naprawdę nie ma nikogo kto by pomógł???
Pływadełko (belly boat)
#421 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2019 - 08:38
#422 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2019 - 10:22
Nieaktualnenaprawdę nie ma nikogo kto by pomógł???
Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka
#423 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2019 - 18:36
Od jakiegoś czasu śledzę tematykę belek i mam pare pytań. Otóż planuje zakup pływadełka od dwóch i rozważam dwa modele.
PŁYWADEŁKO BELLY BOAT SAVAGE GEAR HIGHRIDER 170 albo
Pływadełko Seven Bass Flatform XL float
Ceny są spore i zdecydowanie jestem za Savege, ale jeżeli Seven Bass robi duża różnice jestem wstanie poczekać z zakupem i odłożyć.
Czy ktoś z Was może ma porównanie odnośnie tych modeli? Wędkuje głównie na dużym jeziorze i na starorzeczach lekkim castingiem. Zastanawiam się czy model Seven Bass jest trwalszy, stabilniejszy i warty zakupu.
#424 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2019 - 19:42
#425 OFFLINE
Napisano 22 grudzień 2019 - 21:29
- janosik_84 lubi to
#426 OFFLINE
Napisano 22 grudzień 2019 - 21:43
- pawelHERP lubi to
#427 OFFLINE
Napisano 22 grudzień 2019 - 21:47
Po sezonie jak było bardzo brudne( wierzchnia część z cordury) jechałem na myjnię i myłem pod ciśnieniem. Później kilka dni stało w garażu napompowane do wyschnięcia. Jak już było suche spuszczałem powietrze i to tyle.Hej fred88. Z tego co się orientowałem to w modelu SG Highrider 170 nie ma torby do transportu. Czy można gdzieś dokupić taka torbę? Jak dbacie o swoje belly boat? Mam na myśli zabezpieczenie na zimę albo okres kiedy nie używacie sprzętu.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
#428 OFFLINE
Napisano 23 grudzień 2019 - 01:01
Zdecydowanie stabilniejszy będzie seven bass flatform sama konstrukcja trwalsza, sztywniejsza - technologia podobna do konstrukcji desek surfingowych, napewno na duży plus możliwość podpięcia silnika elektrycznego do flatforma. Modele flatform zostały stworzone do łowienia na dużych akwenach i w slonych wodach przybrzeżnychWitam szanowne grono entuzjastów belly boat.
Od jakiegoś czasu śledzę tematykę belek i mam pare pytań. Otóż planuje zakup pływadełka od dwóch i rozważam dwa modele.
PŁYWADEŁKO BELLY BOAT SAVAGE GEAR HIGHRIDER 170 albo
Pływadełko Seven Bass Flatform XL float
Ceny są spore i zdecydowanie jestem za Savege, ale jeżeli Seven Bass robi duża różnice jestem wstanie poczekać z zakupem i odłożyć.
Czy ktoś z Was może ma porównanie odnośnie tych modeli? Wędkuje głównie na dużym jeziorze i na starorzeczach lekkim castingiem. Zastanawiam się czy model Seven Bass jest trwalszy, stabilniejszy i warty zakupu.
Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
Użytkownik lukaszkosciukiewicz edytował ten post 23 grudzień 2019 - 01:03
#429 OFFLINE
Napisano 23 grudzień 2019 - 13:48
Cześć. Wiem że koniec sezonu i z pływaniem trzeba będzie poczekać, ale przymierzam się do kupna BELLY BOAT SAVAGE GEAR HIGHRIDER 170 nigdy wcześniej nie miałem pływadełka, ale choruje na nie od co najmniej 2 sezonów. Myślicie że ten model nie będzie za ciężki do opanowania przez nowicjusza? ps. nie chcę wydawać kasy nie wiadomo ile razy i zmieniać belly, bo wiem że pokocham takie łowienie. Po za tym jak już będę miał doświadczenie, zamierzam pływać po rzece.
Mam jeszcze 1 pytanie, czy większość z was ma deepera czy zwykłe echo? Jeśli tak to jakie?
#430 OFFLINE
Napisano 24 grudzień 2019 - 11:31
Do co Decathlonowego i pewnie każdego innego. Początki byly dziwne. Tzn pierwsze kilka godzin. Później już bez problemu i smiem twierdzic, że bez oporów będę pywal po rzekach .
- gooral i pawelHERP lubią to
#431 OFFLINE
Napisano 28 grudzień 2019 - 11:56
Cześć,
zastanawiam się nad belly boatem
co myślicie o sevenbass hard heko 130 ??
#432 OFFLINE
Napisano 28 grudzień 2019 - 15:52
Część. Kup jakieś zwykle używane belly na olx - pewnie ok 250zl i się przekonaj . Ja mam to z Decathlonu i bardzo polecam. Mam je zawsze napompowane . Wkładam do bagażnika z piwnicy więc jest to bardzo szybka i prosta sprawa. Jednak miałem jakaś chęć coś zmienić i zamówiłem SG 170 w Raven na Black friday za ok 1520. Jeszcze go nie mam bo sklep oczekuje na dostawę od producenta. Wiec pewnie wiosna dopiero wodowanie.
Do co Decathlonowego i pewnie każdego innego. Początki byly dziwne. Tzn pierwsze kilka godzin. Później już bez problemu i smiem twierdzic, że bez oporów będę pywal po rzekach .
Kolego które, bo myślę nad tym najtańszym alpha trooper i szukam opinii na jego temat
#433 OFFLINE
Napisano 28 grudzień 2019 - 19:51
#434 ONLINE
Napisano 28 grudzień 2019 - 22:03
Pisze o tym tańszym właśnie bo je używam właśnie. Wg mnie albo kupować jakieś tego typu albo iść od razu w modele typu SG z wiosłami.
zależy do czego potrzebujesz... dla mnie najważniejsza jest mobilność jeśli nie mogę bezproblemowo przenieść pływadła na większą odległość to bez sensu... łowię na rzekach, spływam, a potem trzeba jakoś wrócić na stacjonarne łowienie znacznie lepiej kupić ponton ze sztywną podłogą - więcej miejsca i wygodniej w podobnej cenie... a jeszcze lepiej mieć obie te rzeczy:)
#435 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2019 - 16:52
Mam ponton, tylko targać 54kg przez plażę ( plus do tego silnik) a 6kg to spora różnica.
#436 ONLINE
Napisano 31 grudzień 2019 - 10:45
high rider waży 14kg... to już sporo jak masz je przenieść razem z całym dodatkowym sprzetem te 3 czy 4km:(
6kg zdecydowanie łatwiej nosić, też mam takie i sobie chwalę
do torby (duża, mam wersje z pianką) doszyłem szelki od plecaka i teraz jest sporo łatwiej nosić
ps. mozesz jeszcze zainwestować w 4x4 i dojechać do samej wody:)
Użytkownik czarny1 edytował ten post 31 grudzień 2019 - 10:53
#437 OFFLINE
Napisano 31 grudzień 2019 - 15:16
Niestety po plaży u mnie ścigają. Ale od promenady lub parkingu mam ok 200m.
#438 OFFLINE
Napisano 05 styczeń 2020 - 14:34
#439 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2020 - 15:26
Dla mnie sezon trwa cały rok. Chyba że morze zamarznie lub jest duża kra, to robię przerwę bo ryba odpływa na większe głębokości.
#440 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2020 - 22:56
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych