http://www.megabass....s/tt-wood_knob/
Abu Revo LTX/BF8
http://hebinuma.com/.../25/post-20678/
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 25 styczeń 2016 - 19:53
Napisano 25 styczeń 2016 - 22:26
Jakby ktoś kupował drewno do MB to chętnie przygarnę rurki:). LTX jak dla mnie to bardzo ciekawa nowość
Napisano 25 styczeń 2016 - 22:51
Widze że wojna miedzy producentami o najlżejszy multik trwa w najlepsze tylko że teraz przeszli do etapu gdzie walczą już na liczby rzędu 1 gram, za rok będą już podawać co do dziesiątej grama i koniecznie w laboratoryjnych warunkach żeby kurz nie zawyżył wagi maszynki.
Użytkownik Arwanii edytował ten post 25 styczeń 2016 - 22:53
Napisano 27 styczeń 2016 - 09:55
Osobiscie czekam na maszyny do sredniego spiningu (chodzi o pojemnosc szpuli dla plecionki PE 1.5 i moc hamulca w granicach 4 kg) o wadze rzedu 150 gram, chetnie mniej
Roznica w wadze 100 gram w porownaniu z kolowrotkiem spiningowym w rozmiarze 4000 bedzie decydujacym argumentem, by w koncu wprowadzic zestaw z multikiem do mojego rzecznego arsenalu .
Napisano 27 styczeń 2016 - 10:11
Osobiscie czekam na maszyny do sredniego spiningu (chodzi o pojemnosc szpuli dla plecionki PE 1.5 i moc hamulca w granicach 4 kg) o wadze rzedu 150 gram, chetnie mniej
Roznica w wadze 100 gram w porownaniu z kolowrotkiem spiningowym w rozmiarze 4000 bedzie decydujacym argumentem, by w koncu wprowadzic zestaw z multikiem do mojego rzecznego arsenalu .
Zanim to nastąpi, zdążysz przypakować na siłowni
A wg mnie do wielkorzecznego łowienia (kleniobolków) spin jest dużo wygodniejszy.
Napisano 27 styczeń 2016 - 10:17
Zanim to nastąpi, zdążysz przypakować na siłowni
A wg mnie do wielkorzecznego łowienia (kleniobolków) spin jest dużo wygodniejszy.
Twoja wiara w moje przypakowanie na silce, ma sie tak do moich realiow... Jak Twoje przekonanie o wiekszej wygodzie spina
A tak na serio. W warunkach lowienia z pontonu, z nastawieniem 100 % na bolenie mozliwosc lowienia zestawem wazacym tyle co sam kolowrotek spiningowy jest tak kuszaca...ze jej ulegne . Ale na wszystko przyjdzie czas
Użytkownik Guzu edytował ten post 27 styczeń 2016 - 10:19
Napisano 27 styczeń 2016 - 10:32
W sumie racja. Z pontonu może być inaczej. Lotne wabiki, zestaw idealnie spasowany....ZGODA.
W przypadku łowienia z brzegu, lub z pontonu, ale przy użyciu jednego nazwijmy to "uniwersalnego" zestawu spiningowego, castem tego z reguły się nie pogodzi.
A casta bardzo sobie cenię i uwielbiam. Na szczupakach
Napisano 27 styczeń 2016 - 10:34
W sumie racja. Z pontonu może być inaczej. Lotne wabiki, zestaw idealnie spasowany....ZGODA.
W przypadku łowienia z brzegu, lub z pontonu, ale przy użyciu jednego nazwijmy to "uniwersalnego" zestawu spiningowego, castem tego z reguły się nie pogodzi.
Uniwersalnosc vs zestaw idealnie spasowany.
Sytuacja nie do pogodzenia.
O ile sie nie wezmie na ponton jednego zestawu spiningowego (lekkiego uniwersala) i drugiego castingowego specjalisty do boleni.
Wtedy mozna probowac pogodzic wode z ogniem.
Trzeba miec na to jeszcze czas (na to godzenie)
Napisano 27 styczeń 2016 - 10:44
Zestaw idealnie spasowany zawsze zwycięży, dlatego na ponton zabieram zestaw na bolki i zestaw na kleniojazie. (a czasem kusi muchówka, no i coś na wąsate- trzeba z czegoś zrezygnować, bo robi się tego za wiele )
Łowiąc z brzegu wolę iść na kompromis, niż tarabanić się przez nadbrzeżny sajgon z 2 wędkami.
Napisano 27 styczeń 2016 - 12:45
Witam,
nowy Steez oczywiście wygląda ślicznie. Ulepszenie to obrzucany wcześniej z cięższymi szpulami TWS. Bardzo interesująca może być alternatywa połowicznego wypełnienia głębokiej SV 34 mm cieniutką plećką. Przekładnia pozostaje lekka, lżej i płynniej kręci się jak mosiężna ale niedostatecznie nadaje się do ciężkich zastosowań. I tak ma być a komu się nie podoba może łowić spinnem.
Na drugim biegunie jest HRF PE specjal z silnym sprzęgłem, usztywnionym panelem korbki i ramą. Szpulka wygląda nieciekawie a do tego brakuje w opisach jej masy i szerokości. Mówią, że w trakcie holu ostro walczących ryb druga połowa kręćka robi się też czerwona ale to chyba nieprawda.
Generalnie Daiwa w krótkim czasie odczuwalnie zmniejszyła łączną masę standardowej szpulki, wałka, łożysk i elementów hamulca. Teraz chyba tylko nowy pomysł dynamicznego hamowania wirujących elementów może posunąć dalsza redukcję. I to też nieznacznie. Dla następców Air docisk wałka będzie niepotrzebny a w odległej perspektywie czeka 100 g zabawka.
Powiększenie otworu wodzika uprościło dalekie rzuty. Nikomu strzał, nawet najcięższą przynętą chyba nie urwał TWSa? Można by drążyć temat choć w kompaktowym Zillionie skończyło się inaczej. Rzutom spod fjut to obojętne ale pierdyknąć można by dalej. Steez musi być krągły ale w multiku HLC dałbym otwór wodzika na szerokość 6 cm. Taki grill. Otwór T obejmujący skrzydłem w każdym położeniu skrajnie szpuli byłby super, a tak dalej trzeba centrować jego ustawienie do dalekich rzutów.
Do fishingu krótkim kijem, bez napinki i nawet z nogami na stole, potrzeba niewiele.
Pozdrawiam
Użytkownik king edytował ten post 27 styczeń 2016 - 12:55
Napisano 27 styczeń 2016 - 15:14
Napisano 27 styczeń 2016 - 20:15
Cast na szczupaka - nie ma nic lepszego jak dla mnie i żaden spin tego nie przebije;)
Napisano 27 styczeń 2016 - 20:30
Napisano 27 styczeń 2016 - 21:16
Dla mnie też, bo...preferuję jerki najlepiej na płytkich podwodnych łączkach. Pod gumę, chyba jednak wybrałbym korbę.Cast na szczupaka - nie ma nic lepszego jak dla mnie i żaden spin tego nie przebije;)
Napisano 27 styczeń 2016 - 21:22
Dla mnie też, bo...preferuję jerki najlepiej na płytkich podwodnych łączkach. Pod gumę, chyba jednak wybrałbym korbę.
Kamil, ale pod dużą "świnkę" albo "snack'a" to chyba nie korba, co?
Napisano 27 styczeń 2016 - 21:42
Napisano 29 styczeń 2016 - 09:03
Sprawy ida w dobra strone...
http://fishing.shima...oduct/reel/4359
Napisano 29 styczeń 2016 - 09:40
Napisano 29 styczeń 2016 - 10:23
Wiadomo kiedy nowy steez się pojawi i jaka będzie cena ?? Mam nadzieję że będzie dalej made in Japan
według info na stronie ma to być wiosna 2016, najpierw w lutym o ile się nie mylę wypuszczają nowego Zilliona. Co do ceny? Pewnie będzie na poziomie dotychczasowych steez'ów pierwszej generacji. Jakby zrobili z niego Made in Thailand, to chyba sami sobie strzelą w kolano. Musi być Japan i z pewnością jest.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych