Warto tylko zauważyć, że w przeciwieństwie do wymienionych "maluczkich", St. Croix nigdzie nie chwali się miejscem produkcji swoich blanków...
#241 OFFLINE
Napisano 07 marzec 2013 - 11:50
#242 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2013 - 06:38
Kurczę , z tymi IM700 było przez lata jak z greckim przedstawieniami . Ciągle grane w coraz lepszych postaciach . A tu masz ..
Faktycznie , oferta jest mniej wyspecjalizowana , ale jaka uniwersalistyczna
#243 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2013 - 07:01
stream me up Lami!
#244 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2013 - 07:28
Sławku przykro to czytać w piątkowy ranek,a i w pracy zdaję się kolorowo nie będzie.........no cóż,po pracy cel jest jeden - wizyta w ART-ROD celem wyciągnięcia wszelkich możliwych wiadomości i sprawdzenie co tam jeszcze z IM700 mają na stanie Cholera jasna,tyle że ja byłem pewien że ta seria akurat będzie wiecznie w ich katalogu...
#245 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2013 - 15:37
Cześć, pozdrawiamy z Poznania:)
Mam nadzieję, że Dzień Kobiet smutno Was nie nastraja;), bo ewolucją w Lamiglasie martwić się bezpodstawnie nie ma sensu. Po pierwsze ta najstarsza amerykańska wytwórnia nadal wszystkie blanki produkuje w Woodland, WA, USA. Tym bardziej dotyczy to produkowanych od dwóch lat (jako blanki dostępne dopiero od 2013r.) flagowych serii z wykorzystaniem nano żywicy 3M Powerlux. Właśnie odebrałem nową dostawę, w tym z SI Steelhead oraz Infinity Bass, wszystkie posiadają sygnaturę i certyfikat "Handcrafted in the U.S.A.".
Seria jednoczęściowych IM700 pozostała (aktualna nazwa XP Bass), po prostu są to całkowicie nowe projekty, nowe mandrele itd;) zastępujące klasyki, które były w ofercie od 20lat! Nie wyobrażam sobie produkcji Lamiglasa bez blanków z GIII:)
Oczywiście nieco inaczej ma się sprawa wędek fabrycznych, tu oprócz produkcji amerykańskiej występują także tańsze wędki "made in China, Korea" - jak np. nowe serie X-11.
Pozdrawiam serdecznie, zwłaszcza fanów Lamiego;)
Tomek.
- Guzu lubi to
#246 ONLINE
Napisano 08 marzec 2013 - 18:20
A jakie modele odebrałeś,- jeśli to nie tajemnica, bo pewnie na stronie to jeszcze ich nie masz,- co jest oczywiście zrozumiałe...
#247 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2013 - 20:03
Tomku cieszę się że zabrałeś głos - od razu mi lepiej Sławek nie siej defetyzmu - IM 700 ma sie dobrze.
Swoją drogą to rozmawiałem dziś ze Zbyszkiem Kawalcem który mówi że seria 'International' robiona przez Lamiglasa poza USA juz od dobrych kilku lat cieszy się dużym uznaniem klientów, jest mało reklamacji itp, blanki prezentują dobry stosunek jakości do ceny
Dla mnie Lami może produkować gdzie chce bo dziś dobry blank można zrobić wszędzie, nie tylko w USA - mam nadzieję że firma, która jest żywą legendą rodbuildingu będzie miała szczęście do mądrych włodarzy którzy zapewnią jej właściwy model biznesowy i pozycję na rynku
#248 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2013 - 06:17
Ja i defetyzm W papierowym katalogu blanków na rok 2013 nie ma IM 700 , co sobie każdy może zobaczyć . Wszystkie gotowe kije Lamiglasa które miałem w ręku , z różnych serii , miały sygnatury albo zewnętrzne cechy według których można było ustalić ich pochodzenie .
Tu zwyczajowo muszę potwierdzić moje stałe , niezmiennie pogardliwe desineressement całą ofertą pogrobowców Mao , choćby to był nawet Megabass . Mam na to wy..ane , żeby się w tonacji utrzymać , a jak to raperzy mówią . Błeeee..
Powerlux takiej sygnatury nie ma , co napisałem . Niech mnie Art Rod naprostuje
#249 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2013 - 08:00
Tu zwyczajowo muszę potwierdzić moje stałe , niezmiennie pogardliwe desineressement całą ofertą pogrobowców Mao , choćby to był nawet Megabass . Mam na to wy..ane , żeby się w tonacji utrzymać , a jak to raperzy mówią . Błeeee..
.... gardzisz Phenixem ?
#250 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2013 - 09:09
.... gardzisz Phenixem ?
Za coś takiego bana
#251 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2013 - 10:18
pułapki dogmatycznego myślenia
#252 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2013 - 10:49
A skądże znów dogmatyczne myślenie Moje desinteressement , jest przebogate , ma sporo odcieni , wcale nie jest takie czarno białe .. I uprzedzając możliwy ciąg dalszy, proszę nie używać na potrzeby tej dyskusji eufemizmu - "dobry produkt" , bo zupełnie odlecę w pozbawione empatii , zaplute stefanki
#253 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2013 - 10:51
Szczawu się najedz na uspokojenie
Szczaw to dobry produkt
- Jeziorm 1 lubi to
#254 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2013 - 10:57
hahahaha
#255 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2013 - 12:43
Szczawu się najedz na uspokojenie
Szczaw to dobry produkt
a jeszcze lepsza jest szczawiowa z jajkiem i kompot z mirabelek
#256 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2013 - 12:46
Lepsza współczesna wersja - bez jajek
#257 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2013 - 13:21
Drogi Sławku:) sądziłem, że w swoim przywiązaniu do wędkarskiej produkcji "made in USA" będziesz bardziej dociekliwy;).
Każdy blank Lamiglasa jest sprzedawany z kartą gwarancyjną, z potwierdzoną produkcją "hand craffted in the U.S.A.", dotyczy to wszystkich blanków z aktualnego katalogu. Fotki z SI Steelhead w załączniku.
Blanki International, o których wspomina Friko, bardzo fajne zresztą, choć na zlecenie wykonywane w China;), nie są już kontynuowane.
Wędki fabryczne Lamiglasa, jako że interesują mnie i sprowadzam tylko blanki, posiłkuję się fotką ze sklepu amerykańskiego (30 sek pracy na google;)) i wklejam link, gdzie widać pięknie jakże pożądaną sygnaturę..
zobacz tutaj zdjęcia Infinity Bass 3M Powerlux
Jeśli masz katalog 2013 Lamiglas blanks, w którym faktycznie nie ma zwyczajowej nazwy blanków IM700 Casting, Popping itd;)..to spójrz na stronę nr2 dotyczącą materiałów używanych do produkcji, pomiędzy XMG a G-1000, nadal widnieje IM700 Pro Graphite, zastosowany w blankach XP Bass, Certified Pro St&Sa, RA Surf, a w połączeniu z innymi matami jeszcze w innych seriach..prostowanie zakończone;)
Pozdrawiam, Tomek.
Załączone pliki
#258 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2013 - 13:30
W dolnych partiach blanku modele Infinity Bass i SI Steelhead są dowinięte (na oko więcej niż kosmetyczną 1 warstwą) grafitowo-kevlarową matą woven..
Załączone pliki
#259 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2013 - 13:41
Aktualnie nie mamy jeszcze pełnej oferty najnowszych modeli, dotarły:
SI Steelhead
SI 1122M
SI 1162M
Infinity Bass
INF 863
INF 864
pozostałe modele za ok.4 tygodnie.
Za kilka dni zapraszam na naszą stronę, będzię uaktualniona
Tymczasem na stronie Lamiglasa nareszcie powiesili katalog blanków:
http://www.lamiglas.com/blanks.php
#260 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2013 - 13:49
Maty wooven z racji budowy są dość mięsiste. To teraz gwoli usystematyzowania. Obecnie skoro seria International nie jest już w produkcji, to Lami robi wszystko w manufakturze w USA, tak?
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, lamiglas
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych