Pozdrowienia z dzikiej Laponii przesyła stor öring
DSC_0638.jpg 51,82 KB 6 Ilość pobrań
Sprzęt:
Mój ulubiony kijek do lekkiego trolla: CD XLS Concept 2,75 do 26g (na oko 15lb), Abu Morrum SX 3601
Linka Duel 1.2 – dzięki Mario
Przypon tytanowy, drut BRC – dzięki Robert
Przynęta: Rapala X-Rap 12 Shallow w kolorze Ghost (białym)
Ryba została złowiona na bardzo rozległym, płytkim, monotonnym blacie 7,5m (jak my to nazywamy – płaszczarni) na trolling, z uchwytu. Trafił się, jak ślepej kurze ziarno. Zadziałało prawo frajera, choć nie powiem, byłem na to przygotowany. Hol trwał kilka minut, był dość statyczny. Oring zrobił kilka długich odjazdów, trzymał się głęboko i czasami stawał okoniem Przydała się długość kija, choć przy największych obciążeniach trochę klękał dolnik.
Zdjęcie zwierza dedykuję Rózgasiowi, w związku z popełnionym bodajże w wątku sumowym dowcipem o pstrągu i Harleyu (taki niewinny joke z mojej strony) oraz Bigosowi – dzięki za cenne wskazówki nt. przynęt
Dziękuję Pumbie i Piotrkowi Orłowskiemu za dobre towarzystwo na wyprawie – zawsze można na Was polegać. Przede wszystkim jednak dziękuję Harry’emu – za inspiracje i zagrzewanie do boju w chwilach zwątpienia, choć czasem niecenzuralne słowa same cisną się na usta. Bywa, że działania pozornie bez sensu okazują się najlepszym wyborem.
Oczywiście:
DSC_0648.jpg 47,76 KB 6 Ilość pobrań