE
Napisano 29 styczeń 2013 - 08:47
Moja najnowsza zabawka. Z serii tych, co długo musiała czekać na wykończenie - jerkbait
Coś jak mój cudak którego jeszcze nie skończyłem (ja się wzorowałem na modelu Kamatsu Froger - fotka poniżej - chyba już nie ma tego na rynku a ładnie sandałki na niego brały - bardzo energicznie pracował aż kij giął jak szalony
Użytkownik Wędkamojehobby edytował ten post 29 styczeń 2013 - 08:51
#113 OFFLINE
Napisano 29 styczeń 2013 - 10:41
No świetnie wygląda ten cudak. Ja wzorowałem się na suick muskie thriller.
Już ze sterem w ogonie - testy i film w maju.
DSC_0169 - suick muskie thriller.JPG 23,19 KB 115 Ilość pobrań DSC_0172.JPG 21,16 KB 106 Ilość pobrań
#114 OFFLINE
Napisano 29 styczeń 2013 - 10:45
Jakie wspaniale one są ..sliczne .
Tak do glowy stuknęlo , a jesli do najnowszego ,tak, dla proby , jakis ogonek horyzontalnie dodac ( jak u tych thrilerow), ale i bez ogonu zapewnie musi pracowac.
P.S. oj przepraszam...nie widzial postu
Użytkownik linkaz edytował ten post 29 styczeń 2013 - 10:55
#115 OFFLINE
Napisano 29 styczeń 2013 - 10:48
Hehe ten z fotki nie jest mój tylko Kamatsu - ja swojego jeszcze nie skończyłem
#116 OFFLINE
Napisano 29 styczeń 2013 - 15:53
No to jest duża szansa, że będzie wyglądał podobnie jeszcze tylko trzeba odpowiednio obciążyć.
#117 OFFLINE
Napisano 29 styczeń 2013 - 18:12
Coś jak mój cudak którego jeszcze nie skończyłem (ja się wzorowałem na modelu Kamatsu Froger - fotka poniżej - chyba już nie ma tego na rynku a ładnie sandałki na niego brały - bardzo energicznie pracował aż kij giął jak szalony
Kilkanaście lat temu, kiedy wymyślałem sobie wzory, machnąłem coś takiego. Byłem dumny jak paw, że wymyśliłem coś oryginalnego. Aż pewnego razu znalazłem w Internecie producenta z Australii, który kilka lat przede mną wymyślił ten wzór. A powyższy Froger jest właśnie wierną kopią tego Australiczyka, którego nazwy niestety nie pamiętam
#118 OFFLINE
Napisano 29 styczeń 2013 - 18:14
Polish suick - bomba!
#119 OFFLINE
Napisano 29 styczeń 2013 - 18:19
Hehe dobra opcja
#120 OFFLINE
Napisano 02 luty 2013 - 13:41
Jeden z Boleni z 2010 roku złowiony na własnego poppera, którego postanowiłem zrobić po przeczytaniu książki Pana Jacka Stępnia. Wiara w przynętę jest niezbędna do odniesienia wędkarskiego sukcesu. Niestety zerowe efekty na Pilicy zasiały ziarno zwątpienia w tego typu przynętę i zaowocowały brakiem prób w 2012 roku. W tym sezonie planuję ponownie dać szanse popperom.
DSC_0161.JPG 19,14 KB 111 Ilość pobrań P1190759.jpg 52,21 KB 110 Ilość pobrań
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych