Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Woblery dżejdżej

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
135 odpowiedzi w tym temacie

#61 OFFLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5220 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 19 lipiec 2022 - 20:21

Mój film przedstawia pracę mojego woblera, w małym baseniku, gdzie widać jak wobler pływa zmieniając kierunki. Dowodzi to, że skoro wobler ucieka to można to pokazać na filmie, nagranym w baseniku. Natomiast wątek będę odwiedzał regularnie i postaram się sumiennie i merytorycznie pokazywać co jest możliwe.

#62 OFFLINE   tykrysek1

tykrysek1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 124 postów

Napisano 19 lipiec 2022 - 21:16

Nie obraź się ale to co pokazałeś to szału nie robi. Większość woblerów bez kotwic tak się zachowuje, z wyjątkiem boleniowych przecinaków.

A po drugie niektóre woblery np slidery i im podobne ślizgacze są tak skonstruowane że odbijają to w prawo to lewo i wcale to nie są myki tylko taka ich praca imitująca chorą rybkę.

#63 OFFLINE   tofik

tofik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2141 postów
  • LokalizacjaPyrlandia
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Adamek

Napisano 19 lipiec 2022 - 22:18

@tykrysek...najwidoczniej pojebałeś piaskownice (CF) z prawdziwym forum ,tu nikt po głowie Cię nie będzie głaskał za to że wpuściłeś wobka do baseniku czy wanny😂już naście lat temu zwykły Jaxon minnow za parę złotych myszkował tak jak się nawet w Sulikowie nie śniło niektórym, a Ty tu od nowa "koło wymyślasz " pod nie przypadkowym nickiem. Wątek utworzyłeś na otwartym forum,jak Ci się nie podoba że ktoś tu zagląda, to po co zadałeś sobie tyle trudu ? W zamkniętym kółku adoracji jest łatwiej 😂
  • guciolucky i oldziu lubią to

#64 OFFLINE   oldziu

oldziu

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 291 postów
  • LokalizacjaSłupca
  • Imię:Olgierd
  • Nazwisko:Nowicki

Napisano 19 lipiec 2022 - 23:09

Woblerki przyzwoite nawet robisz, ale postawą to Panie Właścicielu wątku przegrałeś. 

#65 ONLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1069 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 lipiec 2022 - 23:12

Poprzeglądaj, proszę, forum i sprawdź, czy prawienie morałów Kubie ma jakikolwiek sens. Robi woblery, łowi bolenie i jest w tym jednym z lepszych speców na forum. A jest tu sporo świetnych wędkarzy. I w tym co napisałem nie ma krzty kolesiostwa, bo się nie znamy. Łowienie dużych boleni nie jest proste, a tych ze stojącej wody to wyższa szkoła jazdy. Mniej nerwów i więcej pokory Ci życzę.
  • WojtekCIN lubi to

#66 OFFLINE   tykrysek1

tykrysek1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 124 postów

Napisano 20 lipiec 2022 - 09:18

Panowie jestem w szoku, że tyle jest jadu. Dajcie sobie spokój z CF ja nie mam z tym nic wspólnego to inna bajka. Wiem, że jest sporo ludzi którzy nie cierpią pana SS, nie przepadają za panem Kielo i jeszcze paru osób z kręgu Corona Fishing ale to nie moja sprawa. Ja się od tego dystansuje. Co do pana guciolucky to nie znacie tematu do końca. Nie chodzi mi o żaden kunszt wędkarski tego Pana dla mnie może być i mistrzem w boleniach - chwała mu za to. Tu chodzi o coś innego a mianowicie o to że byłem ostro atakowany przez cyprys19 i guciolucky  wiele razy podczas sprzedaży przynęt  jeszcze przed założeniem wątku. I moja niechęć do tych panów to konsekwencja wcześniejszych z nimi doświadczeń a nie polemiki w tym wątku.

Jeżeli chodzi o moją pokorę to nie jest tak z nią źle.

Teraz cytuje pana tofik ,, @tykrysek...najwidoczniej pojebałeś piaskownice (CF)" i co prawicie morały a sami co prezentujecie..... jest to przykre.

Zauważyłem, że chyba taka stała domena się przewija.

Ciągłe jakaś burza, dąsy, tarcia, utarczki, ten lepszy, ten gorszy, ten mistrz a jak mistrz to posiada mandat na wszystko nawet na obrażanie, narzucanie swojej woli.

Skąd to się w ludziach bierze?

Mnie nie chodzi o czyjeś zdolności bo wiem że jest sporo dobrych wędkarzy tylko o kulturę słowa a wielu tego brakuje bo myślą, że są w czymś dobrzy to im wolno.

Kończę te wywody choć wiem, że i tak świata nie zmienią ale na chamstwo niektórych nie pozwolę.

A to czy przegrałem to się okaże. Nie wiem dlaczego tak by miało być. Ja idę sobie dalej z moimi sprawami.

#67 OFFLINE   cyprys19

cyprys19

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 4029 postów
  • Lokalizacjapułtusk okolice
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:k

Napisano 20 lipiec 2022 - 09:53

A wrzucisz filmik na którym będzie widać '' myszkującego woblera z odskokami na boki?
Kiedyś opisywałeś taką pracę i jestem jej bardzo ciekawy.

Ale gdzie Ty tu widzisz atak na swoją osobę zapytam po raz ostatni?

Zapytałem o pracę woblera,której jestem bardzo ciekawy, Kuba taką pracę pokazał i gdyby jego wobki były do kupienia bardzo chętnie bym kilka nabył.

A Ty stroszysz się jakby nie wiadomo co się stało.Jak czegoś nie potrafisz to nie wstydź się do tego przyznać,bo agresywne reakcje świadczą tylko o Twojej słabości...

#68 OFFLINE   tykrysek1

tykrysek1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 124 postów

Napisano 20 lipiec 2022 - 10:19

Ok masz rację z jednym się zgodzę zapytałeś o pracę woblera ale czułem w podtekście, że chcesz mnie skubnąć bo tak jak wcześniej pisałem miałem już z Toba problemy przy aukcjach woblerów gdzie mnie próbowałeś nie raz zdyskredytować, nie kupowałeś a miałeś uwagi co do ceny co do jakości itp.

Co do pracy moich woblerów i delikatnych myczków to spójrz na filmik może nie najlepszej jakości ale ktoś kto wie o co chodzi to dostrzeże szczegóły.

Tylko nie pisz coś w stylu mało wody, woda brudna tylko oceń prace woblera i czy idzie jak po sznurkusmile.png

#69 OFFLINE   cyprys19

cyprys19

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 4029 postów
  • Lokalizacjapułtusk okolice
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:k

Napisano 20 lipiec 2022 - 10:39

Rzeczywiście woda brudna i niewiele tu widać,ale nawet nie o to chodzi, bo w takich miejscach jak na filmiku,czyli wszelkich cypelkach ,przelewach itp,gdzie woda wiruje i uderzają prądy boczne nawet spławik będzie odskakiwał na boki.

• G_rzegorz i eRKa lubią to

#70 OFFLINE   tykrysek1

tykrysek1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 124 postów

Napisano 20 lipiec 2022 - 10:52

To nie przelew tylko rzeczka. Przez susze tyle zostało z Widawy, a w tym miejscu bywało do 1,5m. Pytanie a w której rzece nie ma prądów, tych bocznych też.? Ale do sedna przyznaj, po sznurku chyba nie idzie.

#71 OFFLINE   tykrysek1

tykrysek1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 124 postów

Napisano 20 lipiec 2022 - 10:58

Chyba słyszałeś o woblerach przez nurt prowadzonych. A tak poza nawiasem pewnie znajdzie się ktoś kto będzie zaraz udowadniał, że seryjny piankowy wobler tak samo się zachowa w nurcie w takich miejscach.

#72 OFFLINE   tykrysek1

tykrysek1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 124 postów

Napisano 20 lipiec 2022 - 11:00

Może uda mi się w jakiejś bardziej przejrzystej wodzie pokazać jeszcze taka nieszablonową pracę woblera.

#73 OFFLINE   oldziu

oldziu

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 291 postów
  • LokalizacjaSłupca

Napisano 20 lipiec 2022 - 11:31

Ładnie pracują i na pewno łowią, ale nie róbmy z woblerow rakiet kosmicznych i nie twórzmy mitów i legend na ten temat. Pstrągi teraz z takich przynęt i zaatakują dorado invadera czy twicha robinsona za 18zl i tak samo wobler ss za 150zl. Woblery trzeba robić dla własnej przyjemności i się nie spinać i nie wchodzić w ideologie żadne i kulty.

• Maciej W., G_rzegorz i eRKa lubią to

#74 OFFLINE   tykrysek1

tykrysek1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 124 postów

Napisano 20 lipiec 2022 - 11:54

SS sprzedaje za tyle ile kupiłem kolekcjonersko nie zarabiam na tym nic. A jeżeli chodzi o woblery to masz racje należy je tworzyć dla własnej przyjemności bo z tego nie da się w żaden sposób utrzymać. Ideologie mnie nie kręcą a spinać też się nie mam zamiaru. Co do woblerów to w swoim życiu przerzuciłem ich sporo różnych markowych, rękodzieł i niektóre się tylko sprawdzały. Wobler to nie rakieta jednak sporo na rynku jest takich trzepaków, agresywnie chodzących które ryby nie dadzą no może w jakiś wyjątkowych sytuacjach kiedy ryba są bardzo aktywne. A dlaczego tak jest, że na jeden wobler ryby biorą a na inne nie bardzo. Każdy ma chyba kilka takich swoich pewniaków w pudełku. Inie tylko chodzi o to, że się w te woblery uwierzyło, po prostu mają ciekawa pracę i prowokują do ataku.

• oldziu lubi to

#75 OFFLINE   tykrysek1

tykrysek1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 124 postów

Napisano 20 lipiec 2022 - 11:57

Ale masz rację więcej luzu każdemu się przyda, mnie pewnie też.

#76 OFFLINE   oldziu

oldziu

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 291 postów
  • LokalizacjaSłupca

Napisano 20 lipiec 2022 - 16:30

Co do tych trzepaków iksiakow to nie jest tak zawsze do końca. 2 tygodnie temu szedłem w górę rzeki na pstrągach łowiąc twichem i woblerkami o pracy bardziej drążącej, migotliwej - wg Twojej opinii zbliżonymi do ideału. Pare wyjść i klilka malych pstrązkow przez 4h. Wracając założyłem jakiś swoj wobler o pracy dość mocnej, bardziej iksowatej i wracając z tych samych miejsc wyjąłem 4 ryby 30-40cm. Wcześniejszy wyjazd zupełnie odwrotnie z przynetami. Trzeba próbować różnych, a często w naszych wodach to kolor ma duże znaczenie jeszcze.

• eRKa lubi to

#77 OFFLINE   oldziu

oldziu

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 291 postów
  • LokalizacjaSłupca

Napisano 20 lipiec 2022 - 16:31

A co do sprzedawania za 150zl to mnie to nie rusza w ogóle, jak znajdziesz kupca to i za 500 sprzedawaj.

#78 OFFLINE   tykrysek1

tykrysek1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 124 postów

Napisano 20 lipiec 2022 - 17:26

Zgadza się też mam takiego X w pudełku ale ten to taki wariat nie chodzi prosto lubią go szczególnie klenie.

#79 OFFLINE   tykrysek1

tykrysek1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 124 postów

Napisano 10 sierpień 2022 - 13:55

Krąpiki już łowią nawet z fajnym przyłowem.

http://jerkbait.pl/t...rum-jerkbaitpl/

• _Xo lubi to

#80 OFFLINE   tykrysek1

tykrysek1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 124 postów

Napisano 11 sierpień 2022 - 13:28

Na krapika okoń 40 cm, przyłów leszcza 48-50cm, plus sporo małych okonków i sandaczyk.

Załączone pliki

• Hesher lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych